IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Системски LUPUS
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Системски LUPUS

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 21>
Автор
Порака
anchiii Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Март.2009
Локација: Macau
Статус: Офлајн
Поени: 51
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2009 во 23:01
Eve sum jas da vi kazam kako pominav deneska kaj dr.homeopat.Najprvin,prethodno,morav da odgovoram na 63 prasanja vo vrska so mojot zivot i mojata licnost,nesto kako psihoanaliza,na osnova na tie podatoci naodja lek koj e specificen samo za mene i koj odogovara na moja licnost,veke go imam lekot i pocnuvam od vecerva da go pijam. Rabota e vo toa sto ima okolu 3000 vrsti na lek a treba da pronajde lek sto odgovara samo za tebe i koga odluci koj e lekot,mi go pokaza na slika,toa e trevka i imase kako konstatacija za kakva licnost e toj lek sto potpolno mi odgovara.Mi prepisa uste tri leka ama za ponatamu i odsega ke bide dovolen tel.povik ili e-mail dokolku ima promeni.Doktorkata e ubedena deka ke ima podobruvanje iako je fascinirana kako jas mozam so taa bolest da rabotam tolku mnogu,koga i kazav za moi dezurstva,i mi vika od kade ja crpes taa energija ti zivees zivot kako zdrava osoba,na toa i odgovoriv deka postojante bolki me potetuvaat na bolesta,da no medjutoa sega toa ke se smeni.Sega ostanuva vremeto da pokaze kako ke bide.Mnogu,mnogu golema da recam ogromna sreka imam so imam prekrasna snaa i bratuced koi mi go ovozmozija sevo ova,koi imaat golemo srce i ne im se vazni parite ako mozat da pomognat taka da vecno ke im bidam blagodarna od se srce.Mnogu pozdrav do site vas i da se nadevame deka i kaj nas ke se najde nekoj dobar homeopat za da im pomogne na site sto imaat vakvi prblemi
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 03:28
e u'bo?
dali ti voopsto odis na normalen lekar?
Znaes sto ,,trevka,, ti dal toj?kako se vika- ako se otrues da znaes sto e?
anchi gresis mnogu?
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Ane09 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2009
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 11:28
Ne mislam deka e vo pravo Bachios. BACHIOS, verojatno si medicinsko lice koe ne veruva vo alternativna medicina. No, zivotnoto iskustvo ni potvrduva nesto drugo. Luge od mojata pobliska i podalecna okolina, kako i mnogu lica na hrvatskiot i drugi forumi, zaboleni od ovaa i drugi sosema razlicni bolesti (imam prijatel so multipleks skleroza), na krajot site lekot go baraat vo homeopatskite lekarstva i do sega ne sum slusnala za negativni posledici, samo za pomali, pogolemi ili drasticni podobruvanja. Sekako, toa go pravat, poveketo, otkako po pat na opstata medicina ke ja stavat bolesta vo remisija. Vcera bev na kontrola, i spored rezultatite sum bila vo delimicna remisija. Vo iscekuvanje sum na potpolna remisija i potoa ke se obratam do nekoj homeopat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 11:31
Anchiii, pisi na koj princip deluva lekot. Edno momce, poznanik, zaboleno od SLE (10 godini na terapija so methotrexate), pocna so homeopatski lek koj vo pocetokot mu gi zasili simptomite, za se da mu izbie na povrsina, a potoa mu ja smiri bolesta i sega e na pat da go otfrli methotrexatot.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 11:42
I uste nesto, anchii, kvantnata fizika dokaza deka se e energija. Taka da, se zavisi od nasata sila i veruvanje. Vselenata, velat, deluva na principot na duhot od volsebnata lamba. Za sekoja nasa pomisla (dobra ili losa) vozvraka so "TVOJATA ZELBA E MOJA ZAPOVED". Sekako ova ne vazi za povrsnite misli, tuku za dlabokoto uveruvanje. Bidejki, gledam deka veruvas vo homeopatot, ubedena sum deka toa ke bide vistinski lek za tebe. Jas silno veruvav deka odmor pokraj more ke me zakrepne, i navistina toj cudotvorno deluvase vrz mene. Pozdrav i cuvajte se.
Kade e rea, koja go potikna forumskovo prasanje?
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2009 во 22:03
Dobro neka e po vase -
moeto e da ve predupreduvam, a vie imate pravo na izbor. Samo znaes kolku takvi pacineti gledma- so lupus koi po bilo koja pricina ne vrsat kontroli redovno ili ne zemat lekovi - pa doagjat so LUPUS NEFRITIS- koj e osobeno e opasen i obicno za nekolku godini zavrsuvaat na DIJALIZA. A togas milo nema mnogu da ti pomogne homeopoatijata. Drz se ti za toa sto e dokazano, ili prosto sakas da bides eksperimentalno zamorce- toa e tove pravo.
pozdrav.A dali sum vo pravo- hhmmm. toa ne go kazuvam samo jas, bidejki ne sum otkril nesto za taa bolest - no toa e opstiot stav na svetksta medicina osobeno na tie sto ja studirat bolesta.
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 21:38
BACHIOS tvojot stav voopsto ne me iznenaduva bidejki si medicinar no ako gi imas procitano nasite prethodni postovi ke vidis deka site pa i jas odime na "normalni"lekari i zemame terapija.Od "svetska"medicina nie imame dijanoza SLE ili slicno,terapija e dekortin,resochin isto i po nekoj imunsupresor,nemozat da predvidat kako ke bide tekot na bolesta,ke se sledi i se stava tocka.Iako sum medicinsko lice,jas posle ovaa tocka prodolzuvam da odam ponatamo i ke se obidam na sekoj mozen nacin da si pomognam ili barem malku da si olesnam i da si go podobram zivotot i ne samo zaradi mene tuku i zaradi moeto semejstvo bidejki voopsto ne e lesno da se zivee so SLE.Ubedena sum deka koga ti bi bil vo vakva situacija(nedaj boze nikomu)bi pobaral alternativno resenie.Inaku homeopatot e doktor internist i pedijatar,znaci doktor koj uvidel deka postoi i drug nacin da se pomogne osven kovencionalnata medicina.Bi mozel da ja procitas "spontano iscelenje"od Endru Vejl pa bi mozel da razberes zosto go pravime seto ova.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 21:48
Da Ane09 homeopatskite lekovi deluvaat tokmu taka i nivnoto moto e"isto se lekuva so isto" tie davat lek vo mali dozi za nekoja bolest,koga toj lek bi se dal vo pogolemi dozi vo zdrav organizam bi ja predizvikal taa bolest,taka da i jas sega ocekuvam vlosuvanje pa ke vidime kako ke bide.Dali toj homeopat e kaj nas?Pozdrav i odime ponatamu
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 10:38
Da, anchiii, homeopatot e zena od Aerodrom, i go zaboraviv imeto, no mozam lesno da dojdam do nejziniot kontakt broj ako ponatamu ti treba (onaa kaj koja odi momceto so SLE). Isto taka, mnogu ja falat i Eli od Vodno, taa pak mu pomogna na prijatelot so multiplex skleroza. Pozzzzzz
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ane09 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 10:47
A

Изменето од Ane09 - 23.Јули.2009 во 13:46
Кон врв
pane_juventus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1048
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pane_juventus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 20:43
Jas kako sto znam ovaa bolest e avtoimuna i vo poveketo slucaevi se dobiva od pregolem imunitet i najmnogu stradaat luge so krvna grupa "0".Najdobar lek za ovaa bolest se caevite,sega ne sum bas siguren ama mislam deka zeleniot caj i naneto se dosta efikasni.Go procistuvaat organizmot i go smiruvaat odbranbeniot sistem koj kaj krvna grupa nulta e preagresiven.Procitajte ja knigata:"Krvnite grupi i nivnata ishrana"od DR.Piter D Adamo i nema da zazalite.Ako mi tekne uste nesto za ova ke pisam.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anchiii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2009 во 21:10
Da Pane juventus potpolno si vo pravo,jas sum "O"krvna grupa i ja imam knigata i navistina ima dosta interesni raboti i vredi da se procita.Navistina prekrasno od tebe sto ni pisa bidejki tuka sme pretezno onie so SLE i slicno i si razmenuvame iskustva i dobro e koga nekoj kako Ti ke ni preporaca nesto interesno sto moze da ni bide od korist.Pozdrav
Кон врв
pane_juventus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1048
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pane_juventus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2009 во 21:35
Zdravo.Golem pozdrav do site i do anchii.Kako prvo da ti se zablagodaram za ubavite zborovi i da ti kazam deka i jas sum krvna grupa "0".Fala mu na boga sega za sega sum zdrav i ziv i na site vi posakuvam od se srce da ozdravete sto pobrgu.Anchii da ti kazam,jas mnogu ne se razbiram od medicina i znam nesto za ovie raboti sto sum procital po knigi i slicno.Celo vreme sme po ova internetov i ima dosta informacii i ako najdam nesto novo ke pisam.Sigurno vi e tesko so ovaa bolest i na site vi davam golema podrska. Pozdrav.
Кон врв
viki42 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Јули.2009
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viki42 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2009 во 00:33
Zdravo na site Jas sum Viki i pred nekoj den slucajno Ve najdov, gi procitav vasite postovi i otkako se zacleniv eve me i mene da Vi pisam. I jas imam lupus vece 12 godini. ANA-ta mi e pozitivna, ACtA se isto pozitivni, samo Anti-dsDNA se negativni. Krvnata slika i zelezoto mi se non stop niski, pa kako vo koma sum, glavobolki, reuma me vrti, sinusi, grlo, usi, ednostavno sve e hronicno. No, iskreno da Vi kazam mi trebaa edno 6 godini da se pomiram so promenite na liceto, na teloto i site prasana sto sleduvaat od nasiot balkanski narod. Zosto tie crveno liceto, sto si se popravila tolku (a jas koga ce otecam kako balon sum)i.t.n. ali sega vece ne obrnuvam vnimanie na toa. Da ne dolzam mnogu, odam na kontrola vo drzavna, sto ne sum mnogu zadovolna od mojata doktorka, pa zatoa odam i kaj eden doktor sto e sega vo penzija i sto mi go otkri lupusot i toj mi dava upatstva sto ponatamu. Pijam Oligagal A+C+E+organski vrzan selen, perli, mnogu caevi, odam na bioenergicar, a dosta mi zabranija od ishranata, pa taka od mnogu raboti se otkazav, se so cel da miruva volkot. Inaku ako ima nekoj problem od osipite sto se javuvaat od SLE, jas gi izleciv so airol krema od 0,05% so mackanje na liceto sekoja vecer pred spienje. Zasega tolku, zosto mnogu se raspisav i pozdrav
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,176 секунди.