|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 530531532533534 824> |
Автор | |
Siuxi
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa si go krsim jazikot.daaa.ne e lesno da govorish 3-ta kategorija jugozapaden bugarski dialekt.ama mislim ke po-vazno e ke se razumeme.nali taka?
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сепак ти си зборуваш на мајчин јазик, односно на североисточен македонски дијалект. Бугарскиот ќе го најдеш во Чувашија и Татарстан. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
okej.kato mislis tako tako da bide.ama samo da ti kazem ke koga si zborim po skype su mojte prijateli od Vardarsko oni mi kazuvat :ej ti zboris kao bugarite od strumica.evo ti uste eden dokaz ke vo makedonija se zbori bugarski dialekt
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот
Плус Русите веке двапати ви ја менуваат граматиката и азбуката па нормално е да заударате на нивниот јазик,не заџабе Русите ја створија Бугарија за вештачка држава - таму Бугари тешко да има - ТуркоМонголи и останато да ама Бугари такво нешто не постои Изменето од Boogie - 13.Јуни.2009 во 17:31 |
|
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извини Буги ама тука ќе те корегирам, Бугарите се туркомонголи. Овие кои се нарекуваат Бугари, а се срамат од туркомонголскиот корен всушност не се Бугари, туку бугаризарни, бугарофили и бугаромани. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Boogie]
Е па и моите другари од Татарстан ми викаат дека Бугарите зборуваат исто како и Татарите - демек ист им бил предокот[IMG] velika misal.nemam sto da kazem |
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno koga sme Bugari-da bideme i bugarofili i bugaromani.toa e 100% isto.pak gluposti tropate.vie maj se nadprevaruvate koj po golema glupost da iztropa
|
|
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе ме чудеше ако имаше нешто да кажеш, вака ништо ново! |
|
|
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boogie te rusite i oni zboruvat nekakov varijnt na bugarskiot jazik.sepak i oni pisuvat na kirilica kao ja i ti
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА да поминал Рускиот покрај Бугарскиот - да кажеше сличен на Македонскиот,знаеш нели јазикот на Македонските просветители Кирил и Методи па да се согласам,а вака ТуркоМонголски јазик на Аспарух ама нема никаква врска со рускиот
|
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1.jazikot na xan Asparuh e prabygarski respektivno i ti zboris na nego
2.Kiril i Metodi koj su bugaru so ja sozdali slovenskata azbuka za svi sloveni,respektivno i na tebe 3.rusite sa sloveni respektivno i oni pisuvat na kirilica kao tebe i mene. kakov e izvodot ja i ti sme ceda na Asparuh i zborime eden jazik.samijot fakt ke se razumeme idealno e dokaz.a ako na tebe ti zbori nekoj od Rusija veruvaj mi ke go razumes na ne poveke od 15%ot toa sto zbori |
|
Siuxi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nie sme vi go dali jazikot i vie si zborite na vas mesten dialekt.tova e.............vistinata
|
|
Aminta3
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Научниците турколози тоа го кажуваат, ти посочив неколку во поранешниот пост кои предаваат на Харвард, Принстон, итн. Според нив, Казаците се развиле во три фази на: стари (Ули); средни(Орти) и понови (Киши). Турколозите аргументираат дека меѓу постарите турки Ули бил вашиот предок Даулат (Дулат) од кого потекнува династијата Дуло. Од него произлегол Ботбај, а од него пак Аспарух. Казаците зборот "Монгол" го изговараат "Мәңги ел" кое постои до ден денес за циганите. Кинезите ги нарекувале овие турки "Сјуни", во превод на туркски "Мұң-құл", додека Европјаните ги нарекле Гуни. Но да потсетиме дека тие се само една група на туркските народи. На почетокот на минатиот милениум, Кинезите се обиделе да ги уништат заедно со турките Дунху (т.е. Татарите). Еден дел од Бугарите се префрлил на запад, а понатаму под водство на Атила ја нападнале Римската Империја. Во составот на војската на Атила имало “дулати“ од кланот Ботбај, лиј член станал хан на Бугарија. Друд дел од овие турки влегол во Ергун кун и таму се смешале со останатите народи во состав на Туркскиот кагана под името "Мұң-құл". Бугарите-дулати (дуклати, дулу) живееле на запад на планинскиот масив Тјан Шан, а на исток до Алтај и понатаму. За ова сведочат кинеските, арапските и туркските извори. Неколку кагани на Туркскиот каганат влечат корени од Бугарите-дулати (Dulan/Doulan Qaghan: 588-600, Moheduo Siqulisipi Dulu, Duolu Qaghan, Yipi Duoluo)... Тоа пријателе е уште едно камче во мозаикот на бугарската етногенеза -- се работи турко-монголи, номади од северна Кина, кои мигрирале на различни страни. Уште е нејасно дали со сиот ли ум мислите дека потекнувате од овие народи?! Еве ви линк каде може да се купи книгата на др. Рене Грусе (и/или Ото Вејмс Менхен-Гелфен) бидејќи вистината нема како да се скрие. http://www.amazon.com/Empire-Steppes-History-Central-Asia/dp/0813513049#reader Изменето од macedon_alex - 15.Јуни.2009 во 12:09 |
|
Рисот
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Burkina Faso Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве што вели Науката Археологиjа за омилените ви "Турко-Монголи"
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%8B Материалы Зливкинского некрополя (Украина)[22], некрополей Крыма[23] и могильников на территории Волжской и Дунайской Болгарий[24] показывают, что булгары относились к брахиокранным (круглая или короткая голова) европеоидам с незначительной примесью монголоидности [25]. По краниологическим материалам Зливкинского могильника, относящегося к салтово-маяцкой культуре, антропологический тип булгар устанавливается как «брахикранный европеоидный тип со средними размерами лица и черепа».[26] Европеоидная брахиокрания[27] характерна как для азиатских, так и для части европейских сарматов[28], исключая аланов, чей антропологический тип был долихокранным европеоидным[29], для междуречья Амударьи и Сырдарьи с предполагаемой родины протоболгар[30] среди некрополей ирано-язычных народов, также у современных памирских народов[31]. Происхождение европеоидной брахиокрании протобулгар, связывается с так называемыми палеоевропеоидными группами населения.[32] 700 страни изпишани без да има дури и еден ред прочитано за протобугарите...па тоа не е битно, битно е тука да се навредува за некои си "жолти маjмуни", косооки татари и сл... |
|
Внеси реплика | страница <1 530531532533534 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |