|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 509510511512513 824> |
Автор | |||||||
Шопо
Сениор Регистриран: 13.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Могам спокоjно да се нарекувам българин штото ова е име на народ со хилjадолетна историjа и со влада дека неведнаж е била европска суперсила |
|||||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Читај што му значело на Џинот БОЛГАРИН. Дали мисли дека е вулгарен или нешто сосема друго. БОГ („Цариградски вестник”, 21 юли 1851) Аз оживуейки, и живим, като се услаждавам, гледая народът наш пресладкий, и ради това не мя остава неговата доброта да будем лукав. И ако ме пита някой — школски человек ли си, или болгарин? Аз полноответам: болгарин съм. Че не е честно на моето славяно-болгарство да творам зло и лукавство, прави болгарин не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе. Болгарин е производан от Бог, Болгаря река — богатата река или -ри, а прилагателно неправилно степенно: болий, болший, вишший, величайший. Поистина, нема по-величество от болгарин — болгарин чрезмерно ради, оре, сее, торгуе, воинствуе, верност има, гостолюбие, страх божий, почитание своего царя и всичко, колкото що е узаконено Богу и царю. Поради това аз съм болгарин и моето благородно болгарство не мя допуща да не бидам добр, затова имам вера и надежда и любов, и человечество, и учителство, сос което пуно делим роду моему, и кой иска нелицеприятие и безпристрастие учител, ето, който сам во пламени рачение разпален съм, подобно Етна и Хекли, и Вулкан диамантов венец ми кова. Нек служам роду моему, ако е и за крива бога! Не е честно мене, болгарину, да се отчаявам и да вракям зло за зло. Болгарин - прави и верний, и благородний човек. Болгарин е любител всякое добро, болгарин е срамота да се отрицава от свойат род и язик — той болгарин, който родо свой си хули, името му е ни ден, ни нощ. Аз съм болгарин, плачем за нашите изгубени болгаре, които ся по долная Мизия, затова должни сме да ся жертвуваме за бракята наши пресладкий болгари! |
|||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Држ се земјо, те изгазија! |
|||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Ти само слободно, не се стегај кажи си што се Македонците! Према кого сте коректни, не те разбрав? Према Турците, Ромите или Македонците? Изменето од Platenik - 31.Мај.2009 во 15:34 |
|||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||||
Шопо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Држ се земjo, шоп те гази 1.При Крум - една от трите суперсили редом со И.Римска империjа и Франкската држава 2.При Симеон - наjголемата сила у Европа 3.Иван Асен - една от наjголемите и силни страни |
|||||||
Шопо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Jас слободно могам да си кажем што се македонците ама во овоj форум исто как у Македонската влада нема слобода на словото А каки са македонците требе прво ти да си отговориш Према турците сме коректни,према ромите сме коректни ама дека видиш у Бугариjа македонци према които да сме коректни? |
|||||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Нема и јас тоа го велам исто како и во Грција. Само најмалку 2.5 милиона се со македонски корени. За жал 80% се бугаризирани. Изменето од Platenik - 31.Мај.2009 во 15:52 |
|||||||
|
|||||||
Шопо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Па мое и повека да са.На мене прадедо ми е бил митничар на пункто при Гоце Делчев(Нерокоп).Ама не се сите бугаризирана,они винаги са си знаjале дека са бугари.Зошто днеска во Пиринска Македониjа сите си кажуват дека са бугари? Мое ли без никви репресии или терор така да си сменат позициjата.Имам много приjатели от Македониjа(Пиринска) и требе да ти кажем дека сите се наричат бугари и даже ви се чудат на вас у Вардарско Аре ке поспориме после оти са че одим да окам за Миньоро срешту говедата от леФски (футбол) Изменето од Шопо - 31.Мај.2009 во 16:00 |
|||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Што е контрадикторно - што постојат Македонци прво како племе па како народ па на крај Македонска нација - Бугарија таков континуитет нема а ти тоа го энаеш |
|||||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Темата е за бугарите,jас сметам дадов голем броj писмени докази, дека бугарското име не исчезнува низ вековите, туку е константа од 5-иот век та до денес.
И може за грциве да е било погрден збор, ама нели памтиш Димитар Македонски што пишува до Цариградски весник? Разлутен, дека не се вклучени во ферманот за Егзархиjата,вели: ...ке разберете дека македонците не се цинцари,ниту некоj друг народ,туку чисти БУГАРИ како вас... |
|||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Јас не напишав дека эборот Бугари не се користел туку пишував дека во вековите Бугари эборот эначел многу раэни работи ама нација не / Бугарската нација е створена од Грофот Игнатиев и тој јасно кажува кои се народи се во эаедница и формираат Бугарска нација
|
|||||||
Шопо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
И как ке го докажеш? Jас могам да ти кажем дека оште Паисии е основоположник на началото на формиране на бугарската нациjа со "Историjа словенибугарска".След него преродбеници са Софронии Врачански,Петар Берон,братjа Миладинови,Паисии Пловдивски,Неофит Бозвели,Неофит Рилски,Васил Априлов....по техно време Игнатиев или не се е родил или е бил хлапе Как е направил нациjата тогава и кои са ови луге? |
|||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Нели баш Пасија тврдеше дека има прости народи(Вулгари) кои наместо Македонски да пишуваат и эборуваат тие се срамат и пишуваат и эборуваат Грчки
|
|||||||
Шопо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Прво прочети "Историjата".Не говори за никви прости народи
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1 509510511512513 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |