|
Опаѓање на коса |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | ||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а на чиста коса жолчка не ја затепува ли косата во коренот
а една моја комшика секогаш во фарбата си става жолчка,и навистина е добро |
||
-B-lue E-yes-
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
лееееле јас па баш за вакви апчиња отворив и тема! а ете кој имал искуство со ниив и мрзла, помагаат ли? точно ли е како на рекламата, убава, мазна кожа, бујна, здрава коса? точно ли после 3 седмици се појавуваат резултатите? колку чинат и дали можат да се набават од секоја аптека или само од одредени? те молаааам одговори ми бргу! |
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сеа пијам пивски квасец(таблети)
и некои витамини олиговит па ќе видиме |
||
Nenad_Jerry
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam stavano na kosata isceden sok od kromid-i stvarno posle kosata e mnogu pojaka,ama mirizbata utepuva
|
||
elenasweet
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 25.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam 1 prasanje..........imam 13 god a kosata koga ja ceslam mn mi paga sto da pravam?
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еленче многу се нервираш и затоа ти паѓа косата. Под стрес си......... Реши ги проблемите и косата сама ќе ти се оправи...... |
||
Nenad_Jerry
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj koj ima iskustvo so dazeite merz neka mi kaze imali rezultati
|
||
scream4help
Група Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
освен природното заменување на старата со новата коса за alopecia-опаѓање на косата има повеќе причини: . медикаменти : антибеби-пилули,интерферони,лекарства за депресија,висок крвен притисок и многу други . Пореметување во исхраната,диети и лоша исхрана . Анемија . Автоимуни заболувања лупус,мс,диабетес... . Хормонални пореметувања,промена во хормонската рамнотежа,бременост и породување,во хормоналните пореметувања е и заболувањето на тироидната жлезда. . Механичка повреда на скалпот за која се смета дека е и несоодветното сушење на косата,хемиски третмани-бојадисување,пеглање,минивалови и итн. . Инфекции на коренот на косата и на скалпот ,расипани заби,инфективни и полови заболувања како што е сифилисот. И уште многу причини закои е потребно испитување. Сето ова гo знам е последица на едно моето пребарување на интернет ,затоа што пред неколку години минував низ еден таков проблем како ти ,само што кај тебе незнам во колкави размери е опаѓањето на косата затоа што кај мене тоа беше како во некој хорор филм ,стануваш,а позади тебе на преницата еден куп коса,се челаш,а во чешелот сноп коса ,гррр да не се повтори ... Причината кај мене беше хормонско пореметување т.е. недоволно лачење на тироидниот хормон-тироксин наречено хипотироидизам. Средства кои ми помогнаа за опоравување на косата се: Флуацет-гел, пантенол-тоник, шампон против опаѓање на косата Валете од Јака-Радовиш и Мерц-таблети. толку од мене поздрав и пиши дали се е во ред |
||
scream4help
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ги користам со години и по првите неколку месеци користење се гледаат првите резултати,добри се. |
||
scream4help
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да така е како на рекламата е ,вистина е ..само што не е по некоолку седмици туку после 2-3 месеци.Да имаат ефект,се набавуваат во секоја аптека и цената им е окооу 400 денари ,зависи во која апотека купуваш. |
||
milicka_83
Нов член Регистриран: 01.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas go koristev nirel medicinski sampon i mene licno mi go namali opaganjeto na kosata.se nadevam deka i na nekoj drug ke mu pomogne
|
||
bonton
Нов член Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓе дај помогнете, имам 20 год а веќе изгубив доволно коса на предниот дел над челото. Ја мијам редовно, на секои 2 дена, и не забележувам многу паѓање на коса, но најверојатно проблемот е што на тој дел не се обновува.
Тие лекови од Vichi ќе ми помогнат ли? Ќе ја обноват ли изгубената коса или само спречуваат натамошно паѓање? И по колку време би се забележале резултати? Инаку косата ми е многу густа, чешел одвај мине. Но напред над челото си ја изгубив. :( Фала ви многу Изменето од bonton - 09.Јуни.2009 во 16:32 |
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зависи.......
Можеби на предниот дел ја носиш залижана,ставаш гелови лакови,и коренот нема простор за да диши........ а голема грешка што ја миеш на 2 дена само повеќе ќе се мрси......... на се треба да се обрне внимание......крвта,исхраната,или може од расипани заби,од било кој проблем со тело ќе се одрази лошо и на косата |
||
bonton
Нов член Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не ја мијам на 2 дена, па ептен мрсна е. Не ја носам залижана, напротив, нагоре ми е дигната цела.
Вреди да пробам некој лек или се е лажи-пари? |
||
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |