|
Пиете многу вода? |
Внеси реплика | страница <1234 24> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А дали водата нон стоп има ист вкус? Или зависи од ph-то на устата?
Мислам вкус, водата нема некој одреден вкус, ама има некоја реакција на јазикот, нели? |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за време на оброците НИКАКОООО!!!!!!! после јадење барем 1-2 без вода Пиењето вода можеби е здраво сепак јас мислам дека тоа зависи од организмот. Пример јас конзумирам многу малце вода и сум многу витка а јадам шо ќе ми текне и тоа количински многу,за разлика од другарка ми која води сметка за количината и квалитетот на храната и пие вода количински многу и напротив се дуе,што значи некои организми едноставно не дозволуваат водата да си замине и таа со токсините се спојува и останува во вашето тело и вие само отекувате! |
|
busvek
Нов член Регистриран: 26.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Водата е многу важна !!!
Повеќе од 75 % нашето тело содржи вода.Без храна можеме да издржиме со недели ама без вода само неколку дена.Водата е важна за варењето на храната,метаболоизмот,та учествува во секоја биохемиска реакција во телото. Пијте вода секој ден околу 2-3 литри дневно константно не наеднаш Не употретребувајте во големи количини диеретични средства ( дури и кафето и чајот спаѓат тука).Голем број на "чудотворни" напитоци и чаеви за слабеење се најобични диеретици.Кои предизвикуваат брз губиток на вода од телото па може да настани здравствено пореметување.Употребата на диеретици како ослободувачи на вода за губење на телесната тежина е илузија.Типично тој начин на губење тежина е краткотраен.Нагло губиме тежина а после повторно добиваме. |
|
busvek
Нов член Регистриран: 26.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА се сложвам со те*е Се зависи од организмот ама водата не може да остане во нашето тело ако остануваше како вода тешко нас.Таја само помага во процесите на метаболизмот. А сега отекувања од каде тоа од водата ли? нема шанси.Ако телото ни изгледа "отечено" тоа ќе да е заради што имаме повеќе масни наслаги. Еее то е веќе друга тема.Како заклучок ВОДАТА НЕ Де*еЛЕЕ . а од шо изгледаме "отечено" од многуте калории срцка |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas pijam voda,ama u posledno vreme poveke pijam gusti sokovi
|
|
|
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pijam voda oklu 2l dnevno
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
Vallerrija
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 280 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Voda, iskreno ne pijam mnogu..neznam dali i litar dnevno mi se faka... Ali zatoa pijam mnogu koka kola..bez nea nema zivot..barem za mene |
|
Povtorno so vas, mili moi!
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sega pijam voda
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пожелно е да се пие во големи количини , избегнувајте да ја пиете за време на оброците ,непосредно пред и по оброците , после оброкот оставете најмалку неколку минути пред да се напиете . |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пијам вода и би рекла дека водата е лек без пари. Не се сложувам со Синдарела дека водата се врзува со токсините. Другарката сигурно претерува со некоја врста на храна па и се дуе стомакот. Водата никако не може да биде причина за дуење на стомакот.
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe lugje site piete voda, ama od koja voda? od rekite,ezerata ili morinjata li??? dobro se zafrkavam , sakav da kazam dali piete voda od cesma ili kupuvate voda od supermarket???
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од чешма
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сабајлево не можам да се изнапијам течности (вода, а и сок)
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa aj edna casa voda ako moze?? |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |