|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 73> |
Автор | |||
магаре
Нов член Регистриран: 25.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па јас со свои очи го немам видено вирусот на сида, па знам дека постои.Сакам да кажам дека ако не можам да си докажам нешто на материјален начин не значи дека тоа сигурно не постои.Ние можеме да избереме во овој случај дали да веруваме или не.Јас верувам дека постои,бидејќи ако не тогаш најсвирепите и најискривени умови на светот ќе поминат неказнето.Во тој случај би бил многу разочаран и би се чуствувал изиграно.
Изменето од магаре - 31.Мај.2009 во 22:29 |
|||
|
|||
магаре
Нов член Регистриран: 25.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа е гушкање.
Изменето од магаре - 31.Мај.2009 во 22:28 |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
daj gi dokazite na videlina a so prvoto si vo pravo |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку и докази да ви дадеме вие ќе ги негирате.
|
|||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
стварта е што немате ниеден докажлив доказ!фатени сте единствено за библијата, како ќорав за ....стап! таа ви е единствениот "валиден" доказ.
|
|||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ај пробај ддарко |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Проблемот е што нема, не постојат такви докази |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
3207
Група Регистриран: 11.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mene ako me prashate postoi ama ne kko nekoja lichnost ili kako veke e prikazuvan...tuku kako energija shto ja dvizi vselenata...tuka moze da stavite primirje i da ne se karate okolu rabotite...za iso zborat site ama toa nominalnoto zeza :)
|
|||
Vo galaksijata polna so cuda, lugeto ja izmislile dosadata....Kakva Kreativnost....prosto da ne veruvash....
|
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај Анакин пробај да се вратиш неколку страници наназад и види кај запна со светлината, струјата...кај се предаде од дискусијата...кај потпиша капитулација пред доказот дека нешто не мора да го гледаме за да знаеме дека постои.....ај биди вреден и потсети се...... |
|||
МИР со сите
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ми рече : “ Оди чедо мое на форум и покажи им дека делата божји не мора да бидат досадни “
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe so da ti kazam, tvojata percepcija na nastanite tuka e kolku i tvoeto znaenje vo logikata znaes sega me ubedi deka, ne sakam da ragovaram so tebe povekje, taka da ova e posleden post do tebe od moja strana. baraj si nekoj drug , da ja vezbas svoja patetika i cinizam gushka do tebe... posledna Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 10:38 |
|||
|
|||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога се немаат аргументи на сцена стапуваат навреди...сепак ти благодарам за сите до една...и ќе ти ја почитувам желбата..... гушка и со тебе.....последна
|
|||
МИР со сите
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи доказ дека струја постои е нус појава на светлината ( иако елекртоните кои се движат можат во денешно време да се фотографираат, но да го заборавиме тоа) по аналогија значи доказ, дека Бог постои е нуспојава ВЕРНИЦИ |
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Истинитост за исказот за постоењето на Бог е правопропорционален со бројот на верниците
квалитетот и исправноста на некоја религија и исто така правопропорционална зо бројот на верниците и со материјалната положба на верската заедница Исправноста на Библијата е правопропорционална со бројот на изданијата во единица време Изменето од anakin - 01.Јуни.2009 во 10:53 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4041424344 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |