|
Делата кој Бог ги направил за вас. |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми дозволи да бидам маjка
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti cestitam pagane . Bog neka te blagoslovi |
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а, тие на кои што не им дозволил? што да кажат тие?ако тој едно исто нешто дозволува на едни а на други не!или некој друг е одговорен за тоа? ај , глупости! ке му заблагодарува некој на господ што преживеал, а истовремено на други им го одзел животот?! милостивиот господ, а?
|
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=abnormalen]а, тие на кои што не им дозволил? што да кажат тие?ако тој едно исто нешто дозволува на едни а на други не!или некој друг е одговорен за тоа? ај , глупости! ке му заблагодарува некој на господ што преживеал, а истовремено на други им го одзел животот?! милостивиот господ, а?
[/
Нештата не се толку добри или лоши како што на прв поглед секогаш ни се чинат. Навистина, не секој е обдарен со тоа да биде родител, но затоа пак ќе има некоја друга доблест, на пример да вдоми деца без родители и со тоа да им направи голема добрина. Никогаш не знаеме зошто некои работи се такви какви ни се чинат, но само ако длабоко во себе се замислиме, можеби ќе го видиме благословот за кој не сме биле свесни. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa gledas abnormalen, Gospod ne e takov kakov sto si go zamisluvas. Ti mu velis na Boga, "Boze, ne mi se dopagas vakov. Begaj od mene, ne vredis nisto, sega ke te osudam!" Ti si osuden i ti ke bides pred Bog na obvinitelnata klupa. Togas Bog ke te prasuva a ti ke molcis. Ke te prasa: Zosto lazese? Zosto ne me povikuvase? Zosto ne ziveese cist zivot? Zosto mrazese? Zosto se karase ? "A vam, na moite prijateli, vi velam: ne bojte se od onie, sto go ubivaat teloto i potoa nisto ne mozat da vi napravat; no ke vi kazam od kogo da se boite:bojte se od Onoj, Koj po ubivanjeto ima vlast da frli vo pekolot; da vi velam, od Nego bojte se"!( Luka 12:4, 5) Zborovi na Isus do Negovite ucenici . AMIN! |
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Никогаш не знаеме зошто некои работи се такви какви ни се чинат,"
од каде тогаш некој знае дека баш господ му дозволил нешто?или тој не спаѓа во тие некои? ако не ти се скинал конецот, крив е господ, а ако ти се скинал....така ти било пишано!,. нели? |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekoi vernici mislat deka Bog go kontrolira sekoj detal i deka se se sluchuva zatoa sto Toj neshto saka ili ne saka, zatoa sto Toj neshto dozvoluva ili nedozvoluva, zatoa sto toj nagraduva i kaznuva so tochno odredena prichina i t.n.
Od druga strana evidentno e deka postojat najgolemi nevernici koi se roditeli i koi zhiveat vo blagosostojba, kako i najgolemi vernici koi nemozhat da imaat deca i koi patat vo mizerija. Ima nevernici koi dozhiuvuvaat dlaboka starost i nevini deca koi zaginuvaat ushte vo procutit na svojata mladost... Ovaa bila od sekogash najproblematichnata rabota so koja se srekjavala teologijata i iako ponudila povekje razlichni reshenija/odgovori na ovie pojavi nikogash ne dala eden seopfaten i definitiven odgovor koj, pred se, bi ja zadovoli nea samata, a da ne zboruvam za onie koi se nadvor od verata. Tokmu zatoa na krajot se pojavuvaat apokalipticharite so nivnite tekstovi vo koi propovedaat definitivno unishtuvanje na nashiov zemen svet koj vekje izbegal od kontrola i od mozhnosta da bide upravuvan od strana na Boga po nachinot "nagrada i kazna". Изменето од Messenger - 01.Јуни.2009 во 17:49 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А замисли како ни е нам верниците кој Го молиме Бог за добро во животот, а ни се случуваат искушенија од секаде или кога на некој не верен му се случат толку многу добри работи.... Што треба да сториме тогаш ние: Да љубомориме?- грев е. Да кажеме: Доста ми е Боже не можам повеќе? Се што треба е да се има голема вера во Бог, ако нешто немаме, ако ни е неопходно Бог ќе ни Го даде, само треба да бидеме стрпеливи.. |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Честитам Пагане, Нека те Бог Благоствови со посебни Благоствови кој ги има за тебе и нека ти даде мудрост правилно да го воспиташ потомството. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ме размазил и само нешто мрморам и негодувам.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bi go zamolil da prestane da gi pravi .... mozebi najposle kje mi bide poubavo
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Зошто го тепаш брат ми ?
- Ми се тепа бе ! - Ај удри го уше еднаш. - Туп ! - Ај уше еднаш ! - Бам ! - Ај уше еднаш ! - Трас ! - Бате, ај доста ме браниш, доволно беше. |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |