|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 73> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако можеа да се фотографираат електроните, немаше да имаат дуална природа (корпускуларно-бранова) природа, туку точно ќе ја знаевме нивната природа.. каква и да е.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
има фотографии сум ги пуштал пред година дена
не лупај на памет постојат слики на електрони ај доста со твои неумесни и лажни опаски |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
To observe the motion of an electron – an elementary particle with a mass that is one billionth of a billionth of a billionth of a gram – has been considered to be impossible. So when two Brown University physicists showed movies of electrons moving through liquid helium at the 2006 International Symposium on Quantum Fluids and Solids in Kyoto, they raised some eyebrows. ti rekov i porano ne samo prodavaj knigi nego i citaj gi Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 11:20 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа се слики на електрони колку што железните струготини околу магнетот се слики на магнетното поле
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
smesen si so svoite iskazi, znaes najinteresno e so i sam go znaes toa |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
доказ, дека Бог постои е нуспојава ВЕРНИЦИ
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто не може да се види електронот? За да се види нешто, потребно е тоа нешто да рефлектира светлина (електро-магнетни бранови / фотони), кои потоа ќе дојдат до сетилото за вид - окото (или некој инструмент) и ќе бидат регистрирани. Но ова не е случај со електроните. Електроните не рефлектираат светлина. Кога електро-магнетниот бран ќе дојде во интеракција со електронот, тој, или хаотично ги расејува зраците, или пак фотонот "влегува" во електронот (согласно Ајнштајновиот закон за запазување на енерго-материјата), го возбудува електронот на повисоко енергетско ниво од каде потоа тој по извесно време (време на релаксација) се враќа во основното енергетско ниво и зрачи одреден електромагнетен бран согласно спектралните линии на соодветниот хемиски елемент со чии електрони соодејствувале фотоните.
Со други зборови, кога сноп од фотони ќе поминат низ некој елемент, дел од нив ќе бидат хаотично расеани, а дел од нив ќе предизвикаат спектрално зрачење на хемискиот елемент. Во првиот случај немаме никаква информација, а во вториот добиваме информација за енергетските нивоа по кои одат електроните на дадениот елемент (спектрална анализа на хемиските елементи).
Значи ниту во едниот, ниту во другиот случај, вие не гледате електрон.
Благодарам на вниманието. Изменето од EvAngelos - 01.Јуни.2009 во 13:29 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ALOOOOOOOOOO temata e dali postoi BOG, ne dali postoi elekron
deka elekroni postojat toa go znaat duri i veronauticarite Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 13:30 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно е, постојат, иако не ги гледаме. Исто како Бог
|
||
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хахахаха смешен си веќе, со ова ептен дока ни даваш. И Амон ра не го гледаш, значи постои??? И Озирис не го гледаш, значи постои??? И Зевс не го гледаш, значи постои???? Добредојдовте во најновата Евангелистичка наука (науката на евангелос) Се тоа што не го гледаш постои, се што ќе ти кажат верувај. Почнав да верувам и дека има летечки слонови.... бидејќи не ги гледам |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од авион објектите изградени на земјата се гледаат како точки....а дали се толку мали навистина????? Толку многу се потпирате на вашето сетило за вид.....епа еве ви ДОКАЗ дека ве лаже истото тоа сетило....
|
||
МИР со сите
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mi se veruva deka Top tema na podforumot veroispoved e "Dali Bog Postoi?" Toa e za mene kako da me prasate dali Sonceto postoi Lele luge kade stignavme, apsurdno e toa prasanje ej. P.S. Dragi prijateli Ateisti, ako sakate da si igrate majtap megu sebe, otvorete si nekoja tema dali na ovoj podforum ili na drug i do smrt natprevaruvajte se vo dokazuvanjeto dali postoi Bog. BOG DA CUVA I DA BRANI ! Jas zavrsiv so pisuvanjeto na ovaa tema . Pozdrav! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prijatele ova tema nekoj ja otvoril
ako na vernicite im bilo ispod cest da dadat dokazi deka Bog postoi togas ne ni trebale da pisuvaat tuka a som napisaa sega se razvi diskusija, koja normalno ne vi e prijatna ti si napravil pravilen izbor so ja napustas temata |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 4142434445 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |