IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Спорт > Фудбал
  Активни теми Активни теми RSS - Вести
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вести

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 61>
Автор
Порака
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 12:46
Кака: Морав да заминам во Реал за доброто на Милан
09/06/2009 03:06

Во својата прва изјава како играч на Реал Мадрид, Кака изјави дека сакал да остане, но поради лошата финансиска ситуација едноставно бил приморан да го напушти клубот за негово добро.

Сакав да останам во Милан, но глобалната економска криза се рефлектираше врз многу клубови меѓу кој  Милан беше еден од најпогодените.“

“Зборував со директорите и се договоривме дека мојот трансфер во овој момент е во интерес на сите.“

На почетокот на оваа година во зимскиот преоден рок Росонерите прифатија понуда тешка 100 милиони фунти за Кака од Манчестер Сити, но отгаш Бразилецот реши да остане на Сан Сиро.

После потписот за “кралевите“, Флорентино Перез инсистира Кака да го носи бројот 5 на Зидан, но тој по се изгледа ќе ја одбие таа понуда.

“Таа е навистина голема одговорност. Зидан беше неверојатен фудбалер како за Реал, така и за Франција затоа и нема да го носам тој број. Ќе почекам малку пред да одберам број на мојот дрес.“ - заврши Бразилецот кој се подготвува за Купот на конфедерации(14-28 јуни) со Бразил и ќе биде преставен во Мадрид на 30-ти јуни.

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 12:54
Originally posted by blackeye blackeye напиша:

Кака: Морав да заминам во Реал за доброто на Милан
09/06/2009 03:06

Во својата прва изјава како играч на Реал Мадрид, Кака изјави дека сакал да остане, но поради лошата финансиска ситуација едноставно бил приморан да го напушти клубот за негово добро.

Сакав да останам во Милан, но глобалната економска криза се рефлектираше врз многу клубови меѓу кој  Милан беше еден од најпогодените.“

Зборував со директорите и се договоривме дека мојот трансфер во овој момент е во интерес на сите.“

На почетокот на оваа година во зимскиот преоден рок Росонерите прифатија понуда тешка 100 милиони фунти за Кака од Манчестер Сити, но отгаш Бразилецот реши да остане на Сан Сиро.

После потписот за “кралевите“, Флорентино Перез инсистира Кака да го носи бројот 5 на Зидан, но тој по се изгледа ќе ја одбие таа понуда.

“Таа е навистина голема одговорност. Зидан беше неверојатен фудбалер како за Реал, така и за Франција затоа и нема да го носам тој број. Ќе почекам малку пред да одберам број на мојот дрес.“ - заврши Бразилецот кој се подготвува за Купот на конфедерации(14-28 јуни) со Бразил и ќе биде преставен во Мадрид на 30-ти јуни.

Blackeye ne moze nikoj da prisili nekoj fudbaler da zamine vo drug klub ako samiot ne se soglasi. Mnogu transferi se propadnati poradi tie pricini, fudbalerite ne sakale da zaminat vo posocenite klubovi.

Sakav samo da kazam deka so ogled sto Kaka veke znael kakva e finansiskata sostojba na klubot i deka e najdobro e da zamine, nemase potreba od pufkanje i glumenje patriotizam. Site razbirame deka se e biznis i se e za pari. намигнување
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 13:01
Точно така Хантер,се во денешниот фудбал е бисниз и пари.
Интересот е на прво место за Играчите а потоа и за клубовите.
Слатки се паричките и нека не се обидува никој да го демантира тоа.
Секоја чест на Кака за досегашните игри во Милан,но нека биде среќен да не го дофати проклетството од Шефченко.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 13:09
Fiks ne e bas taka...klubot te tretira eden vid kako sopstvenost..i ako resi da te prodade ke te prodade i ti kolku sakas prpelajse..znaes deka go sledam cel toj "cirkus" okolu milan i kaka, i veruvaj jas stojam na toa deka kaka sakase da ostane, a klubot i negovit tatko aka agent si se dogovorile!!
Toa e samo moe mislenje..jas go pocituvam i cenam i kako covek i kako igrac...ako mu bese samo za parite kaka ke zaminese vo siti!!
taka da mu posakuvam uspesna kariera, bez povredi, i na kraj bi sakala da se vrati vo milan makar eden krug da istrcaсреќаse nadevam deka dobro ke gi vlozat parite milan i deka ke napravat konk*renten tim i vo evropa i vo italija..sega uste mi ostana da go smenam timot za koj ke navivam vo spanijaнамигнување
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 13:12
Абе јас знам дека си Каталонка ти.
Дојди си кај Кралевите мило,послушај ме мене.
Барса ќе ја нема никаде оваа година,верувај во тоа.голема%20насмевка
неколку жолти ракии.

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 13:13

Znaci pak bilo do nego.

Uzivaj blackeye eden igrac ne go pravi celiot tim nikogas, treba top igraci na sekoja pozicija, da se nadevame Milan ke bidat pokonk*rentni slednata sezona.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 13:32
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Znaci pak bilo do nego.

Uzivaj blackeye eden igrac ne go pravi celiot tim nikogas, treba top igraci na sekoja pozicija, da se nadevame Milan ke bidat pokonk*rentni slednata sezona.

se slozuvam deka ne go pravi cel tim, ali igrata na milan so kaka bese poinakva..igrata bese na nego
a za togas, berluskoni vo zivo go gledav koga se javi vo rai uno telefonski: kaka ostanuva, zosto toj taka resil, so soglasnost so kaka, navivaci, agenti...
da ne navleguvame, toa e toa...deteto e prekrasen igrac i covek i mu posakuvam se najdobro!
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:31

Њукасл на продажба за само 100 милиони фунти

Славниот англиски клуб Њукасл, кој сезонава испадна од Премиерлигата, денес е ставен на продажба. Заинтересираните треба да понудат само 100 милиони фунти.

Сопственикот на клубот Мајк Ешли уште во саботата изјави дека при водењето на клубот направил неколку слаби потези и дека сака што побрзо да го продаде клубот од Сент Џејмс Парк. Ешли подлегна на притисокот од навивачите, па затоа понуди ниска цена за продажба од само 100 милиони фунти.

Колку е ниска цената може да се увиди доколку се знае дека во составот на Њукасл се ѕвезди од типот на Мајкл Овен, Демијан Даф, Обаеми Мартинс, Кевин Нолан, Марк Видука, Гутиерес, Фабрицио Колочини и тн.

Ешли се збогати од продажба на спортска опрема, а во 2007 година го купи Њукасл за 134 милиони фунти и вложи дополнителни 100 милиони фунти. Минатата година се обидуваше да го продаде Њукасл за 400 милиони фунти, но без успех.

На англиските медиуми им навести дека засега постојат „три заинтересирани страни“ и рече дека медиумите за тоа ќе бидат информирани до крајот на јуни.

Њукасл е клуб со богата традиција и голема навивачка поддршка, а негов навивач е и поранешниот британски премиер Тони Блер.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2009 во 10:22
Тевез останува во Манчестер, но во Сити?

Неколку англиски медиуми објавија вест во која се вели дека аргентинскиот напаѓач Карлос Тевез, член на англискиот шампион Манчестер Јунајтед потпишал договор со нивниот градски ривал Сити. Иако за Тевез имаше интерес од поголем број европски клубови, сепак во последните неколку дена во трката останаа само неговиот сегашен клуб и градскиот ривал.

Според неименуван извор од аргентинската национална селекција, Тевез побарал совет од селекторот, Диего Марадона околу преминување во Сити, меѓутоа својата конечна одлука ќе ја соопшти откако ќе ги заврши настапите за националниот тим во квалификациите за Светското првенство 2010 година.

Неговата позајмица со Јунајтед истекува на 30 јуни, а сеуште нема најави за продолжување на договорот. Како што е познато "економските права" на Тевез ги држи агенцијата МСИ која ја води Англичанецот од иранско потекло Киа Џорабџиан.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 01:23
Најскапите фудбалски плати за изминатата сезона

10. Robinho                                                 

Земја: Brazil

Клуб: Manchester City (England)

Позиција: Striker

Заработувачка: € 5,680,000 (Годишно), € 473,000 (Месечно), £ 105,000 (Неделно)

9. Fabio Cannavaro        

Земја: Italy

Клуб: Real Madrid (Spain)

Позиција: Centre Back

Заработувачка: € 5,800,000 (Годишно), € 483,000 (Месечно), £ 107,000 (Неделно)

8. Michael Owen                      

Земја: England

Клуб: Newcastle United (England)

Позиција: Forward

Заработувачка: € 6,000,000 (Годишно), € 500,000 (Месечно), £ 110,000 (Неделно)

8. Wayne Rooney                

Клуб: Manchester United (England)

Позиција: Striker/ Second Striker

8. Frederic Kanoute                

Земја: Mali

Клуб: Sevilla (Spain)

8. Iker Casillas                       

Земја: Spain

Позиција: Goalkeeper

7. Ruud van Nistelrooy             

Земја: Netherlands

Заработувачка: € 6,400,000 (Годишно), € 533,000 (Месечно), £ 118,000 (Неделно)

7. Raul Gonzalez         

Земја: Spain

Позиција: Striker (Second Striker)

Заработувачка: € 6,400,000 (Годишно), € 533,000 (Месечно), £ 118,000 (Неделно)

6. Rio Ferdinand     

Заработувачка: € 6,500,000 (Годишно), € 542,000 (Месечно), £ 120,000 (Неделно)

6. Steven Gerrard           

Клуб: Liverpool (England)

Позиција: Midfielder

6. Michael Ballack        

Земја: Germany

Клуб: Chelsea (England)

6. Andrei Shevchenko       

Земја: Ukraine

Клуб: AC Milan (Italy)

Заработувачка: € 6,500,000 (Годишноl), € 542,000 (Месечно), £ 120,000 (Неделно)

6. Ronadinho Gaucho              

Позиција: Attacking Midfielder

Заработувачка: € 6,500,000 (Годишноl), € 542,000 (Месечно), £ 120,000 (Неделно)

5. Cristiano Ronaldo                 

Земја: Portugal

Позиција: Winger

Заработувачка: € 6,763,000 (Годишно), € 564,000 (Месечно), £ 125,000 (Неделно)

4. Samuel Eto’o                  

Земја: Cameroon

Клуб: Barcelona (Spain)

Заработувачка: € 7,500,000 (Годишно), € 625,000 (Месечно), £ 138,000 (Неделно)

4. Thierry Henry                           

Земја: France

Позиција: Striker/ Winger

Заработувачка: € 7,500,000 (Годишноl), € 625,000 (Месечно), £ 138,000 (Неделно)

3. Frank Lampard               

Заработувачка: € 7,575,000 (Годишно), € 632,000 (Месечно), £ 140,000 (Неделно)

3. John Terry           

Заработувачка: € 7,575,000 (Годишно), € 632,000 (Месечно), £ 140,000 (Неделно) 

2. Lionel Messi                   

Земја: Argentina

Позиција: Winger/ Second Striker

Заработувачка: € 8,400,000 (Годишно), € 700,000 (Месечно), £ 156,000 (Неделно)

1. Ricardo Kaka                     

Позиција: Forward

Заработувачка: € 9,000,000 (Годишно), € 750,000 (Месечно), £ 166,000 (Неделно)

1. Zlatan Ibrahimovic               

Земја: Sweden

Клуб: Inter Milan (Italy)

Заработувачка: € 9,000,000 (Годишноl), € 750,000 (Месечно), £ 166,000 (Неделно)

Изменето од fiks - 11.Јуни.2009 во 01:23
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 16:30
Јунајтед прифатил, Роналдо вреди 96 милиони евра

Како што пренесува Би Би Си, менаџерот на Манчестер Јунајтед, Алекс Фергусон ја прифатил понудата од мадридски Реал за Кристијано Роналдо, која изнесува неверојатни 96 милиони евра.

Во соопштението на клубот од "Олд Трафорд" се вели дека "кралскиот клуб" добил дозвола за започнување на преговорите со Португалецот, откако тој уште еднаш изрази желба да си замине.

Уште се наведува дека понудата е конечна и дека првакот на Англија очекува се да биде завршено до 30 јуни.

Доколку трансферот биде реализиран, Роналдо би бил второто големо засилување за Реал, со оглед дека неодамна за шпанскиот гигант потпиша Кака, а шпанските медиуми наведуваат дека на "Бернабеу" би можеле да се преселат и Чаби Алонсо од Ливерпул и Франк Рибери од Баерн Минхен.

Кристијано Роналдо, кој на "Олд Трафорд" стигна 2003 година лисабонски Спортинг за сума од 12 милиони фунти, минатото лето беше причина за недоразбирања на релација Реал - Јунајтед, а во тие моменти Фергусон изјави дека "на мафијата од Мадрид не би и продал ниту вирус".
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 16:32
Ибрахимовиќ договорен, се чека на Ето

Шведскиот репрезентативец Златан Ибрахимовиќ, најверојатно, ќе биде првото засилување за Барселона во летниот преоден рок, тврди каталонскиот спортски дневник Ел Мундо Депортиво. Барса и Интер веќе се договориле за неговиот трансфер на Ноу Камп, но сега се зависи од Самуел Ето и од неговата волја да замине во спротивен правец ова лето.

Според весникот, Барселона се согласила на Интер за Ибрахимовиќ да му го отстапи Самуел Ето плус десет милиони евра со што би се исполниле желбите и на робусниот напаѓач и на Пеп Гвардиола, кои посакуваа меѓусебна соработка во претстојната сезона. Договорената сума е значително помала од онаа која минатата недела ја бараше претседателот на Интер, Масимо Морати, кој рече дека нема шанси да се раздели со Ибрахимовиќ за помалку од 40 милиони евра плус Ето. Причината поради која Швеѓанецот посакуваше трансфер во Барселона беше желбата конечно да ја освои Лигата на шампионите сметајќи дека со Интер нема шанси да дојде до таков успех без оглед што на клупата на овој тим веќе една година е Жозе Мурињо.

Сепак, и покрај согласноста од Барселона и Интер за Ибрахимовиќ, се претпоставува дека трансферот е далеку од реализација поради условите што ги поставува Самуел Ето. Негови претставници пред неколку дена се сретнаа со челниците на Барселона, но не успеаја да се договорат ниту за продолжување на договорот, ниту за можно заминување од клубот. Од друга страна, тој не е задоволен ниту од платата што ја нуди Интер и бара баснословна сума од 13 милиони евра по сезона.

Инаку, Пеп Гвардиола уште минатото лето им дозволи на Ето, Деко и Роналдињо да си заминат од Барса, но Камерунецот остана во клубот и беше еден од најзаслужните за тројната круна на "каталонците" во оваа сезона. Тој веќе е легенда на Барселона затоа што е трет стрелец во историјата на клубот со 130 гола и ако остане уште некоја сезона може да ги достигне Ладислав Кубала (196 гола) и Цезар Родригез (235).
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 00:42
Роналдо: Почастен сум што ќе играм во еден голем клуб

Кристијано Роналдо за прв пат проговори откако Манчестер Јунајтед се откажа од неговите услуги за неверојатни 94 милиони евра.

Португалецот после одморот на Сардинија сега се одмара во Л.А каде што и “демек“ разбра за неговата продажба од “црвените ѓаволи“.

“Убаво е да слушнете дека двата најдобри клубови во светот се борат за вас.“

“Да Манчестер ја прифати понудата на Реал, слушнав за тоа во Лос Ангелес. Колку платиле? 94 милиони!?! Ах, тоа е стварно огомна сума.“

“Почастен сум што ќе играм во еден таков клуб.“ - изјави Роналдо за кого американските новинари тврдат дека бил виден на една забава во друштво со Парис Хилтон.

За наводната операција од хернија...“Докторите ми рекоа дека операција не е потрабна и прегледот во Мадрид нема да биде никаков проблем. Ќе поуживам во Л.А и потоа доаѓам во Мадрид. - заврши најдобриот и најскапиот фудбалер во светот, кој ќе треба за 6 години на Бернабе да земе 57 милиони евра или 9.5м по сезона без бонуси. 

неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2009 во 16:02
Потврден е тестот со Шпанија

На веб-страницата на ФИФА и официјална потврда за пријателскиот натпревар Македонија - Шпанија, кој ќе се игра на 12 август, во Скопје.

Актуелниот европски првак ќе гостува во Скопје на централната прослава 100 години фудбал во Македонија кога се очекува во употреба да биде пуштена и новата северна трибина на стадионот "Филип 2 Македонски".

Македонија вторпат ќе биде домаќин на актуелен европски првак по оној квалификациски дуел со Данска во 1995 кога ремизиравме 1:1.

неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 61>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.