|
ШЕГИ (само за напредни верници/неверници) |
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Автор | ||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
GOOD POINT :) _________________ Pochinal Bil Gejts i normalno gore na nebesa go prechekuva Sv Petar i mu veli: Bil, kako mnogu zasluzhen za razvojot na informatichkoto opshtestvo kje ti dozvolam samiot da izberesh kade sakash da odish. Bil radosno se slozhuva i Sv Petar go vodi da mu go pokazhe prvin pekolot: A tamu, zabavi, zhurki, restorani, hoteli, barovi, surfanje, sport i rekreacija, super zheni, vrie od kompjuteri na sekoe kjoshe.... Potoa mu go pokzhauva rajot: Tamu mirno, lugjeto si kopkaat bavchichki, si sadat lukche kromitche, nema nekoe posebno dvizhenje, site se so smireni pogledi, nema nikakva zabava i sl. Bil, bez razmisluvanje mu veli: Koga vekje imav prilika da vidam i beskrajno sum vi blagodaren za toa, mojot izbor e pekolot. Sv Petar ja otkljuchuva taa vrata i Bil vleguva ... Posle nekolku dena Petar pravi obikolka i go gleda Bil Gejts kako gjavolite go pechat na zhar. Bil go zdogleduva i mu vika: Abe Petre, pa vidi shto mi pravat ovdeka, me napravija dar- mar, dushta mi ja izvadija, pa ova nema vrska so toa shto mi go prezentirashe....? A Petar mu odgovora: Abeee Bil, pa toa beshe DEMO ! Изменето од Marko sk - 03.Јуни.2009 во 17:27 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Irec treba da pomine preku preprechenata ulica vo Belfast.
- Od koja religija si? - go prashuvaat na preminot. - jas sum ateist - odgovara mudro chovekov. - A kakov ateist si, protestant ili katolik? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jugoislovenska varijanta od gornata shega...
Minuva srbin preku sprska odbrambena linija vo Bosna. - Sto ti e verata? - go prashuvaat na preminot. - Hristijanin. - Kakov, pravoslaven ili katolik? - Pravoslaven. - A kako mozhesh da dokazhesh deka ne si katolik? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- Sto si se obesil na veroispovest, so ti stana ?
- Pa koa ne mi davas so zenski da zboram, demek ja maloumen i ke me ukrade nkoja, use malku ako produzis vaka, otidov u manastir. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marko, ovaa tema e nameneta za shegi, vicevi... ne za tekstovi i linkovi na drugi sajtovi kako sto pravish ti sega.
|
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve eden vic od mene, da se raspolozime malku: Eden covek se budi od operacija i gleda eden covek vo belo pokraj negoviot krevet i go prasuva: Doktore, uspesna li bese operacijata? A ovoj mu odgovoril: Sinko, jas ne sum doktor, jas sum SV.PETAR |
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
влегува наркоман во црква и му вели на попот:
- Здраво нинџа, станчево ти е супер, само постериве ти се малку избледени! |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna zena na selo sakala da i dade lekcija po poslusnost na kerka si, pa i rekla: " Gledas li? Nokeska lisicata gi izela nasite dve guski zatoa sto ne bea poslusni!" Devojceto odgovorilo: "Da be, ako bea poslusni, nie ke gi izedovme za Bozik!" |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eden mlad Katolicki svestenik imal mnogu trema pred svojata prva misa sto ne mozel ni zbor da kaze, pa go zamolil Biskupot za sovet. Biskupot mu rekol da se napie casa voda so dve kapki votka i deka ke se cuvstvuva poslobodno i ke iscezne tremata. Mladiot Svestenik go poslusal sovetot i zemal voda i votka. Posle toa se cuvstvuval mnogu dobro i opusteno kako nikogas vo zivotot i nemal nikakva trema. Megutoa, koga se vratil od misata na krevetot nasol pismence od Biskupot... Vo nego pisuvalo: " Pocituvan Svestenice, Sledniot pat stavete nekolku kapki votka vo vodata a ne obratno.Osven toa, eve vi uste nekolku soveti za da ne se povtorat nekoi ispadi: 1)Nema potreba da se stava parcinja od limon na ivicata na peharot. 2)Ne se potpirajte drugpat na statuata na Blazenata Deva Marija, ne ja pregrnuvajte i ne ja baknuvajte. 3)Postojat 10 Zapovedi a ne 12, 12 apostoli a ne 7. Nieden od apostolite ne bil dzudze. 4)ISUS i negovite ucenici ne gi narekuvame Isus Hristos i kompanija. 5) David go pobedi Golijat so pracka i kamen, ne go premlati i ne mu go isturi mozokot. 6)Juda ne go narekuvame kuckin sin. 7)Papata ne mora da go narekuvame El Padrino. 8)Bin Laden nema nikakva vrska so Isusovata smrt. 9)Beskvasnoto lepce ne e gricka so vinoto tuku za vernicite. 10)Gresnicite odat vo pekolot, a ne vo p.m. 11)Onoj vo agolot pokraj horot, koj go narekovte peder i tranvestit vo suknja, toa bev jas." Изменето од KINGDAVID - 16.Јули.2009 во 03:56 |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сјаен вегетаријански виц со длабока духовна позадина, но за жал и вистина |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo si Majkl, surova vistina e toa za guskite. I vaka ili onaka, ke zavrsat na necija trpeza. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Молитва и пракса
Новинарка на пат во Ерусалим дознала за еден стар Евреин, кој одел да се моли на Ѕидот на плачот, два пати дневно, секој ден, веќе долго, долго време. Целата приказна ја заинтересирала и решила да ја провери информацијата. Оди на Ѕидот на Плачот и го догледува старецот. Го гледа како се моли и по 45 минути, кога старецот се подготвува да си оди, новинарката го прашува дали може да му направи интервју. "Јас сум Ребека Смит од СиЕнЕн. Господине колку време доаѓате на Ѕидот на плачот за да се молите?" "Па околу 60 години," одговара старецот. "60 години. Тоа е неверојатно. За што се молите?" прашала новинарката. "Се молам за мир меѓу Евреите и Арапите. Се молам да престане целата омраза, се молам за нашите деца да израснат во безбедност и пријателство," објаснил старецот. "И како се чувствувате по 60 години молитви?" "Како да му зборам на ЅИД!" Последна промена: 18.06.2009 #(od On Net) |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eden Hristijanski misioner patuval niz pustina. Naednas sretnal celo semejstvo lavovi. Rikajki trcale nakaj nego. Pobozniot covek prsnal da bega, no koga videl deka ke go stignat kleknal, gi zatvoril ocite i pocnal da se moli: " Mili Boze, napravi gi lavovite miroljubivi i pobozni!" Lavovite vednas zamolknale. Koga poleka gi otvoril ocite, gi videl lavovite kako kleknale vo pesokot, gi prekrstile shepite i pocnale da se molat: " Gospodi, blagoslovi ja ovaa hrana..." |
||
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |