|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 6869707172 73> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde sega... prochitaj ponazad za sto se raboti.
Imeto go menuvame , ama verata ne si ja menuvame. Изменето од Messenger - 02.Јули.2009 во 15:57 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прочитав поназад и знам зошто се смени, ама и ти прочитај понапред од твоето, за да ги прочиташ моите аргументи зошто не треба(ше) да се смени. Освен тоа, покрај мене има и други кои се за првобитното име. Во крајна линија, ставај прашање за име на референдум ... дум, дум! Не за друго, туку да бидеш во тренд! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
postoel ili ne ,..veruval ili ne,..isto vi se fakja,( na bogovozljubenite cheda)...pa, kako i da go imenuvate naslovot,...ne postoi !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e brza... ako ne veruvash vo Boga znachi deka za tebe ne postoi.
Ako za tebe ne postoi, togash nema zoshto da veruvash vo Nego. Kako sto gledash, imeto na temata samo formalno se smeni. Vo sushtina se ostanuva po staro. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma,..veruvaj kolku sakash , kako sakash,..egzistencijata na bilo shto , ne zavisela od toa dali i kolku ,..i koj veruva , vo nego!,...ednostavno,..ako neshto postoi,..ili go "fermash",...ili,...go ignorirash ,..ili si,..ramnodushen.....najmalku mu e "potrebno" da ,..veruvash vo nego,..ama, , vo vashiot sluchaj izgleda toa e,..glavno.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam za koi "vas" zboruvash bidejki tuka sme mnogu vashi, nashi i nivni... ama, vo sekoj sluchaj, jas mozham da zboruvam za mene i ti velam deka ne mislam kako sto mislish i ti za "nas".
|
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abre Zlatnik, vo zabluda si, ti ne postois. P.S. Doznav deka si bot Nemoj ovde da ne lazes , ova ona... Ti ne si licnost i ne postois Изменето од KINGDAVID - 03.Јули.2009 во 01:00 |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veruvajte zatoa sto taka bara nekoj star spis, ne veruvajte ni zatoa sto e takva verata na vasiot narod, vera koja sto ste ja ucile od detstvoto; Ako videte deka e vo korist i za dobro na drugite,veruvajte vo taa rabota, zivejte ja i pomognete im i na drugite da ja ziveat. Gautama Buda |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amin!
|
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na ova i jas mozam da kazam : AMIN! |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм ... токму во овие неколку реда се согледува контрадикторноста во религиите! Но и нивното меѓусебно спротивставување. Зошто? Од една страна се вели: „Не верувајте во некој стар спис ... “ (затоа што некој така го напишал ...), за на крај да се каже дека оваа мисла е од Буда. Ова само по себе значи да се прифати (следи) ова негово учење затоа што е тоа најдобро за сите луѓе! Но, од друга страна, има(ло) некој друг паметен кој исто така рекол нешто паметно, мудро, општоприфатливо ... и некои други луѓе тоа го преферираат. И, сега сите тие мислат дека токму тоа што е кажано од (за нив) блиските лица е она најдоброто и од тоа само по себе доаѓа меѓусебното спротивставување. Значи, со еден збор, зошто да не се прифаќаат умните зборови без наведување на авторот на истите? Тогаш едноставно би немало религии. Зарем треба да се верува во Буда за да се прави нешто што „е во корист на другите“ и за „да се помага “ на другите? |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога веќе се аминосувате, јас велам Амин за постов од Златник...!!! Сега за нешто друго...
Утрово шефов на работа ме подбра понеделнички... пчелке, ова пчелке она, вака, така, и не престанува... си мислам ..да му плеснам
една шлаканица...дали ќе ми го заврти и другиот образ ??? или ќе ме казни ???
Дали Господ мене ќе ми прости за денешниве мои грешни мисли ... ???
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj te vika pcelke???? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zlatnik, како можеш наоѓајќи контрадикторност во изреките на Буда да ги осудиш сите други религии за "контрадикторни"? Зарем е Буда претставник на сите вери и религии? Јас не би можел да кажам "амин" на твојот коментар, туку би го нарекол логички неконзистентен.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 6869707172 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |