|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика | страница 123 16> |
Автор | |||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јуни.2009 во 23:03 |
||
ЗДРАВО НА СИТЕ-Имам голема чест да ве известам дека ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА.Истата ЕНЕРГИЈА ќе биде произведена со нај нов алтернативен принцип на производство.Предноста е во тоа што не користи ветер,сонце или некаков вид или никаков вид на согорливи енергенси и истите да не ви ги набројувам,а атомските и нуклеарните централи први ќе затворат а после другите согорливи енергенси ќе ги отфрлам една по една и тоа за време од неколку години а помалку од една деценија.Уште малку ќе ги оставам ЕНЕРГЕТИЧАРИТЕ и стручнаците да завлезат уште по длабоко за по убаво да се засрамат пред самите себе и пред Народот бидејки моите проекти за производство на секаков вид ЕНЕРГИЈА не сакаат да ги прифатат а истите се многу реални или па нека ми кажат ако несе реални.Срамота од нивна страна,научиле само демагогии да ни кажуваат од областа на ЕНЕРГЕТИКАТА.Сега слушам па и енергеттска стратегија поднеле до ВЛАДАТА за наредните неколку години.Е сега ако е паметен ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ да ме повика и да ме соочи со подносителите на стратегијата а от кога ќе им ја побијам таквата Енергетска стратегија и одма сите до еден да ги избрка од работа и истите да ги даде на суд за измама на Државата и за малтретирање и осиромашување на народот на Р.МАКЕДОНИЈА и закочување на МАКЕДОНИЈА за светска промоција а не да гледаат само сеир на Премиерот ,претседателот,на нашата Држава па и на целиот свет.А плус и имам документ што сум ги известил за моите проекти уште во 2005година а тие стратези од МАНУ ме праќааше во странство да одам.Ако утврдиле дека не можам да направам прото тип па тој нее толку глупав да не знае еден нај обичен цртеж да прочита и да се произнесе по него кога веќе државата ми издала ПАТЕНТНА ИСПРАВА за таква машина или ќе чекаат да умрам па да можат и тогаш на туѓа сметка да се докажуваат и да прават шеми.Напоменувам-јас сум иноватор на три машини за кои поседувам ПАТЕНТНИ ИСПРАВИ кои по меѓу народна класификација на патенти влегуваат во групата на ПЕРПЕТУММОБИЛЕ и истите ќе служат за производство на секаков вид ЕНЕРГИЈА на секое место и во секакво време а на стратезите,машинците и енергетичарите им дозволувам во секое време да ме демантираат ако можат или да престанат да издаваат глупави ЕНЕРГЕТСКИ СТРАТЕГИИ и да се научат да ги почитуваат иновациите бидејки од нив јадат леб,а не на некој да исполнуваат желби а да го запоставува развојот или напредокот на НАУКАТА.ПОЗДРАВ НА СИТЕ.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aha,...ti li ke ne spasish od bedava?!,...so drvenava mini vodenica,a? |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...pa , ako si tolku siguren vo sebe,..batali gi ovie od tuka,..i "daj" im ja vodenicava na nekoi povizionerski raspolozeni zemji ,...svesen li si be,...deka zboruvash za edno od najgolemite otkritija,..ako ne i najgolemo ,..vo istorijata na choveshtvoto!?!,...ama , aj ,..sigurno znaesh shto mkazuvash...
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЗДРАВО-Слушај бе пријателе -јас сум свесен што сум открил и знам што зборувам,а и морално и матерјално стојам позади сето тоа.А ти незнам за каква воденица зборуваш и каде гледаш воденица,а ако даваш коментар на сликата тоа нее воденица ниту приближно до неа туку тоа е нешто по големо.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Здраво Војо. Бидејќи си релативно нов на форумов, ако некој веќе не го сторил тоа, би сакал да ти посакам добредојде.
Доколку го имаш заштитено авторското право на горниот проект, дали би сакал накратко да ни објасниш како работи истиот т.е. на кој начин би можел истиот да дава енергија без да користи согорливи енергетски извори.
Јас вака од око што можам да забележам е дека најверојатно станува збор за користење на гравитацијата која би требало да ги привлече рашираните лопатки надоле (бидејќи имаат поголем инерцијален момент од склопените) со што машината би се придвижила нанапред и потоа истиот циклус би се повторувал до бескрај, а машината би се движела напред.
Дали добро видов, или би сакал ти нешто да додадеш пред да започнам со детална математичко-физичка анализа на системот?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ebe istiot crtez na ova e napraven pred stotici godini
go ima na wikipedia vo text perperum mobile da ova, moze da se dvizi dolgo, no nedava visok energija koja e potrebna sepak mnogu cvrsto sega za sega stoi prviot zakon za termodinamika inaku ova ne se kosi so prviot Njutnov zakon no so temnodinamickiot e vo totalna kolizija mislam deka e mozno da se napravi nesto,, no mora da e toa nesto drugo i permanentri magneti ne pomagaat,,,,,, problem e toa so koj se bavat 100 iljadi entuzijasti vo celiot svet, nesakaat da se pomirat so toj termo zakon no umni glavi, no sega za sega e bezuspesno inaku sekoja cest na Vojo, koj e svoj i nesto saka i ako ne veruvam vo uspeh, no ako ne bi postoele sonuvaci na ova planeta kje javavme do sega samo magarinja pozdrav |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оваа машина што ја гледам од оваа моментална позиција не може да мрдне ни на лево ни на десно,разглоби ја површински и ќе си донесеш свој заклучок.Овие седум чука дали знаеш што значат и овдека по твое на каде се одвива движењето.Ај да не речам ама оваа или овој принцип е одамна утната работа.Ајде малку разглоби го движењето на сопствениот организам,но не спомнувај природа или нешто друго.ПОЗДРАВ
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Г-дине Ушевски, а зошто сметате дека вашата машина би мрднала лево или десно? Од сликата горе гледам дека таа мирно седи на масата при нејзиното фотографирање, не мрда ни лево, ниту десно. Зошто?
|
|||
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЗДРАВО И ДОБРО НАЈДОВ И СЕ НАДЕВАМ РАЗГОВОРОТ ЌЕ ГО ВОДИМЕ ВО ПОЗИТИВНА НАСОКА СО ПРАВО НА УМЕРЕНИ И ПЕЗ ПОШТЕДНИ РЕПЛИКИ АКО УТВРДИТЕ НЕКОЈА НЕ ВИСТИНА ИЛИ НЕ РЕАЛНО ВИ ПРЕЗЕНТИРАМ ОКОЛУ МОИТЕ ПРОНАЈДОЦИ.НО ВО ДЕТАЛИ НЕМА ДА ОДГОВАРАМ И АКО ЗА МЕНЕ СЕ ПОЗНАТИ.И ТРУДИ СЕ ДА ТИЕ ЈАСНО ТОА ШТО ГО КАЖУВАМ АКО ТРЕБЕ ПО ДОЛГО ВРЕМЕ РАЗМИСЛУВАЈ НА ДОБИЕНАТА ИНФОРМАЦИЈА .Афторско право поседувам.Ајде малку ако сакаш прво ти почни ,по твое како би работела оваа машина а јас ќе ти помагам да ти биде по лесно да ја разбереш и сватиш.Околу лопатките си во право но истите зошто би служеле.ПОЗДРАВ
|
|||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја имам потпрено
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како тоа мислите јас да почнам? Јас воопшто не знам што и како содржи оваа машина. Од око можат само лаици да зборуваат, а не и сериозни дискутанти. Таа е ваша творба и секако дека вие треба генерално да објасните како работи истата, а потоа да разговараме за деталите.
|
|||
|
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А како работи машината Војо? Што енергија произведува?
Што енергија и е потребно да се стави во функција?
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Според Војо, претпоставувам никаква. Според мене оваа машина би се движела само доколку некој ја гура од позади. Не гледам причина зошто би се движела самостојно. Се надевам Војо ќе намина повторно на темава и ќе ни објасни. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница 123 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |