|
Aнтички или словенски? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 74> |
Автор | ||
Владо
Сениор Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама ги мешаш работите, како прво, ти не знаеш како изгледал полскиот јазик пред 150 години, а камо ли пред 1000, и како второ, мене најсроден јазик со старословенскиот од времето на Кирил ми е денешниот руски. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi zatoa sto ne gi znaes da gi zboruvas kako sto gi znam jas
imaku go znam kako zboruvale pred 1000 godini i cehite i poljacite sum cital tamu nivni stari knigi na kirilica Изменето од anakin - 19.Јуни.2009 во 13:50 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
po potreba se menuvame
kako ni odgovara taka nikoj ne ni moze nisto |
||
tanas _ _ _
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читаме со голем интерес!
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што е до мене, јас немам свои интереси, освен тој подфорумот да е повеќе посетен, да има квалитетна дискусија и да нема навреди меѓу членовите. Тие се мои интереси, кои јавно ги признавам!
Да се вратиме на темата. П.С. Сите оф-топик муабети меѓу нас ќе бидат избришани! Изменето од macedon_alex - 19.Јуни.2009 во 14:43 |
||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naj seriozno! |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potomka na Tiberij, slovenot koj ja stvoril Strimica. |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убо тогаш,продолжи да си живееш со тие апсурди
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За кој век зборуваш Лилице? Од кога постои Струмица во историските списи? Од доаѓањето на словените? Од 5-ти, 6-ти век?! Тибериј бил словен? |
||
lilica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еј, дедо ми е еден од тие ама на сите тапии за имотот е пишан вака: Кога сме биле под турци - турчин, Кога сме боле под српско - србин, Кога сме биле под гугари - бугарин.... ................................... Дури и на гробот на пра-дедо,а и пред него .... бугарско или српско презиме и име (периодот е 17.. и 18.. година). Кај најде националност македонец , јас во животов до сега не сум сретнала од тој период таква националност! Дури и мајка ми со денешните 80 год. учела на бугарски, во бугарското царство и т н ...... А за антички корени ........ |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako ne postoele sloveni , zosto togas staroslovenskiot e vo upotreba vo site pravoslavni crkvi ? .... zosto ne e na primer jazikot na hunzite ? kje ispadne deka i pravoslavnata crkva falsifikuva narodi
Изменето од miroslav_g8 - 19.Јуни.2009 во 15:26 |
||
tanas _ _ _
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нешто изпуштате ми се струва при доаѓањето на народи во днешна Македониja! Умишлено или поради други причини!?
|
||
пивце
Група Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јазик: Словенски
Писмо: Словенско Култура: Словенска Обичаи: Словенски Национална свест (регистрирана)од 7. век до пред пар години: Словенска Треба нешто друго? Изменето од пивце - 19.Јуни.2009 во 16:08 |
||
Навигатор Цветко
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
crkoven jazik do skoro .... staroslovenski ( dokolku pasko ne go bukefalizira i nego )
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |