IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Давање и земање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Давање и земање

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
Автор
Порака
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2007 во 22:58
Imam-za zal(velam za zal zatoa shto nema veke ludje vo vistinska smisla na zborot)glupava osobina da sekogash poveke davam otkolku shto zemam.
Porano mi beshe krivo,no sega ne- koga  od lichnosta ili lichnostite na koi sum dala mozebi i poveke od shto zasluzile nemam povraten gest.

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
kicaan Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kicaan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 12:55
Tesko e da se dava, najtesko e da se saka, nevozmozno da se razbere.  mislava nee moja , no ja razbiram. jas sum osoba na koja ne i e tesko davanjeto ,naprotiv toa mi pravi golemo zadovolstvo . POrano koga nemase da dobijam  povratno ,,,.taguvav i se custvuvav izmamena .Si velev veke nema . No so vreme svativ deka davanjeto mi trebalo mene . sega se trudam da bidam podiskretna, da pruzam koga ke mi se pobara , no najvazno e da ne ocekuvam povratno nisto . Svativ deka priznanieto sepak ke dojde mozebi vo lice od koe najmalku ocekuvame . Zatoa mislata sega ja razbiram tie sto gi sakame im pomagame bezuslovno i ako se tie srekni nie sme uste poveke.големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 13:25
Originally posted by kicaan kicaan напиша:

Tesko e da se dava, najtesko e da se saka, nevozmozno da se razbere.  mislava nee moja , no ja razbiram. jas sum osoba na koja ne i e tesko davanjeto ,naprotiv toa mi pravi golemo zadovolstvo . POrano koga nemase da dobijam  povratno ,,,.taguvav i se custvuvav izmamena .Si velev veke nema . No so vreme svativ deka davanjeto mi trebalo mene . sega se trudam da bidam podiskretna, da pruzam koga ke mi se pobara , no najvazno e da ne ocekuvam povratno nisto . Svativ deka priznanieto sepak ke dojde mozebi vo lice od koe najmalku ocekuvame . Zatoa mislata sega ja razbiram tie sto gi sakame im pomagame bezuslovno i ako se tie srekni nie sme uste poveke.големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

mnogu ubavo!!!
ne taguvaj! sposobnosta da se dava e odlika na golemite lugje
toa ne go pravis za da dobies nesto za vozvrat
toa go pravis oti cuvstvuvas potreba.
togas TI se cuvstvuvas ubavo...golemo...
ne im e ubavo na dusata na tie sto ne znaat da davaat.
izgrizani im se noktite

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 13:57
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by kicaan kicaan напиша:

mnogu ubavo!!!

ne taguvaj! sposobnosta da se dava e odlika na golemite lugje

toa ne go pravis za da dobies nesto za vozvrat

toa go pravis oti cuvstvuvas potreba.

togas TI se cuvstvuvas ubavo...golemo...

ne im e ubavo na dusata na tie sto ne znaat da davaat.

izgrizani im se noktite

se raduvam sto citam vakvi postovi ...

mnogu godini mi trebase i na mene da svatam nekoi raboti ...

da ne vrtam mnogu ...

za mnogu raboti ...
moze za nekoj da bide mala rabota ...
a toa za drug da e nesto mnogu golemo ...
nesto od zivotna vaznost ... !!!

i ne treba vozvrakanje ...

toa e taka izgleda podeseno ...

na onoj sto ke mu pruzite raka ...
i da saka ...
nemoze da vi vozvrati ...

ne e vazno !!!

zivotot si tece ponatamo ...

nikoj ne znae koj na kogo ke pruzi raka ...

sepak se neka bide iskreno ...

zboruvam samo za davanjeto ... !!!

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 02:49
Mislam deka popravilno bi bilo narecheno: davanje i primanje.

Primanjeto se sluchuva edinstveno koga nekoj neshto kje ti dade.

Zemanjeto ne e sekogash primanje... vo sushtina toa ne e primanje, iako so vreme nie taka sme prifatile da go interpretirame.

Davanjeto i primanjeto se najdoblesnite neshta sto mozheme da gi storime kako lugje... Se razbira, koga toa e napraveno od srce i bez nikakov interes prikachen za niv.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:21
poveke davam od kolku sto zemam i dobivam
Кон врв
cupeto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јуни.2009
Поени: 206
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cupeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 11:25
davanje i zemanje ,
neka se vrti parata ,
makar i nikoj da nema korist    
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 15:14
Sto ke si zemam ne vrakjam...ne si igram nati go daj mi go
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 11:12
Koga ti davaat zemajголема%20насмевка,koga te brkaat begajjjj........

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 19:53
Povekjeto davaat samo zatoa sto ocekuvaat da zemat.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2009 во 20:43
Originally posted by fragola fragola напиша:

Povekjeto davaat samo zatoa sto ocekuvaat da zemat.

jas mislam deka poveketo zimaat,
deka mislat deka vo toa
e stvarta

Изменето од becenevem - 03.Јули.2009 во 10:34
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2009 во 22:47
sto poveke davate- poveke imate,
sto poveke zimate -tolku pomalku imate..
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2009 во 00:26
давај ако сакаш да земаш!...
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2011 во 17:03
Во таков период сум каде што ми е можда и повеќе од потребно за да ми биде дадено. Голтам љубов (кога ја има тук таму) како човек што не видел храна долго време и е на работ на изумирање. Си барам ѕвезди водилки за да ја најдам некаде душава изгубена.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.