IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате во БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате во БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 73>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 23:10
Originally posted by anakin anakin напиша:

sega Marko garant znae deka Gospod ne postoiголема%20насмевкаплазење

Zs taka mislis?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 23:15
ma udeben sum
kje si kaze utre, toj GARANT
голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 23:33
Originally posted by anakin anakin напиша:

mi nalikuva na dve grupi iznad provalijaednite tvrdat deka provalijata e dlaboka 100 metradrugite deka e tuka nekade no ima dole trabulina koja kje gi odbie nazadi dvete grupi se nategaat no nikoj ne saka da skoknepustaa kamcinja i se natergat pak dali zvukot bese TRAS ili PINGi taka kje si stojat tamu i kje si dokazuvaat sto ima tamu dolesto e vazno dali veruvaat ednite deka tamu ima trabulina koga i taka nema da skoknat, nitu ednite nitu drugite za da se izdokazaatako nekoj misli deka ova e off topik,,, zanci ne rabral i treba da napisam uste eden off topikголема%20насмевка da bidat u par

Interesna ti e parabolata za vernicite i nevernicite, vo posledno vreme gledam deka koristis mnogu ilustracii i paraboli, mozebi ke stanes veronauticar, kojznae

Sto se odnesuva do ilustracijata ili parabolata koja ja kaza, voopsto ne e off topic i mnogu e interesna.

Samo moze da ja nadopolnam tvojata prikazna, jas skoknav i se uveriv , bidejki slusnav kakov zvuk dade kazmenceto,a i go vidov kako kamenceto letna nagore,( ke ni gi pogodese glavite koga zirkavme nadolu:))))) a toa bese zvuk na trabulina, i eve , uste sum ziv i zdrav a skokot bese nezaboraven!

Sega skokaj, Lambe !!! HEHEH
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 23:39
Немањето доказ за нешто не значи дека нештото не постои. Тоа значи дека само нема доволно докази. Со доказ се докажува постоењето, но од тука не следува дека со немањето доказ се докажува непостоењето.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 00:21

Dokazite za Bog se gledat vo tvorestvoto, vo rabotite koi ne se sozdadeni od covek.

Za mene toa e tolku ocigleden dokaz, sto ne sfakjam kako ne sum go razbiral pred da stanam vernik ?

No uste pocudno mi e kako nekoi luge imaat predrasudi i kolku dokazi da im dades tie pak si stojat na svoeto , deka Bog nema...Jas imav hrabrost da priznaam deka ne sum vo pravo... Mozebi nekoi posakuvaat da nema Bog , kojznae... Jas koga gi razgledav dokazite bev iskren i prvo sto sfativ e deka ima Visa Sila , koja go stvorila univerzumot i planetata, a potoa so citanjeto i serizno proucuvanje na Biblijata so pomos na eden moj prijatel Jehovin Svedok, sfativ deka Biblijata e drugiot prozorec kon Boga.

Edniot prozorec e tvorestvoto okolu nas, drugiot prozorec e Biblijata.

Tretiot prozorec kon Bog e delotvornata molitva, i tuka veke padnaa site somnevanja sto gi imav okolu verata i postoenjeto na Sevisniot, dodeka patuvav po taa , za mene nezaboravna avantura, koja mi go promeni zivotot za sekogas, slava mu na BOGA!

Toa e moeto iskustvo , deka BOG postoi.
AMIN!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 01:09
големо%20гушкањеубо е тоа
и така треба
секој со својот звук ТРЕС или ПИНГ

звукот нема никого да го направи подобар човек
но слично е со музиката..... луѓето уживаат во звуците кои ги слушаат
живот нема да биде подобар, но поинтересен за секоја единка
со песна каква и да е, животот игра во тој ритам

Изменето од anakin - 12.Јуни.2009 во 01:10
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 01:12

Dobro e prijatele , sto kaj tebe ima razbiranje i tolerancija... Za toa sto si iskren covek mislam deka ima idnina za tebe brat.

Neka te blagoslovi mojot Bog, tebe i celata tvoja familija

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 01:15
ма да
за својата иднина , сам сум си одговорен
немам на кого да се вадам
и не ми ни требаголема%20насмевка
фала ти за желбите
моќеби за некој велигден кје се видиме како вртиме кругови
обожавам тој обичај не го пропуштам за ништо на светот

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 01:20

HAHAHA Mozno e, se si biva

Изменето од KINGDAVID - 12.Јуни.2009 во 01:22
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 09:13
 Првпат доаѓам овде и сакам да кажам , но и да прашам нешто....голема%20насмевка

Милијарди луѓе кои доаѓаат од различна социолошка, интелектуална, емоционална и образовна позадина и средина, веруваат дека постои Создател, Бог кого треба да Го обожаваат. Но тоа што толку многу луѓе веруваат во нешто не значи дека е вистинито. Но кога толку многу луѓе со векови се лично убедени дека Бог постои, дали може да се каже со стопроцентна сигурност дека сите тие биле/се во заблуда?

„Антрополошките истражувања покажале дека дури и во најизолираните и најпримитивните племиња денес, постои општо прифатено верување во Бог. Исто така и во најраната историја и во разните усно пренесени легенди од разни народи низ светот, се гледа дека првичниот концепт секогаш бил Бог, Кој бил и создателот. Дури и во денешните политеистички општества изгледа дека порано тие обожувале еден Бог....

Кога станува збор за можноста дека Бог постои, Библијата вели дека доста луѓе виделе доволно докази, но сепак одлучиле да не веруваат во Бог.1 Од друга страна пак, за оние кои сакаат да Го запознаат Бог доколку навистина постои, Тој вели: „Ќе ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце и ќе оставам да Ме најдете.“2 

Ако Бог навистина постои,  јас би сакала да Го запознаам?   Како   и каде да го најдам ... ??? 
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 09:19
kje go najdes vo pricinite, koi te teraat da go baras
na niedno drugo mesto ne mozes
samo tamu si e TOJ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 10:55
Сосема си во право Пчелке. Оној кој навистина бара, со искрено срце ќе Го најде. А Тој не е далечен, туку ни ја пружи Неговата рака во овој момент и чека да ја прифатиме. Но, дали ќе прифатиме или не- тоа е само наш избор, во кој Бог не сака да се меша.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 11:01
Сите човекови потреби се природни. Кога чувствуваме глад- бараме храна, кога чувствуваме жед- бараме вода... кога во нас се создал духовен вакум, една празнина која не може да ја пополни ништо материјално- тогаш очигледно дека треба да побараме во нематеријалното, во оностраното и таму да Го побараме Оној Кој ни фали- Нашиот Татко, Спасител и Господ.
Молете и ќе ви се даде, барајте и ќе најдете, чукајте и ќе ви се отвори! (Исус во Евангелието по Матеј 7:7)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 11:42
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Ако Бог навистина постои,  јас би сакала да Го запознаам?   Како   и каде да го најдам ... ??? 

Бог ни се објавил преку Библијата и во самата Библијата има многу потврди за тоа. Бог во неа објавил голем дел од Својот карактер,  атрибути, па и чувства што ги има кон нас Неговите созданија. Доколку сакаш да Го запознаеш, читај ја Библијата.
Ако немаш Библијата, обрати ми се по ЛП големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 73>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.