IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Филм
  Активни теми Активни теми RSS - ФИЛМ за МАКЕДОНИЈА - “Име си е име“
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФИЛМ за МАКЕДОНИЈА - “Име си е име“

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ФИЛМ за МАКЕДОНИЈА - “Име си е име“
    Испратена: 19.Јуни.2009 во 11:33

Филм за Македонија - “Име си е име“

Филм за Македонија под наслов „Име си е име“ (A name is a name) на уметниците Сигурјон Еинрасон (Sigurjon Einarsson) и Мортен Харкет (Morten Harket) е речиси готов.

Филмот за нацијата која е во заложништво поради своето име, според авторите веројатно нема да ја промени позицијата на Грција, но ќе има позитивно влијание на политичарите, што донесуваат одлуки ширум светот.

Авторите се надеваат дека филмот ќе ја запознае пошироката публика со оваа неправда.

Филмот е во режија на Сигурјон Еинрасон, музиката ја напиша Мортен Харкет, познат како фронтмен на норвешката група А-ха, а продуцент е Џејсон Мико.задоволство

Авторите најавија дека наскоро на официјалната интернет страница на филмот - www.anameisaname.net ќе биде објавен трејлер, како и повеќе информации.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Знаат ли тие уметници кои преку филм за нас ќе го запознаваат светот со неправдата за името, дека ние прво дома си имаме “нашинци“ кои не си го сакаат и ценат името?!

Изменето од anastea - 19.Јуни.2009 во 11:34
Кон врв
Popi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 11:36
Leleee...kolku ubavoooo, a sepak tazhno!!!! сршено%20срце забава задоволство големо%20гушкање плачење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 11:38
плачење плачење плачење плачење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 12:28
Shto e ubava i pesnata od web-stranata. љубов

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 12:39
Навистина убава песна и эборовите се моќни - браво
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 12:57
Originally posted by anastea anastea напиша:

Знаат ли тие уметници кои преку филм за нас ќе го запознаваат светот со неправдата за името, дека ние прво дома си имаме “нашинци“ кои не си го сакаат и ценат името?!

Најверојатно и не знаат сиромашките..оти предпоставуваат дека такви изроди..во нивните средини нема(ло) никојпат..или се пре-малку..за да „крекетаат„  од жабарникот нивен насекаде..како што тоа е кај нас случај..секако без соодветни и видливи са сечие око ...реперкусии..
Но ...сигурно еден ден и дотаму ќе (си) дојдат..каде што нема да има враќање..назад...само напред...
Кој си го бара (со боринче) нели..секако дека и ќе си (го) најде..
намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:12
грицкање%20нокти ............ sega novace navistina me isplasi i jasno kaza deka stavot " koj ne e so mene e protiv mene " e nestoto koe ve drzi site vas partiski papagali " sploteni " .... vo ednoumieto na haosot голема%20насмевка
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:16
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

грицкање%20нокти ............ sega novace navistina me isplasi i jasno kaza deka stavot " koj ne e so mene e protiv mene " e nestoto koe ve drzi site vas partiski papagali " sploteni " .... vo ednoumieto na haosot голема%20насмевка

Ти бре папагалче..како да си се препозна(л) овде ....негде голема%20насмевка???!!!
намигнување

Изменето од novace - 19.Јуни.2009 во 13:26
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:19
Не ја расипувајте и оваа тема со меѓусебни препукувања!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:19

Ako ima dobro organizirana promocija za filmov na ploshtad...so svekichki i sl. na ovaa muzika...DOAGJAM OBAVEZNO!!! големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање  Da se drzhime site za race....uz pesnava...сршено%20срце

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:26

Pa treba neshto da napravat...ova ne se ostava samo taka da pomine!!! нека%20ти%20е%20срам  Kako nashe isceluvanje i fala za avtorite, ke bide SUPER! големо%20гушкање

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:40
Со нетрпение го очекувам филмот...
Важен момент за нас особено што е направен од странска продукција...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Popi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2009 во 13:43

A be kuti...non-stop mi se vrti pesnava a solzi...leat li se leat...

Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2009 во 08:15
Предходните спотови за промовирање на Македонија од Манчевски и тој другиот, не беа од којзнае каква корист. Ако нарачателот е ист и за овој филм, без разлика кој е автор, очекувам ист ефект.
Манџата од иста кујна е со ист вкус, без разлика на готвачот, оти Р Е Ц Е П Т О Т е ист.
Што само трошат без врска?
Кој бара ќе најде.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.