|
Против КОКА КОЛА |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја обожавам реш-ладна од лименка и некад знам да забегам пијам кока-кола по цела недела ама не сум редовен конзуматор. Се случува со месеци да не пивнам.
Ако нешто не ми се допаѓа во врска со Кока-Кола е фактот дека содржи многу шеќер 10г на 100мл. Стандардна лименка е 350мл значи та се 35гр шеќер на лименка. Еднаш земав да измерам и на око да видам колку шеќер ќе е тоа, леле мајко, шеќер скоро половина од мал филџан за кафе. Па ја толку шеќер неделно не ставам во кафе и не јадам. Страшно! Ама многу е вкусна и многу освежува |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa?! ,..zatoa izmislile i ,...light coca-cooolaaa,....
Изменето од brza - 08.Јуни.2009 во 12:58 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дома секогаш мора да има нешто газирано. Јас повеке си ги сакам спрајтот, фантата и швепсот ама децата коката кола. Лично, грлоболка, главоболка, паднат притисок лечам со горенаведените пијалоци.
Многу се радувам кога сум во друштво, на гезме, со луге кои мислат дека од газираното ке ги боли грло, од кока колата ке се здебелат, јас мераклиски ги таманам, а скраја било и грло ми поминало, а ни килажа се накачила. Таа си е пиела не пиела. |
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не пијам кока-кола, најчесто пијам пепси сепак можеби се слични али ги нема штетните состојки како и кока-колата........I guess....
|
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega ispiv edna limenka,moram dnevnata doza posto inaku ne funkcioniram.... ne sakam,light ,samo Clasik |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кока-Кола на Прилепска пивара имала најдобар квалитет, потврдиле американски дегустатори, веста е од денешен “Дневник“.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Погадно нешто од тие лајт варијанти мислам дека- Нема! Натрупани со вештачки засладувач, благи до бесвест, тоа не можам ни да го помирисам а не па да го пијам а башка калориите и не се на завидно ниско ниво како што многумина мислат. |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas otkako znam za sebe sum na light naviknata sum na toj vkus i nemam problemi. ko ke pomislam deka vo edna obicna casa koka kola ima 6 lazici seker...bogami ne ni pomisluvam da go smenam lightot.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Глен ,незнам за другите марки на пијалоци ,но во Coca-Cola light ,во 250 мл има само 0,5калории
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аспартам, вештачки шеќер кој предизвикува многу сериозни проблеми, од губење на помнењето па до тумор на мозокот. Иако е одобрен од американскиот Завод за Заштита на Здравјето (US FDA) како безбеден додаток во исхраната, аспартамот е една од најопасните супстанци на која луѓето некогаш и биле изложени. Аспартам (Aspartame) е техничко име за вештачки шеќер кој исто така е познат под фабричките имиња - NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure итн. Аспартамот е откриен случајно 1965 год. кога James Schlatter, хемичар на компанијата G.D. Searle тестирал еден лек против чир на желудецот. Аспартамот е одобрен за употреба во исхраната 1981 година, а за употреба во напитоците 1983 година.Прв пат за конзумирање супстанцата била одобрена уште на 26 јули, 1974 година, меѓутоа во август истата година била вложена жалба од страна на Др. John W. Olney, научник на полето на неврологијата и Јames Turner, адвокат на американскиот Завод за Заштита на Потрошувачите, што заедно со резултатите од истрагата на истражувачките процедури на компанијата G.D. Searle довело до тоа FDA да ја повлече дозволата за употреба на аспартамот, во декември 1974 година. Подоцна, 1985 година, компанијата Monsanto ја купила фирмата G.D. Searle која накнадно ја поделила на две одвоени, супсидијарни компании, Searle Pharmaceuticals и The NutraSweet Company. Аспартамот е далеку најопасната супсанца на пазарот која се наоѓа во храната и напитоците (и таканаречените “sugar-free” мастики). Тој е одговорен за преку 75% пријави на штетни ефекти предизвикани од додатоците во исхраната, кои се поднесени на американскиот Завод за Заштита на Здравјето (FDA). Многу од тие реакции се исклучително сериозни, вклучувајки губиток на свеста и смрт, како што е објавено уште во февруари 1994 год. во извештајот на Заводот за Здравје и Здравсвени Услуги (Department of Health and Human Services).(1) Неколку од 90-те различни забележани симптоми предизвикани од страна на аспартамот, кои се наведени во овој извештај вклучуваат: главоболка/мигрена, вртоглавица, губиток на свеста, мачнина, втрнатост, грчење на мускулите, зголемување на тежината, опсипација на кожата, депресија, замор, раздразливост, забрзување на работата на срцето, несоница, проблеми со видот вклучувајќи и губиток на видот, губиток на слухот, палпитација на срцето, пречки при дишењето, напади на немир и паника, пречки во говорот, губиток на сетилото за вкус, тинитус, губиток на сеќавањето и болки во зглобовите. Според научниците кои работеле на проучувањето на споредните ефекти на аспартамот, следните хронични болести можат да бидат предизвикани, поттикнати или влошени во случај на конзумирање на оваа супстанца(2): тумори на мозокот, мулиплекс склероза, епилепсија, синдром на хроничен замор (chronic fatigue syndrome), паркинсонова болест, алцхајмерова болест, ментална ретардација, лимфома, деформации кај новороденчиња, фибромијалгија и дијабетис. Аспартамот се состои од три хемикалии: аспартична киселина, фенилаланин и метанол. Во книгата, Prescription for Nutritional Healing, (автори James i Phyllis Balch), аспартамот е сместен во категоријата “хемиски отрови“. Како што ќе видиме, тоа е точно она што тој навистина е. Денес се смета дека 2600 хемиски материи имаат канцерогено дејство. Меѓу нив и многу лекови и тоа: сахарин, цикламати, кофеин, фенецетин, триптофан (откриен во воздухот на индустриските центри и чадот на цигарите). Diet Coke or Coca-Cola Light may be sweetened with a blend containing cyclamates, aspartame, and acesulfame potassium. Sega ako stavis na vaga , Draga BLu ........... stetnosta na aspartamot i saharinot , sprema bezbedniot seker (osven kaloricnosta) mislam deka ke te predomislim da pies od ovoj steten ,,light,, pijalok koj e mnogu ogranicen vo pienjeto i rizicen..... |
||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NAJUBAV PIJALAK BE
|
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Protiv-Nikako
Em ja distribuiram Em mnogu si ja pijam COCA COLA |
||
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 15:58 |
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Protiv ...nema sansa
posto toa e edinstven pijalok
koj so zadovolstvo go pijam
koj me pravi srekja i koj mi dava energija za cel den
|
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |