|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 67> |
Автор | |
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Болката од мојата самотија тапо продира и во мојот ум.... Како ноќ без ѕвезда, твоето име е само слатко посакување.... Мала искра пред да згасне огнот .....сосема. Повторно напуштање , со бескрајно верување, и ветување..... Утеха само во нем бакнеж.... Трошка сјај во просторот.... Мала доза на разум во бескрајниот универзум.... Бескрајно, бескрајно, бескрајно повторување..... |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕБЕСНА УБАВИНА
Ноќва, бисерни ѕвезди го осветлуваат твојот лик, стоиш, така исправена и горда пред своите сокласници, ги прикриваш борите на своето лице, ја пружаш својата небесна насмевка, се присетуваш на првата љубов, првото задоволство и во моментот кога сказалките се љубат, на првото неверство. Не мила, не сум јас твојата неверна љубов, не сум човекот кој сака да ја украде твојата љубов, да ја одзима љубовта и ваниманието од едно толку невино и прекрасно ангелско дете. Јас само посакувам мила да бидам во твоја близина, очиве да ги наполнам со убавина, душата со топлина и срцата наши со близина. Велат времето е најмудро, времето открива се, затоа те молам запри го времето, сочувај го моментот, за кога ова сега ќе биде некогаш! Лека ти ноќ мила. Посветено на С. alexbog |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikad se necu vratit u svoj rodni grad Tamo me ne ceka niko Vec odavno su izblijedila sva lica I vec odavno imena im neznam Samo ponekad zimi Dok vjetrovi oplakuju dane Sjetim se tebe, moja bivsa draga I neke njeznosti davne A nesto mi sapne u srcu i znam Da sam na svijetu sam I da te ponovno vidim Sta bih ti o sebi mogao reci Osim da sam sreo mnogo ljudi A da mi prijatelj nije bio ni jedan Da sam bio i gladan i slavan Veseo i placan, bijedan i sjajan Da me ljubilo mnogo zena A da ni jednu volio nisam I nesto mi sapne u srcu i znam Da sam na svijetu sam Moja draga, moja draga Bivsa draga Moja draga i evo umoran Starac sam sad Mada izgledam mlad |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.............
Спиј сонот го згаснува болот немам ништо за откуп на душата спиј не гледај не огледувај се време е да го побараме спиј и она што допрва ќе дојде |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prije sna...
Dah Ti lebdi iznad usne. Preko obraza Ti klizne sve do tvoje kose guste. Pa se zaigra u trenu. Labirintom tjemena i kad pokupi Tvoj miris odleprša tad u mrak... To sam ja... To te moje ruke grle iz daljine Prije sna... ja Ti dođem tek onako da Te dirnem. I prevarim... sam sebe da sam tu, kraj Tebe da Ti gledam oči sklopljene za Nas... |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam to i osecam - Ivana Jordan
Kao da sam stena i da bola nema ti me vajas lako, poljupcima jako znam to i osecam ti me jutrom budis, osvajas i sudis znam to i osecam Tako dan za danom, tvoja sena medju snom i javom zapletena spusti se polako, zagrli me jako znam to i osecam uzalud se borim, opijena gorim znam to i osecam Ref. Kada taknem te ja ceo svemir na tren kao postane snen kada taknes me ti tada svetlost na tren sklopi oci i svet znam to i osecam Putevima tvojim mesecina izlazim iz kruga s vetrovima jer u tvome oku vidim i dobrotu znam to i osecam pa sam kao reka koju more ceka znam to i osecam Ref. Severom i jugom, tragom tvojim probudjena sanjam, vreme stoji jer u tvome oku vidim i lepotu znam to i osecam niceg se ne bojim dok uz tebe stojim znam to i osecam Ref. |
|
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значење
– Кога ќе умрам, ќе ја видам поставата на светов.
Другата страна, отаде птицата, планината, залезот. Вистинското значење, готово да се дешифрира. Што не е собрано, ќе се собере, Што било несфатливо ќе биде сфатено. – А ако нема постава на светов? Ако дроздот на гранка не е знак, Туку само дрозд на гранка? Ако не значи ништо Што ноќта и денот одат едно-по-друго? А на земјава да нема ништо освен оваа земја? – Дури и да е така, ќе остане Зборот разбуден на усни што се гасат, Гласникот неуморен кој трча ли трча Низ меѓуѕвездни полиња, галаксии што се вртат, И вика, протестира, писка....... |
|
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
my lover's gone-dido
my lovers gone his boots no longer by my door he left at dawn and as Islept i felt him go return no more i will not watch the ocean my lovers gone no earthy ships will ever bring him home again bring him home again my lovers gone i know that kiss wil be my last no home his song the tune upon his lips has passed i sing alone while i watch the ocean my lovers gone no earhly ships will ever bring him home again bring him home again |
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:55 |
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Magazin i Esma Redžepova)
Nisam nikom sve do danas, rekla ovo, a sad cu naglas, sad cu vikat nek se cuje, neka svijetom odjekuje, ne znam da l' sam mrtva il' ziva, od kad si mi skinuo krila, ne sjecam se da sam sretna bila. Dani su bez broja, imena i boja od kad nisam tvoja ja, od kad nisam tvoja ja, pjesma galebova mora preko mora al' bez tebe ja ne mogu ni koraka, al' bez tebe ja ne mogu ni koraka. Ljubav vice na sva zvona sve da hoces nece ona nece proci svijetom sutke, svuda nosim njene zvuke, ne znam da l' sam mrtva il' ziva, od kad si mi skinuo krila, ne sjecam se da sam sretna bila. Dani su bez broja, imena i boja, od kad nisam tvoja ja, od kad nisam tvoja ja, pjesma galebova, mora preko mora, al' bez tebe ja ne mogu ni koraka, al' bez tebe ja ne mogu ni koraka. |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мечта
постојано боже нешто Борче Панов....
|
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=8srgfw7GDkM
Where the Wild Roses Grow They call me The Wild Rose But my name was Elisa Day Why they call me it I do not know For my name was Elisa Day From the first day I saw her I knew she was the one As she stared in my eyes and smiled For her lips were the colour of the roses They grew down the river, all bloody and wild When he knocked on my door and entered the room My trembling subsided in his sure embrace He would be my first man, and with a careful hand He wiped the tears that ran down my face On the second day I brought her a flower She was more beautiful than any woman I'd seen I said, 'Do you know where the wild roses grow So sweet and scarlet and free?' On the second day he came with a single rose Said: 'Will you give me your loss and your sorrow?' I nodded my head, as I layed on the bed He said, 'If I show you the roses will you follow?' On the third day he took me to the river He showed me the roses and we kissed And the last thing I heard was a muttered word As he stood smiling above me with a rock in his fist On the last day I took her where the wild roses grow And she lay on the bank, the wind light as a thief As I kissed her goodbye, I said, 'All beauty must die' And lent down and planted a rose between her teeth |
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vraća mi se okus
kao posle bolesti strah me kad se setim kamo me to moglo odvesti... osmeh mi se vraća nečeš me prepoznati kao na slobodi opet učim jesti, hodati... |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka Iste su godine |
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |