|
Реинкарнација, карма и живот по смртта |
Внеси реплика | страница <1 23456 16> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa, brojot na dush*te ne e limitiran od brojot na telata. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majkl, nikoj ne pracal instrumenti, zasto nema sto da se sviri, mnogu ednostavno ,polse smrtta odish vo pekol i kraj,kakvo povtorno radjanje kakvi instrumenti i svirki..ccc kolku ste bre uplashei od smrtta i kolku sakate da ziveete vecno ne biva ni ti nitu Gabriele nema da ziveete vecno kolku i da ste instrumenti i ubavo da svirite....
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ok, znachi dusi ima kolku sakash samo si chekaat novi tela, i shtom edna dusha vleze vo edno telo, taa ponatamu si preogja na novo i t.n. Znachi natalitetot mu e majkata a?
Изменето од Marko sk - 16.Јуни.2009 во 23:30 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne sum ekspert po reinkarnacija, no kolku sto znam nema nekakov zakon koj veli deka ako dushata zdomuvala telo od mazh mora i natamu da go pravi istoto. Vsushnost toa bi bilo protiv osnovnite normi za osoznavanje na novi i nepoznati neshta. Od druga strana, mozhebi tokmu poradi toa ima lugje koi imaat emotivni afiniteti kon ist pol (homoseksualizam). Изменето од Messenger - 16.Јуни.2009 во 21:14 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A koj mozhe da tvrdi deka dush*te egzistiraat edinstveno na nashava planeta i vo ovie chovechki tela? Zoshto voopshto mora tie da bidat limitirani edinstveno na ovaa tochka na Univerzumov? Mozhesh da mi posochish barem edna dobra prichina za toa? Ovaa nasha planeta, ova nashe vreme i ovie nashi uslovi se samo edna mozhna opcija od bezbrojnite postoechki. Изменето од Messenger - 16.Јуни.2009 во 21:19 |
|||
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ajde da trgneme od edna takava opcija. Da pretpostavime deka ima i vo drugi prostori zhivot , pa otamu doagjaat, ok...no kako shto raste brojot na naselenievo kaj nas, na nekoja druga planeta vo nekoja druga vremenska dimenzija, i vo nekoja za nas nepoznata forma na prostor vo koj egzistiortaat dush*te, znachi odtamu se prazni a kaj nas se polni....Hmmm, narushuvame kosmichkata ramnomernost na rspostranetost na dushive. Ovdeka na periferijava na Mlechniov pat, kade se naogja nashiov sistem, pravime golema koncentracija na dushi preselnici, znachi spored tebe imame golema navala na IMIGRANTI ( znaesh imigrant e onoj koj doagja, emigrant e onoj koj se otseluva, ok). Ne shtima neshto....demogravskata staistika veli deka za prosta reprodukcija potrebno e sekoja zhena da rodi barem edno zhensko dete, ne se bitni do tolku mashkite kako brojka....i koj gi odbira i definira, kako se vrshi transportot i prilagoduvanjteo na zemjinava atmosvera i uskladuvanjeto na taa svemirska napatena dusha vo nova sredina...ha, ha..epten napravivme film, ok, malku zabava ne e na odmet !
Изменето од Marko sk - 16.Јуни.2009 во 21:30 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koga se e prisutno nasekade, kade se prazni i kade se polni?
I koi se normite za "polno" i "prazno" ? I koj tvrdi deka ima limiti na bilo sto kaj bezgranichniot Kreator ? Изменето од Messenger - 16.Јуни.2009 во 21:36 |
|||
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mnogu ednostavno. Kako sto i messinger objasni: koj veli deka dishi ima samo 1.5 milijardi ili 5 miliardi, pa za da nemozat da se inkarniraat vo tela sto ja nadminuva taa brojka
Jas ne velam deka dush*te samo si chekaat novi tela, procitaj gi moite odgovori do pcelka na prvata strana. Toa ce ti bide pojasno ako Zemjata ja sfatis samo kako popatna stanica na patot kon nasata izvorna Tatkovina - Carstvoto Nebesno. Изменето од Majkl - 16.Јуни.2009 во 21:45 |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pretezno polot ostanuva ist, no dusata moze da se otelotvori i vo masko i vo zensko telo. Toa zavisi od povece faktori, koi pak vlijaat na hromozomite, a vo pozadina mozat da postojat i karmicki pricini. Samata dusa inaku nema sexualni organi kako sto imaat ludjeto, no po nejzinotot zracenje taa moze da bide tnr. zenski ili maski princip. So covecki zborovi kazano: maska dusa i zenska dusa. |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sega i dvajcata ja vrtite rabotava, da ne recham ja tapite, ok, ...populacijata raste, ajde neka ima i na drugi planeti vo nekoi drugi sitemi zhivot, i tamu po nekoja logika raste populacijata vo bilo koja forma da e...znachi dush*te se produciraat na nekoe drugo mesto i chekaat telo za da se personaliziraat, pa potoa go napushtaat i povtorno na nekoja druga planeta vo nekoj drug prostor - vremenski kontinium se persnaliziraat...interesantno...
Majkl, aj pojdi od pretpostavkata, gledam sakash vakvi raboti, deka Zemjata e toa carstvo nebesno i tuka zavrshuva ona shto sega go zborish deka nie kje odime na nekoe drugo mesto , t.e. nash*te dushi kje otidat vo nekoj duhoven svet...ajde pretpostavi deka toj e ovoj svet, samo shto nie go percepirame materijalno...dali me razbirash, ajde kje pomognam: Pojdi od pretpostavkata, koja golem broj na pisateli filozofi ja objasnuvale deka samo konechosta e taa koja ima smisla, deka samo tamu postoi ljubov, zhar, chuvstva i zhelba chovek da se realizira da ostavi tragovi na svojot zhivot, eden kup filmovi imash koga i angelite posakuvaat da bidat lugje.... ? Изменето од Marko sk - 16.Јуни.2009 во 22:19 |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sepak, za da nema zabuna: instrument=prorok t.e. eden vid medium preku koj ludjeto mozat da go cujat Bozjiot govor. Kako sto Mojsej, Isaija ili Jovan od Patmos bile bozji instrumenti t.e. proroci preku koi Bog povremeno se objavuval davajci upatstva i opomeni do ludjeto taka i vo denesno vreme Bog ne gi ostava svoite deca sami pa isprati i vo sluzba povika eden prorok potocno prorocica. Pekolot i Rajot ne se konkretni fizicki mesta, tuku sostojbi na dusata. Taa sostojba zavisi od toa sto pravela, kako mislela i zboruvala dodeka bila kako covek na Zemjata. Na pr. dusite koi kako ludje potiknuvale i/ili ucestvuvale vo omraza i vojni(bez razlika dali se politicki, verski ili nekoi drugi) zapadjaat vo edna pekolna sostojba bidejki cuvstvoto na stradanje se reflektira vo nivnite dusi, sè dodeka tie ne sfatat sto im predizvikale na drugite i iksreno ne zamolat za proska i istata ja dobijat od ostetenite. Изменето од Majkl - 16.Јуни.2009 во 22:09 |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Inaku angelite t.e. cistite nebesni bitija ne posakuvaat da stanat ludje, osven koga nekoi od niv ce dobijat nalog(misija) od Boga, so cel da doprinesat za duhovno budenje i sluzba vo misijata na vracanjeto na odmetnatite dusi. |
|||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како знае душата, односно кога е спремна да се персонализира во ново тело.... постои ли некој временски рок...или може да се случи многу брзо....да се реинкарнира... ???
Значи и Ангелите можат да дојдат по налог на Бога, за да исправат некои работи и ...потоа пак се враќаат назад како Ангели ... или .. ???
|
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Togas dusata pristapuva kon energetsko povrzuvanje so embrionot i genite vo nego, a koi pak odgovaraat(slicni se) na zbirot na svetlite i temnite strani na dushata. Se razbira, mora da postoi i moment na zacnuvanje kaj roditelite, a ponekogas poniskite(potemnite, sebicni) dushi, koi ne ja pocituvaat slobodnata volja na drugite, se obiduvaat da vlijaat na ludjeto slicni na sebe, vo slucajov vrz mazot i zenata za da si obezbedat sebe si telo. Potoa si ceka 9 meseci
Pokraj otpadnatite angeli vo koi ljubovta bozja se oladila i stanale dushi, vo tekot na istorijata se inkarnirale i mnogumina angeli koi bile prateni so nalog od Boga za da pomognat vo vracanjeto na odmetnatite bitija. Nekoi od niv nastapuvaa kako vistinski proroci, nekoi kako isceliteli, ili im gi podgotvuvaa patistata(Marija i Josif - roditelite Isusovi na pr.) na predstojnite pratenici na Svetlinata, ili zemaa i zemaat ucestvo vo podgotovkite na Carstvoto na Mirot so koe Hristos duhovno ce vladee i tn... i tn... Del od niv medjutoa se zapletkale niz inkarnaciite vo materijata i ona "coveckoto" i moraat najprvin isto taka da se procistat za da mozat da se vratat vo citoto Nebo(ne se misli na fizickoto nebo, tuku na cel eden duhoven univerzum). Изменето од Majkl - 17.Јуни.2009 во 21:13 |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |