|
"ФАЛА БОГУ ШТО СУМ АТЕИСТ"! |
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
убаво но не важи за мене понизност е човекова слабост која е протажирана во библијата ради полесно управуванје ро рајата |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Poniznosta e najgolema covekova doblest, spored mene a i pred BOG. Sekoj golem covek koj ostavil dobri dela zad sebe na ovaa planeta bil ponizen i bogobojazliv covek. Primeri od Makedonija : Boris Trajkovski, Tose Proeski. Imala li Makedonija pogolemi luge od ovie , a vo isto vreme i ponizni i bogobojazlivi? |
|||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што добивте од атеизмот?
|
|||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a vie?
|
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
verba vo sebe si najgolema jas sum golem a ti???? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od ateizmot - nisto ne dobiv . Od koga poveruvav, dobiv mnogu od Boga. |
|||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
drago mi e, ako te usrekuva toa!
|
|||
|
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Веруваш дека си голем? Значи не си Не го велам јас тоа, туку вие велите дека се треба да биде емпириски докажано и тогаш ќе биде вистинито, се дотогаш не се смета за такво, т.е. се до моментот на докажување треба вера. Ако ти веруваш дека си голем, значи немаш доказ, а според атеистичкото уверување се што не е докажано не постои. |
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не добив ништо од атеизмот. А ти? |
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto veli Bog za ateistite? Dali ke ja opravda nivnata zabluda deka Bog ne postoi? Dali ke im prosti ma ateistite sto ne znaejki gi krsat Bozjite zapovedi (bidejki ne gi poznavaat)? Da ja otvorime Biblijata i da procitame vo Izreki 24:12. " Ako kazes: ,ete, nie ne go znaevme toa?' A Onoj, Koj gi ispituva srcata , zar ne znae? Onoj, Koj bdee nad dusata tvoja, go znae toa i ke mu dade na covekot spored delata negovi."(Izreki 24:12) "Oti e napisano: ' Ziv sum Jas, veli Gospod, pred mene ke se prekloni sekoe koleno i sekoj jazik ke go ispoveda Boga'. I taka, sekoj od nas ke odgovara pred Boga za sebe." (Rimjanite 14:11,12) |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Среќен сум што се родив и школував во атеистичко уредување(мислам на СФРЈ), така бев заштитен од верска индоктринација која многу млади ја поминуваат во „побожните„ земји и поради тоа некои патат психички и/или физички.
Додуша бевме како деца политички индоктринирани, но со промена на системот тие стеги отпаднаа и тогаш непречено можев да тргнам во духовната потрага. Тоа незначи дека немав сопствени сомнежи, но бев слободен од појдовните стеги кои на многумина им се всадуваат во детството. Сега повеќе не сум атеист, прошарав многу верски заедници и учења. Барав, најдов, и среќен сум поради тоа. |
|||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
prasanjeto bese sto dobivte vie od verata?
a od ateizmot sto dobiv jas...pa nisto i ne barav |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Sakajte i ke vi se dade; barajte i ke najdete; cukajte i ke vi se otvori; zasto sekoj sto saka, dobiva, i koj bara, naoga, i na onoj sto cuka ke mu se otvori ."( Matej 7:7) |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bi ti odgovoril no mesi kje me banira |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |