![]() |
|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4445464748 115> |
Автор | ||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Секој од нас е ограничен во животот,заради тоа нема животот смисла.
Слободата е некоја нјависока цел во барањето на смислата на животот,но не оваа слобода што ја имаме,оваа е привидна слобода,наметната и има цел да не пороби и да станеме како машина,зависни од дотур на енергија за работа.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
CITAJTE BRZO
MOZEBI KJE VI TEKNE NEKOJA SMISLA NA ZIVOTOT NO POBRZAJTE DODEKA NE GI IZBRISAAT ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Бибеееееееее ![]() Браво! |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Не сте реални двете ни Пагане ни Биба.
И јас можам така да си вела до крај на живот но!!!!
Реалноста е сосема спротивна за огромно мнозинство.
|
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Smisla na denot... da smislam uste nekoja definicija za smisla na zivotot... i ova se vazi,pa sto ionaka forumov vekje odamna mi odzema znacaen del od zivotot ( dobrovolno, da se razbereme ![]() |
||
![]() |
||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
|
Така е фикс тоа забавата е ко ФАНТАЗИЈАТА - корисна е ако не се претера ако премногу ја има можеш многу брзо да ``забегаш`` од реалноста |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Може би : да има обичен почеток, средина и краj. Необичното е не само придизвик, но и голема одговорност и носи животна драма. Малку се тие кои ке се натоварат со необичноста. Но секоjа чест на тие кои можат да jа носат. Вистинска Голгота. Изменето од pagane - 26.Мај.2009 во 18:40 |
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Фиксиќу мило... сакам кажам - не знам речам работава? или можеби не сум доволно расвестена од попладневната дремка да те сватам што ми те мучи... И во недореченостите, и во нејаснотиите и во недоразбирањата ќе се најде делче од смислата ... ваљда ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Побрзо реалноста забегува од нас отколку ние од неа.
Да постоеше реалност се ќе беше розово,а ко ѓто гледам се оди кон црно.
Фак ми бега реалноста
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Фак, жално... Излези од лименката, исклучи го програмот и за промена обиди се да ја обоиш фантазијата...сонувај,фантазиите се дел од соништата,а во соништата исто може да се најде дел од суштината... и не се плаши и да забегаш Инспирацијата секогаш доаѓа ненајавено |
||
![]() |
||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
|
Da bi bil pesimist,
zivot bi nemal, od se bi se plasel, od se bi begal.... Da bi bil optimist, zivot vo boja bi gledal, i za dozdlivoto utro i maglite temni, bi velel svetol e den..... No jas sum realist, zivot svakam kako i sekoj, ili zatvoren vo sebe, ili otvoren za sekoj.... |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
deka moras da go zivees
![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Da ti se gleda deka na site im e arno, samo na tebe ne.
![]() |
||
![]() |
||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
|
......не е само да добиеш.......туку и да го заслужиш добиеното...
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4445464748 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |