|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 8889909192 295> |
Автор | |
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj ima najpojke pari ? .... za kradenje
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da de,..ima eden ,..na shto ke licheshe ,..site da se potamaneti,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,..kluchot od trezorot?,..koj ke go ima?,..
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj evrein , galicanec ili cincar tie sto najpojke ljubat da rabotat so pari
Изменето од miroslav_g8 - 29.Мај.2009 во 10:26 |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Ne se ispiluva drzava , se dodeka ja kvachat.... pilinja!"
-zatoa ,..umot u glava,...i shto povekje ,..misiri,..stari ! |
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a misirki ? ...... stari ?
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......
Колку беше убаво у СФРЈ... Сите вмровчишта гниеја по затвори, неблагодарна раја се извезуеше на запад, останатите, никој нишо не работеше, а секој се имаше, иако не ми е јасно како тоа му успеа на другарот Тито. Недостигаат тие времиња. Недостига да се види сета таа раја како паѓа у транс... Млади пионерки по кратки фустанчиња, пееле за нешо шо немаа појма шо е, ама звучеше примамливо. Штипни тука, штипни таму… Братство и единство.
Денес ова вмровчиштата им го трујат мозокот на децата уше од мали со компјутери, ваква настава, онаква настава, задолжително овакво, задолжително онакво образование, деветолетки… У тоа време имало само петолетки па пак сите станава интелектуалци.
Реалноста на дело! Едукативна страна на титов и бранков комунизам: Омладинац и будучи интелектуалец, нада домовине, се потсеќа како
се пишува Јосип Броз Тито!Пред вистината и Јас мудро молчам!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od kade ti petoletka samo?
|
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Пред вистината и Јас мудро молчам!!! "
-podobro i da molcheshe!,...ne znam shto mu stana na ,..trnchevo!,..go prifatilo neshto!..izgleda,vo kriza e..nema shto da bocne,...ili obratno ke e,.. Изменето од brza - 29.Мај.2009 во 11:25 |
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne pali go ognot
|
|
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повик
Ветрот шумоли и ни мрси коси
дури стоиме на могила пресна, со мисла темна тага што носи и омраза в срце жолчна и бесна. Во ушите уште глас нејзин ни ѕуни што во борба вика, буди желба смела, нејзиниот поглед уште не бодри, ни играат пред очи нејзините дела. Помнам за првпат кога кај нас се јави, напатена и страдна од судбата тешка, четата веднаш ја прифати за своја и напред ја поведе во борбата жешка. А убава беше ко фиданка млада, трошна и нежна како росно цвеќе. Секогаш игрива и лесна ко птичка, весела и мила ко малечко дете. За умор таа не знаеше што е, везден на нога од утро до мрака, секогаш спремна помош да пружи и напред да јурне со пушка в рака. Но, смртта лочна живот и скрати и ја зеде невидената младост среќна, ја поведе на пат бескрајно долг ја одведе неа на почивка вечна. Ветрот шумоли и ни мрси коси, дури пред нас игра нејзината лика, дури во нас царува нејзиниот повик во борба, на одмазда сите што не вика. Чиста класика чоече, бестселер треба да биде, библија за у секој штаб, ова треба да се учи у секое школо. Мрсни коси, борби бесни, омраза в срце, росно цвеќе (веројатно од идеолошки аспект се мисли на ружа). Не ми се веруе дека уше тогаш го предвидел 15 септември.
....................... |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
омраза в срце
nesto ne e vo red togas....toa e nehristijanski! kolku kontradiktorno od VMRO
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 8889909192 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |