|
Божиќно писмо од Исус |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ми забранила да го следам Христа, нема да ми забрани да го следам Тито.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не мислеше обратно Даре?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каде е мојата вера? Дури длабоко во себе... нема ништо освен празнина и мрак... Ако постои Господ, те молам прости ми. Кога ќе помислам на Рајот, има таква убедлива празнина што мислите ми ги враќа како остри ножеви кои ми ја повредуваат душата... Колку е болна оваа незнајна болка - јас немам вера. Одбиена, празна, без верба, без љубов, без преданост... За што работам? Ако не постои Господ, не постои ни душа. Ако не постои душа тогаш, Исус, ти исто така не си вистинит.
|
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаеш кога бев многу мал во 2002 прв пат кога ја прочитав Библијата тогаш сум имал некаде околу 7 години, се прашував што може да ме убеди дека постои Господ, освен Библијата и дали верниците се лажат само со едно читање на Библијата.... Кога пораснав накај 12-13 години нон стоп велев, што ако го живеам овој Христијански живот и верувам дека се тоа постои, а всушност ништо не постои? Џабе ќе се понижувам, џабе ќе трпам искушенија... |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вера е кога се пребродува, кога се поразува сомнежот.
Но тоа не е наша заслуга, туку ГОСПОДОВА! Даре, јас - познавајќи се себеси во таа возраст - се прашувам дали е можно 7 годишно дете да ја прочитало целата Библија!? Те молам простими на мене, маловерниот! БОГ да ти ја умножи верата, љубовта и мирот. АМИН Изменето од spiros - 06.Јуни.2009 во 00:11 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, мајка ми порано толку ме учеше на Библијата, а сега не дава ни да ја допрам...
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како тоа те учеше мајка ти на Библијата....на кој начин?????
|
||
МИР со сите
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не било некоја педагошка мерка, кога не си бил умен, па со Библија по глава?
Се шегувам Даре |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Даре, ако не ти дава мајка ти да читаш Библија, прави го тоа скришно, навечер, под ќебе со батерија , или надвор некаде, кај некој брат или сестра.. ајде, мораш да се стрпиш, ова нема да трае долго.
Еј, знаеш што, можеш да си читаш и он-лајн Библија овде на интернет. Додека мајка ти мисли дека си сурфаш и гледаш безвезни работи на интернет, ти појди си на www.svetopismo.com.mk и читај си он-лајн колку што сакаш
Поздрав брате, се молам за тебе да знаеш, Бог да те избави од сите искушенија и да те задржи и упати во целосната вистина
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |