IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате во БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате во БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 73>
Автор
Порака
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2009 во 23:47

Вечерва само малку на крај ..погледнав еден филм...
Константин римски владетел ... додека по негова наредба го убиваат
сопругот и синот  на неговата сестра ... тој само си повторува... Господ е еден... тој е вечен... тој не води.........
Откако ги убија овие, се стрча женава и над мртвото тело оплакува... со зборовите  Господ простува... Бог простува......

Е сега на кого ќе му прости, на овој што нареди да ги убијат...??? на убиениов... ???
А пак тој ... Како зар Господ го поведе да ги убие за да владее...???
Ми се чини дека честопати непотребно се повикува Бог...
...Како и кога треба да се изговара господовото име...???
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2009 во 23:58
"Не секој, што Ми вели: ‘Господи, Господи!’ ќе влезе во царството небесно, туку само оној, кој ја врши волјата на Мојот Татко, Кој е во небесата."
(Исус Христос во Ев. Матеј 7:21)

Божјото име не треба да се изговара напразно (3тата Божја заповед), а тоа значи дека не треба да го спомнуваме Бог во вицеви, во шали, никако во пцовки, не треба да се заколнуваме во Него и сл. туку да го спомнуваме со должна почит, поточно страхопочит имајќи ја предвид светоста и величината на Неговото Име.

Изменето од EvAngelos - 16.Јуни.2009 во 00:14
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 00:39
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Вечерва само малку на крај ..погледнав еден филм...
Константин римски владетел ... додека по негова наредба го убиваат
сопругот и синот  на неговата сестра ... тој само си повторува... Господ е еден... тој е вечен... тој не води.........
Откако ги убија овие, се стрча женава и над мртвото тело оплакува... со зборовите  Господ простува... Бог простува......

Е сега на кого ќе му прости, на овој што нареди да ги убијат...??? на убиениов... ???
А пак тој ... Како зар Господ го поведе да ги убие за да владее...???
Ми се чини дека честопати непотребно се повикува Бог...
...Како и кога треба да се изговара господовото име...???

Може да ми кажеш каде го има филмот и името на филмот? Ме интересира таа личност не само од верски, туку многу и од историски побуди, посебно затоа што на многу места е прототип на праведен владетел, па и според историјата не ил суров владетел.
Св. цар Константин ги убил затоа што била кај нив докажана вина, во ниту еден случај ниту една смрт не е надвор од римските закони во тоа време, кои во некои случаи биле многу сурови. Тој го убил и сопствениот син, токму затоа што законот го наредувал тоа ( синот негов бил наместен од својата маќеа, втората жена на св. Константин ), односно не го убил, туку го спровел законот, а подоцна всушност се дознава дека неговата втора жена, маќеата на детето го наместила синот негов, за нејзините деца да владеат, меѓутоа мудрата Св. Царица Елена спроведува истрага и го дознава тоа, па му кажува на синот Константин. Подоцна и неговата жена умира, што несомнено укажува на нејзината вина за смртта на синот на Константин.

Изменето од macedon_alex - 16.Јуни.2009 во 00:39
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 02:35
Ova e dobar primer za toa sto e relativizam...

Po nekoja sluchajnost, ako Konstantin ne gi sobereshe pod svoja kontola i za svoj interes site togashni hristijanski vladiki vo Nikeja i ako ne go ja postaveshe Hristijanskata religija na drzhavno nivo, denes kje go uchevem kako eden od najkrvavite imperatori.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2009 во 11:25
изненадување...Е многу мудрости од овој Константин....
Ги убива своите најблиски, при тоа не кршејќи  никаков закон во тоа време.... а верува во Бог... и стално го спомнува...кој знае по што се раководел.... и дури ја поставил Христијанската религија на државно ниво...изненадување..... И како треба денес да го изучуваме ние ??? како некој кој што допринел многу во тоа време за Христијанската религија... ???

...п.с. незнам како се вика филмот... а го даваа на една од нашиве тв...
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
vistinskipravoslavec Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2009
Поени: 70
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vistinskipravoslavec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 01:54
Za Mnogu Gospod Bog Ne Postoi,No Samo Koga Pagjaat Vo Tesno Togas Za Niv Postoi!!!
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 02:02
Velat: davenikot se fakja i za slamka.

Taka bilo odsekogash... lugjeto dodeka se mladi ne mislat na nishto osven na lichnite zadovolstva, no koga kje navlezat vo svojata esen pochnuvat rabotite da gi gledaat so podrugi ochi...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2009 во 04:21
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Dokazite za Bog se gledat vo tvorestvoto, vo rabotite koi ne se sozdadeni od covek.
Za mene toa e tolku ocigleden dokaz,... ... No uste pocudno mi e kako nekoi luge imaat predrasudi i kolku dokazi da im dades tie pak si stojat na svoeto , deka Bog nema... Jas imav hrabrost da priznaam deka ne sum vo pravo... Mozebi nekoi posakuvaat da nema Bog , kojznae... Jas koga gi razgledav dokazite bev iskren i prvo sto sfativ e deka ima Visa Sila , koja go stvorila univerzumot i planetata...
Вселената и се во неа се доказ дека бог постои!?!?!? Тие кои не веруваат во тоа имаат предрасуди?!?!?!!Во ред! Еве ќе прифатам да верувам во твојот бог ако ми одговориш како бог тоа го направил, од што го направил, кога го направил и каде, во кој простор го сместил сето тоа што го направил? И, уште нешто, каде тој твој бог престојувал пред да почне да „прави“? Се надевам дека ако му се помолиш на бог тој ќе ти каже за сето ова, па ти мене да ми пренесеш!

... Edniot prozorec e tvorestvoto okolu nas, drugiot prozorec e Biblijata.Tretiot prozorec kon Bog e delotvornata molitva, ...
Што? Само три прозорци има кон бог?намигнување
И, на крај, ова што следи е најголемата вистина искажана од еден верник:

... i tuka veke padnaa site somnevanja sto gi imav okolu verata i postoenjeto na Sevisniot, dodeka patuvav po taa , za mene nezaboravna avantura, koja mi go promeni zivotot za sekogas, slava mu na BOGA!
Р.Ѕ. Евангелосе, кој е тој Колумбо? голема%20насмевка

Abre Zlatniku, veruvaj deka voopsto ne ni pomisliv na tebe ili na nekoj od forumot koga go pisuvav ova. Mislev na nekoi luge od moeto opkruzuvanje, koi imaa predrasudi dali postoi BOG, iako im davav knigi i im pokazuvav dokazi za postoenjeto za BOG i od Biblijata.

Ke spomnam uste nesto interesno, onie drugari koi ne veruvaa vo Bog(pred 11 godini od moite drugari samo jas veruvav vo Bog ) site do eden veruvaat vo Bog i ja citaat Biblijata.
SLAVA MU NA BOGA!

Velis deka ke prifatis da veruvas vo "mojot" BOG ako ti odgovoram kako BOG go napravil celoto tvorestvo?

Pa vaka Zlatnice, zemi go Svetoto Pismo i pocni od 1Mojseeva i procitaj go 1 i 2 poglavje ke vidis kako Bog go sozdaval svetot.

A od ovoj tvoj komentar :

"И, уште нешто, каде тој твој бог престојувал пред да почне да „прави“? Се надевам дека ако му се помолиш на бог тој ќе ти каже за сето ова, па ти мене да ми пренесеш!

Kako i od ovoj ...

"Што? Само три прозорци има кон бог?

И, на крај, ова што следи е најголемата вистина искажана од еден верник:
Originally posted by KINGDAVID

... i tuka veke padnaa site somnevanja sto gi imav okolu verata i postoenjeto na Sevisniot, dodeka patuvav po taa , za mene nezaboravna avantura, koja mi go promeni zivotot za sekogas, slava mu na BOGA!

Р.Ѕ. Евангелосе, кој е тој Колумбо? :D "

... mozam da izvlecam zaklucok deka imas golema smisla za humor i cinizam i deka tvoite postovi na podforumot veroispoved se samo za zabava , a ne nesto da naucis ili da doznaes, bilo od mene ili od drug vernik.

P.S. Mu se pomoliv na Bog za tvoeto prasanje, i TOJ mi rece da ne obrnuvam seriozno vnimanie na tvoite postovi.

Pozdrav !

Изменето од KINGDAVID - 17.Јуни.2009 во 04:26
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 01:20

... site do eden veruvaat vo Bog i ja citaat Biblijata.
SLAVA MU NA BOGA!

Velis deka ke prifatis da veruvas vo "mojot" BOG ako ti odgovoram kako BOG go napravil celoto tvorestvo?

Pa vaka Zlatnice, zemi go Svetoto Pismo i pocni od 1Mojseeva i procitaj go 1 i 2 poglavje ke vidis kako Bog go sozdaval svetot. ...

Верувај ми, ја имам читано библијата, и тоа не еднаш, два пати или пет пати, туку ... којзнае колку! Сепак, таму не најдов одговор на тие прашања што ги поставив. Затоа реков, ако ти (или некој друг) го знае одговорот на тие неколку суштествени прашања, јас радо би го прифатил неговото верување. Верувај!големо%20гушкање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 05:22
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Еве ќе прифатам да верувам во твојот бог ако ми одговориш како бог тоа го направил, од што го направил, кога го направил и каде, во кој простор го сместил сето тоа што го направил? И, уште нешто, каде тој твој бог престојувал пред да почне да „прави“?

Prashanjata ti se vo red.

Vetuvanjeto deka kje stanesh vernik ako dobiesh odgovor... ne ti e vo red. Se gleda deka si igrash i ne si seriozen so toa vetuvanje, ama nejse... Bilo kakov odgovor da dobiesh sekogash kje rechesh deka ne e dobar za tebe. I toa e vo red.

Problemot e sto Bog nikomu ne mu gi shepnal odgovorite na tie prashanja, pa zatoa nikoj ne kje mozhe da ti dade konkretni citat od Biblijata.

Od druga strana, so analiza mozhe da se dojde do odgovor...

Od Biblijata (od razbirlivi prichini ostanatite sveti pisanija kje gi ostavam ponastrana) imame dve referenci za sozdavanjeto na svetot. Ednata e od Stariot Zavet, kako sto posochi i KINGDAVID.

Vo pochetokot Bog gi sozdade neboto i zemjata. Zemjata beshe izoblichena i prazna i imashe temnina nad bezdnata; Duhot bozhji lebdeshe nad vodata. I reche Bog: "Neka bide svetlina!" I bi svetlina.
Bitie 1: 1-3

I potoa Bog ja deli svetlinata od temninata, povtorno sozdava nebo(?), podocna sozdava zvezdi (ne se objasnuva od kade beshe dotogashnata prvichna svetlina?) i t.n.

Ochigledno, kreiranjeto na svetot vo Stariot Zavet, najblago recheno ne e dadeno so zadovoluvachka ubedlivost.

Vo Noviot Zavet imame mnogu poeleganten i posushtestven obid od strana na Jovan:

Vo pochetokot beshe Slovoto, i Slovoto beshe vo Boga i Bog beshe Slovoto.
Jovan 1: 1

Prekrasen opis na zarodishot na onoa sto vo sushtina pretstavuva edinstvo na se sto egzistiralo, egzistira i kje egzistira, na se sto postoi i kje postoi.

Vnimavaj kade e akcentot na mislata - taa ne veli deka Bog bil nekoja lichnost, smestena na nekoe hipotetichno mesto, koja se sprema da go sozdade Svetot. Taa veli Bog e Slovo. A sto e Slovo? Toa ne e nishto materijalno. Najednostavno kazhano Slovo e seto onoa sto postoi kako Bozhja promisla, podocna pretochena kako Zbor (zatoa chesto pati kje slushnesh i varijanta na ovaa prva Jovanova rechenica: "Na pochetokot beshe zborot..."), no pred da se formira zborot mu prethodi intencija za negovoto sozdavanje, a pred nea sushtestvuva idejata. Idejata pak mozhe da egzistira samo vo nekoja svest.

Znachi Bog vo samoit svoj zarodish e Svest koja zabremenuva so Ideja za svojata egzistencija, sozdava Intencija za Samosoznavanje koe se oformuva kako Slovo (ne kako obichen zbor, tuku vo negovata najshiroka smisla), za da potoa, na krajot, se materijalizira kako Svoja manifestacija.

Kreacijata e Bog i Bog e Kreacijata. Ne postojat dva razlichni entiteti, pa edniot da bide ovde, a drugiot tamu. Se e Ednobitie.

Eve kako prodolzhuva Jovan:

Toa vo pochetokot beshe vo Boga. Se stana preku Nego i bez Nego nishto ne stana, sto stana.
Jovan 1: 2,3

Sekako deka se stanalo od Nego i preku Nego. Bog nemal nekade na strana pesok, voda i kofichka, pa da si gradi kuli i zamoci.

Ne postoelo nishto von Nego i apsolutno se shto postoelo i kje postoi se sodrzhi vo Nego.Toj e Kreacijata i Kreacijata e Toj. Vo Nego se sodrzhi seto onoa od sto se sostoi Svetot, vkluchuvajki go i zhivotot.

Eve kako toa go objasnuva Jovan:

Vo Nego imashe Zhivot i Zhivotot im beshe svetlina na lugjeto".
Jovan 1: 4

Ponatamoshnoto pishuvanje na Jovan ne e tolku vazhno za ova nasha diskusija.

I toa bi bil odgovorot na tvoeto prashanje.

Ne znam dali toj te zadovoluva, no spored onoa sto ni e dadeno od Bibiljskite pisanija, toa e sushtinata.

Interesno e da se potcrta deka skoro istovetni objasnuvanja mozhat da se najdat i vo nekoi drugi religii i veruvanja, a poslednite nauchni teorii, koi se potkrepuvaat na najnovite otkritija vo kvantnata mehanika, nasochuvaat tokmu kon eden takov mozhen zakluchok.

P.S. Ima hristijani, osobeno evangelisti, koi dogmatski ne go prifakjaat ova objasnuvanje, taka da ochekuvaj voobichaeni neslozhuvanja.

Изменето од Messenger - 21.Јуни.2009 во 05:46
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 12:31
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

I potoa Bog ja deli svetlinata od temninata, povtorno sozdava nebo(?),

Не создава повторно небо, туку веќе создаденото, го нарекува "небо".
"А Бог го нарече сводот небо." (Битие 1:8)

Kreacijata e Bog i Bog e Kreacijata.

Оваа пантеистичка теза никаде не ја пишува во Библијата. Тоа што Бог создал дрво не го прави дрвото Бог, од едноставна причина што дрвото не е и не може да биде Бог. Дрвото ги нема карактеристиките на Бог. Тоа не може само од себе да создава (му треба надворешна вода, надворешна земја, надворешен воздух, надворешна светлина. Дрвото не е сеприсутно, не е вечно, нема интелигенција, нема знаење, нема воља итн.
Тезата дека ако Бог создал самиот од Себе нешто и дека тоа нешто затоа е Бог исто така не држи. Ти на пример можеш да си скинеш неколку влакна од косата и да си нацрташ некоја слика со нив. Тоа ќе биде материја од Месинџер, но тоа нема да биде Месинџер, затоа што таа материја нема да биде способна да седне овде на форумов и да пишува коментари како Месинџер.
Слично е и со дрвото. Тоа е Божја креација, но не е Бог.

Eve kako toa go objasnuva Jovan:
Vo Nego imashe Zhivot i Zhivotot im beshe svetlina na lugjeto".
Jovan 1: 4
Ponatamoshnoto pishuvanje na Jovan ne e tolku vazhno za ova nasha diskusija.

Хаха и те како е важно пријателе, и те како е важно. Понатамошното пишување на Јован ја демантира целата пантеистичка догматика што си ја напишал погоре, а за која велиш дека произлагува од "Библиските писанија" среќа Понатамошното пишување на Јован всушност објаснува Кој и Што било тоа мистериозно Слово за кое ти даде еден куп објаснувања од ракав. Понатапошното пишување на Јован објаснува дека тоа Слово бил всушност Исус Христос, цитирам...

Словото стана тело и се всели меѓу нас и ја видовме Неговата слава, славата што ја има како Единороден од Таткото - полн со благодат и вистина. Јован (Крстител) сведочи за Него и вика: „Еве Го Оној, за Кого реков: Оној, Кој доаѓа после мене, пред мене е, зашто беше пред мене!” И, сите ние примивме од Неговата полнота: благодат врз благодат. Зашто, Законот беше даден преку Мојсеја, а преку Исус Христос дојдоа благодатта и вистината."
(Јован 1:14-17)

Ако ова погоре не ти доволно јасно и дирекно, еве што вели Јован неколку стиха подоле:

"Утреден Јован Го виде Исус како доаѓа при него и рече: „Еве Го Божјото Јагне, Кое ги зема гревовите на светот! Овој е Оној за Кого ви реков (види погоре!): „По мене доаѓа Човек, Кој постоеше пред мене, зашто беше пред мене.”"
(Јован 1:29-30)

I toa bi bil odgovorot na tvoeto prashanje.
Ne znam dali toj te zadovoluva, no spored onoa sto ni e dadeno od Bibiljskite pisanija, toa e sushtinata.

Тоа е одговорот што произлегува од твојата лична филозофија, а според даденото од Библиските писанија, како што видовме погоре, твојот одговор нема допирни точки со Библијата среќа Затоа не се дрзнувај да одговараш во името на Библијата работи кои си ги читнал, ама не си ги дочитал.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 14:27

James Ray,ekspert za razvivanje na coveckiot duhoven i fizicki potencijal ima izjaveno:

Otidete kaj kvanten fizicar i zaprasajte go: " Sto go sozdal svetot?" . Toj ke vi odgovori : "Energijata."

Ke pobarate objasnuvanje: " Opisete mi ja energijata".
A toj ke odgovori: Energijata ne moze da se sozdade ili da se unisti,sekogas postoela, sekogas postoi,i se sto postoelo sekogas ke postoi, dobiva forma i ja menuva."

Ako na teolog mu mu go postavite prasanjeto: Sto go sozdalo Kosmosot?, ke vi odgovori: "Gospod."

Ke pobarate opis na Gospod. "Gospod sekogas postoel i ke postoi, ne moza da se sozdade ili da bide unisten, se sto nekogas postoelo ke postoi, sekogas dobiva forma i ja menuva."

Zabelezuvate deka opisot e ist, samo terminologijata e razlicna.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 14:43
Tokmu taka.

Zatoa na krajot rekov "poslednite nauchni teorii, koi se potkrepuvaat na najnovite otkritija vo kvantnata mehanika, nasochuvaat tokmu kon eden takov mozhen zakluchok."

Po malu e ironichno sto tokmu naukata , kako posledica od svojot napredok, indirektno pochniva da gi validira religijaksite veruvanja na lugjeto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 14:48

Tokmu taka.

Zatoa na krajot rekov "poslednite nauchni teorii, koi se potkrepuvaat na najnovite otkritija vo kvantnata mehanika, nasochuvaat tokmu kon eden takov mozhen zakluchok."

Po malu e ironichno sto tokmu naukata , kako posledica od svojot napredok, indirektno pochniva da gi validira religijaksite veruvanja na lugjeto.

Da ti kazam pravo, mene poveke za postoenjeto na Bog me ubedija naucnite dokazi otkolku Biblijata ili propovedite.

Podocna ke citiram i eden drug naucnik od 20 vek koj ima nesto interesno izjaveno.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 73>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.