|
Носталгија |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imama rodnini vo stranstvo ednivikat
da ima nostalgija za doma drugi vikat nema a jas vikam tuka da si sedam oti poarno nema od doma |
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Апсолутно се согласувам со тебе Polar Bear..носталгија по Македонија...па мислам дека неможе така да се нарече..додека бев во USA ми недостигаа луѓето што беа секогаш околу мене,а не Македонија како парче земја или незнам што....ми недостигаа толку многу работи што ги правев во МК а неможев таму...друштвото,роднините и сл... Мислам дека неможеш да се приврзеш за земјата..туку за луѓето..и сега сум носталгична ама по USA..ми недостига друштвото,смеата,прошетките по Централ Парк...ама не NY... |
||
Saevus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se sekirajte jas si odam i za tie sho ne odat :D
|
||
natashatiffany
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele nostalgija,obavezno,najmnogu mi nedostasuvaat mojata familija i moite bliski,iskrenoto prijatelstvo,
i ljubovta.tezok e zapadov pogotovo koga nemoze da im veruvas na nikoj site gledaat kako da te zaebat,nemas komsii so koj kafe da se napies,na rabota site zaebani i toa,denovite ti pominuvaat mislejki zosto lugjeto se tolku surovi i zosto dusite im se tolku prazni polni so gnev??? |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
затоа ке си одиш на кафе неколку километри подалеку
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се гледа дека не така одамна си заминала од дома. Почетокот не е лесен. Ама, кога ќе тргнат работите, тогаш се ќе биде подобро и ќе почнеш да откриваш убави нешта. Луѓето се секаде во суштина исти (има разлики во менталитетите, да, ама сепак) и секаде има и фини и не толку фини луѓе. Не се сите „prazni polni so gnev“ или само да чекаат да те излажат. Не е така.
Пријатели секогаш и секаде ќе се најдат. Само трпение и отвореност за комуникација и нови луѓе. И се ќе биде.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
shto ne sum nekade ,..daleku,..pa, da vidam shto nostalgija bi me ,.."fatila",..,..............
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikoj ne te drzhi....shto ne otidesh? Struchnjaci ima dovolno vo MK...ne se sekiraj.
|
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A shto ubavi izgledaat na slika, a? Pa poraboti malku i rikverc doma, ne si ja siluvaj dushichkata!
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga dojdov tuka, me fati cultural shok , taka da prvite 3 dena nekako glupo se cuvstvuvav i imav potreba od makedonci Ama sega e vo red , iako imam malku problemi, ne go razbiram dijalektot na cimerkive iako zborat angliski, sepak e dijalekt
Pr....mesto I'm gone , oni velat Me gone i mnogu mnogu cuden angliski imaat
I da vi otkrijam edna tajna ,,,,zapoznav eden sladok amerikanec po ime Joshua , lelee lepotan e, go obozavam,,,dodeka ne se smuvam so nego ova leto , ne se vrakam u MK
|
||
|
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nostalgija za : Makedonskoto Sonce
Prirodata Pozitivniot duh na lugjeto, srdecnosta, otvorenosta Sinoto nebo Komfortot i lezernosta na koj funkcionira opstestvoto eh....taka e koga zivees vo Centralna Evropa , kade sto sonceto go gledam ednas mesecno, i toa samo na kratko... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tokmu taka kako sto gree sonceto tuka , ne gree nikade na drugo mesto jas da sum nekade nadvor , od tolku silna nostalgija po tie nesta koi mi nedostasuvaat bi se vratil vo Republika Makedonija bez da pomislam za moment dali e ispravno i sto kje pravam koga kje se vratam nazad
|
||
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako se ide na podobro, poubavo i se ima isto soodvetno drustvo nema nostalgija , ako samo edna karika fali togas se javuva silna nostalgija
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nostalgija: za moite
prijatelite i special friends od forumov i imav kon edna ali..... |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |