|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 73> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e BOG vinoven
nego covekot ubo si ima ograda i znak koj vika ako ja protnes rakata.. kje ja VIDIS i osetis strujata bez da pipnes zicata oti taa saka da go sovlada potencijalot a zemjata e dobar potencijal a drugarot so stoel na zemja a ne letal e covecka osobina ne e angjel |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, taka e , ama sepak mi e zal za tvojot prijatel... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Струјата ја осеќаме заради нејзиното дејство (контракција) врз нашите мускули која таа го создава. Значи повторно збориваме за дејство, за ефект, а не за гледање на невидливиот електрицитет. Врти сучи, ист критериум за гледање на струјата, црната дупка, гравитацијата, магнетното поле итн како и за Бог... но сепак некој се гордее дека не верува, туку дека "знае" затоа што "видел" Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2009 во 01:41 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Типично во твој стил.... Ќе мудрувам додека имам аргументи...Дали ми носи добро јас си знам....Сполај Му... Молњата што е како е...не е важно...ти ја гледаш светлината нејзина, не ја гледаш струјата... Го осеќаме, гледаме, чувствуваме Бог преку неговите манифестации (светлината во случајов), а не самиот Него (струјата во случајов) Истата поента беше и онаа што ти ја даде Евангелос со црните дупки..... Sorry...друже....кога ќе се потрошат аргументите се потпишува капитулација ...и доблесно е да се каже Немам повеќе аргументи... |
||
МИР со сите
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ene ti struja smotko
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Polzavce, nemoj da go zakacas mojot prijatel Anakin! Ke se karame ... Ostavi go covekot, gledas deka e dobar covek iako ne e vernik . Pozdrav i do dvajcata . MIR. SHALOM! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа што го гледаш не е струја anakin, туку тоа е ефект на струјата. Електрицитетот ги екситира електроните на атомите на воздухот при што тие преоѓаат во повисоки енергетски нивоа. Потоа се враќаат во основните енергетски нивоа, при што, заради законот за запазување на енергијата, се зрачи фотон (електромагнетен бран) со енергија еднаква на разликата на возбуденото енергетско ниво (каде што електронот бил екситиран од дејството на електрицитетот) и основното енергетско ниво.
Ете тоа е светлината што ја гледаш ти, а не НЕВИДЛИВАТА струја Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2009 во 01:49 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ene ti crna dupka
|
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mudruj za raboti koi postojat daj kazuj neso za gospod nekoj efekt da vidam aj pocna da e zabavo |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каде е? Не ја гледам? Ни еден оскуден зрак светлина не доспева до моето око од неа
Од каде знаеш дека постојат кога не ги гледаш? Нели "гледам значи постои"? Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2009 во 01:52 |
||
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не гледам струја......светлина гледам (или сакаш да цепидлачам дека гледам бели линии кои треба да ги замислам дека се струја, светлина.....да верувам дека тоа е струја....а НЕ Е...фотографија е со бели линии)
Човече бе.......струја не можам да видам ни јас, ни ти, ни ниедно човечко суштество....не се гледа таа разбери... Кинг јас не реков (ниту мислам) дека Анакин е лош човек....затоа што не е верник.....ние си правиме интересен муабет....Се е МИРНО..не ми се секирај ти мирољубив човеку.. Изменето од polzavce - 26.Мај.2009 во 01:53 |
||
МИР со сите
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma zrak ti e vo tintarata brej umnicok znaes nema fajde od prodavanje knigi daj napravi ko mene, milion raboti da ja svatis goleminata na covekot |
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK milo polzavce |
||
Внеси реплика | страница <1 2425262728 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |