|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Автор | ||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
,...znaesh li ti kolkavi turbini se potrebni za pravenje na struja?...teshko deka ,..tvoevo klopatarche ke ja ima taa sila za da proizvede i nekoj vat ,..a, kamoli milijardi vati,..
edinstveno ima idnina tvojov izum,..vo toa da se napravi neshto malechko,..za razbibriga,...kako onie "igrachki" so kugli na lostovi,..koishto mrdaat dolgo vreme,..ama ,..sepak ,..zastanuvaat... |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Dr. Cullen
Група Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па ако се користи дел од енергијата која се добива во првиот момент (после тоа нема веке да е прв момент) за испумпување на водата, тогаш нема да застане никогаш машинчево. Ке се користи дел од енергијата, а не целата енергија, така да ке се добива енергија од ништо.
|
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Dr. Cullen
Група Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Како прво струјата не се произведува, туку се индуцира ЕМС (електромоторна сила), за која не се потребни толку големи турбини како што ти си замислуваш. И една жица (проводник) да ја протнеш низ магнет ке се индуцира ЕМС. Ветерницата да не е голема, па од неа се добива електрична енергија. |
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e vidis Vojo jas za razlika od tebe imam napraveno 7 masini a site rabotaat, oti od niv baram da napravat toa sto zakonite dozvoluvaat ne zarabotiv na niv kako na perpetuum mobile, no sekogas znam na krajot deka kje si naplatam tvoeto e samo kako nekoja bajka, se budis i zaspivas so neja na kraj mozebi kje ispadne nekoja pumpa, no pumpi ima milion tipovi taka da edna vise manje ne pravi razlika Изменето од anakin - 28.Јуни.2009 во 10:05 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e vidis
jas naprimer izmisliv masina koja sere brbushki od vestacko vlakno za punenje na pernici a nikade vo svetot nema takva masina koja gi sere ko zajak kontinuirano bile tajvanci tuka da si ja prekopiraat no ne me briga, jas si ja naplativ ednas...... nemoram da imam dokumenti koga moite masini rabotaat i ne pisuju za niv vo vesnici radija ili forumi koga sakas mozam da te odnesam da vidis nekoja od moite dali ti mozes da me odnese da vidam nekoja od tvoite e prasanje a koj da mi gi overi... profesori od masinski... hahahah.. pa tie mene me prasuvat cesto za sovet... so da mi overuvaat bre tie se knigoteoreticari bashka malku smotani.. za soveti se arni.. no koga treba neso fizicko da se pojavi baraat drugi pozdrav |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ке те прочитат од машинскиот бе и нема повеке да те прашат |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i taka znaat moite prijateli so mislam za niv hahahahhaha |
||||
|
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e vojo vojo
zemav 1500 evra za nea a taa na saem vo spanija cinela 45 OOO HAHAHHAHAH AKO MAKEDONEC NE NAPRAVI UPAD VO SISTEMOT ENE A denes znaes so mi se sluci,, mi dojde tip koj prodava softver za 1000 evra a jas takov go davam za 150 -200,, kje puknel od muka no jas ne gledam kolkava mu e cenata nego kolku jas kje zarabotam budaliov go prodal 10 komada za 4 godini jas 16 za mesec i pol pa ti turi matematiku ,,,,hehehe.. se e do krajnata cifra |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |