IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате во БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате во БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 73>
Автор
Порака
магаре Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Мај.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај магаре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:21
Па јас со свои очи го немам видено вирусот на сида, па знам дека постои.Сакам да кажам дека ако не можам да си докажам нешто на материјален начин не значи дека тоа сигурно не постои.Ние можеме да избереме во овој случај дали да веруваме или не.Јас верувам дека постои,бидејќи ако не тогаш најсвирепите и најискривени умови на светот ќе поминат неказнето.Во тој случај би бил многу разочаран и би се чуствувал изиграно.

Изменето од магаре - 31.Мај.2009 во 22:29
Кон врв
магаре Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Мај.2009
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај магаре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:23
тоа е гушкање.

Изменето од магаре - 31.Мај.2009 во 22:28
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:48
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

AlDra... ako nie barame od ateistite da imaat respekt i pochit kon nash*te veruvanja, treba i nie istoto bezrezervno da im go ponudime nim, neli?

Zamisli kako kje se chuvstvuvash ti ako nekoj od niv ti napishi:

" Tреба да се одговори негативно и само човек кој не размислува може да одговори афирмативно . Толку! "

Mislam deka se slozhuvame okolu ova...    

Види вака модераторе, како прво, атеистите тоа постојано го велат. Нас верниците не сметаат за пониска сорта на која и е неопходна патерица. Ама доколку кажат:,,Треба да се одговори негативно и само човек кој не размислува може да одговори афирмативно’’, јас би побарал доказ за таквото нивно тврдење. Зашто јас за моето имам докази. Ако имаат докази нека повелат.

daj gi dokazite na videlina
a so prvoto si vo pravo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:52
Колку и докази да ви дадеме вие ќе ги негирате.
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:58
стварта е што немате ниеден докажлив доказ!фатени сте единствено за библијата, како ќорав за ....стап!намигнување таа ви е единствениот "валиден" доказ.
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 23:04
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

ај пробај ддарко
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 23:55

Проблемот е што нема, не постојат такви докази
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
3207 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Мај.2009
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 3207 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 00:02
mene ako me prashate postoi ama ne kko nekoja lichnost ili kako veke e prikazuvan...tuku kako energija shto ja dvizi vselenata...tuka moze da stavite primirje i da ne se karate okolu rabotite...za iso zborat site ama toa nominalnoto zeza :)
Vo galaksijata polna so cuda, lugeto ja izmislile dosadata....Kakva Kreativnost....prosto da ne veruvash....
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:32
Originally posted by anakin anakin напиша:

ај пробај ддарко

Ај Анакин пробај да се вратиш неколку страници наназад и види кај запна со светлината, струјата...кај се предаде од дискусијата...кај потпиша капитулација пред доказот дека нешто не мора да го гледаме за да знаеме дека постои.....ај биди вреден и потсети се......
МИР со сите
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:33
Ми рече : “ Оди чедо мое на форум и покажи им дека делата божји не мора да бидат досадни “
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:37
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

ај пробај ддарко

Ај Анакин пробај да се вратиш неколку страници наназад и види кај запна со светлината, струјата...кај се предаде од дискусијата...кај потпиша капитулација пред доказот дека нешто не мора да го гледаме за да знаеме дека постои.....ај биди вреден и потсети се......

abe so da ti kazam, tvojata percepcija na nastanite tuka e kolku i tvoeto znaenje vo logikata
znaes sega me ubedi deka, ne sakam da ragovaram so tebe povekje, taka da ova e posleden post do tebe od moja strana. baraj si nekoj drug , da ja vezbas svoja patetika i cinizam
gushka големо%20гушкањеdo tebe... posledna

Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 10:38

Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:48
Кога се немаат аргументи на сцена стапуваат навреди...сепак ти благодарам за сите до една...и ќе ти ја почитувам желбата..... гушка и со тебе.....последна
МИР со сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:49
газење%20од%20смеење

значи доказ дека струја постои е нус појава на светлината
( иако елекртоните кои се движат можат во денешно време да се фотографираат, но да го заборавиме тоа)

по аналогија

значи доказ, дека Бог постои е нуспојава ВЕРНИЦИ
смеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 10:53
Истинитост за исказот за постоењето на Бог е правопропорционален со бројот на верниците

квалитетот и исправноста на некоја религија и исто така правопропорционална зо бројот на верниците и со материјалната положба на верската заедница

Исправноста на Библијата е правопропорционална со бројот на изданијата во единица време

Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 10:53

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4041424344 73>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.