![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 67> |
Автор | |
гјувеза ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kada me se sjetis,pruzi
neznost nekome kome sam slican ja i prelistaj stranice tvog ogromnog dnevnika i izbledelim pjesmama i pozutlelim slikama i kad pozelis plave oci da natopis dodji ti put znas mada mesto je obraslo u travi i saz jer ja sam sam,a i ti si to znam Potrazi put ,potrazi put i skriven trag jos uvjek nam drag! ------------------ Neznam koj ja pee pesnata no so edna draga osoba seuste si ja peeme koga i da se slusneme na tel. |
|
Ако некој прави чекор назад ....не се радувај ...можеби зема залет....
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
ПОНАДИЦА
од прегратки широки, прегратки топли,
за темните ходници на мојата душа - кога низ неа ќе бродишда не се раздробиш... |
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
позната ми е... како да сум ја читал веќе...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Овој автор се чита со душа......магично е неговото перо
|
|
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
можеби е до мастилото...
|
|
|
|
![]() |
|
гјувеза ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 75 |
Sekoja generacija se odbelezuva so nekoi opstestveni promeni i borbi.Mojata generacija vo toa vreme javno pocnuvase za prv pat da se bori protiv drogata koja zemase se pogolem zamav megu mladite a posebno marihuanata.Pravevme razni sredbi,razgovori ,tribini i sl.i na edna tribina eden decko prvo ni podeli na site iscukan tekst i zastana pred site i rece "ova sto ke vi go procitam e otkinato od dusa i vistinito.Toa bese na nivo na bivsa Jy i temata bese dali marihuanata e kako i drogata.Bi sakala da go stavam ovoj teks ovde zosto temata se uste e aktuelna.Na srpskohrvatski e ama ke razberete: MARIHUANA Mozda je prosao zivot ceo od onog dana kad sam nju sreo kad prvi put ugledah oci plave i kose boje pokosene trave. AH pomislih lepa je ona i ne cuh zvuk zvona sto je i smrt zove polako Ooo da sam znao vecno bih plako. Ruku prizih ruci sto pita volim li ruku,polja i zita i pruzih ruku ruci sto drhti i pruzih ruku vapaju smrti. I tad saznah pred kim stojim pred onom sto zivi u snovima mojim bleda i ispijena provodi dane i noci u dimu MARIHUANE. Hteo sam ljubavlju da oteram drogu jer sto je ona skrivila Bogu zvala je zvezde nocu da joj sude htela je da voli i voljena bude. Uzalud behu sve molbe moje umrese oci plave boje proklinjem dolazak onog dana i zlo sto donese MARIHUANA. A znala je da narkomani dugo ne zive i da se kratko snovima dive volela je da bode svoje vene voljela je mnoge a mozda i mene. Na njenom grobu zaplakah prvi i reci zapisah kapima krvi Umrla je u svitaj dana bila je lepa i zvala se ANA. ANA djevojka ociju plavih ime koje hiljade djevojke nose i koje ce jednog dana otici tamo gde i moja ANA. -Prvata bukva od sekoj stih citajki ja po red se cita MARIHUANA ama nemozev da gi napisam pogolemi i Bold ili neznaev kako Изменето од гјувеза - 20.Јуни.2009 во 14:24 |
|
Ако некој прави чекор назад ....не се радувај ...можеби зема залет....
|
|
![]() |
|
"Мастило исцедeно од поeтската душа,
на хартија ставено,
душа да чита ,
срце да слуша"......
|
|
|
|
![]() |
|
сепак до мастилото било...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
со Големо Задоволство прифаќам
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mistake ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:54 |
|
![]() |
|
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
So don't treat me bad just be glad I am strong
I know where I belong And soon you will see we are blessed and complete There's a place here for you with me... |
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
.......
Во прегратката зад аголот ќе препознаеш
дека некој некаде оди. Секогаш е така. Живеам меѓу две вистини како неонка што се колеба во празен ходник. Моето срце собира сè повеќе луѓе, зашто нив веќе ги нема. Така е секогаш. Четвртина од будноста ја трошиме во трепкање. Нештата ги забораваме уште пред да ги изгубиме - тетратката по краснопис, на пример. Ништо не е ново. Седиштето во автобусот е секогаш топло. Последните зборови се пренесуваат како накосени кофи во вообичаен летен пожар. Утре пак ќе се повтори истото - лицето пред да исчезне од фотографијата првин ќе ги изгуби брчките. Кога некој заминува сè што е создадено се враќа. Н. Маџиров
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Pcelke ![]() |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |