|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 73> |
Автор | ||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
lele
struja od 10 kV se gleda na 100 km odalecenot |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да........јас сум доказот.......
|
||||
МИР со сите
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
хахаха, извини lane, не бев доволно прецизен (иако мислам дека анакин ме сфати). Мислев на онаа астрономскана "црна дупка"
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pak ke recam izvini...ama dijagnozata bila pogresna....
|
||||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Море дај аргумент, не туку се вади на шеги..... Паметните луѓе кога немаат соодветен аргумен се извлекуваат со зезање.....но за жал има и други не толку паметни (зашто се верници), но сепак не паѓаат на фориве..... Аргумент миличок, аргумент....... |
||||
МИР со сите
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da vidov na fotografija vidov deka astronomi presmetuvaat dvizenjata na telata pod dejstvoto na gravitacijata na crnata dupka da gi vidov najdi popametni argumenti ti dadov sliki i od elektroni sakas sliki od DNK od sto sakas slika ima i od magnetni polinja sliki, ne od metalni strugotini od magnetni polinja ima sliki i od toplina od se ima sliki samo od BOG nema Изменето од anakin - 26.Мај.2009 во 01:20 |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
coveku Bozji koga mojot prijatel vo trafostanica go opna struja od 10 KV se vide takov mlaz stuja sto sum ja sonuval nedela dena |
||||
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Hm,zakonite na gravitacijata koj gi postavil>? Covek ili nekoja visa sila? Dvizenjata na planetite koi se kako najprecizen casovnik,covek li go napravi toa? Ili nekoja visa sila? Itn. itn.itn. Dokazi okolu nas ima mnogu, samo dali sakame da gi vidime i da razmislime? |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Како што и самиот велиш, ти си видел само дејство на НЕВИДЛИВАТА "црна дупка". Самата "црна дупка" е НЕВОЗМОЖНО да се види, затоа што ниту зрачи светлина, ниту е можно надворешна светлина да се рефлектира од неа.
Затоа астрономите и физичарите ја "гледаат" црната дупка само преку ефектите/дејствата кои таа ги предизвикува на околината.
Епа по сличен критериум и теистите го "гледаат" Бог.
Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2009 во 01:26 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пак и пак......може си видел светлина, или си осетил топлина или искри...не знам што веќе, но струја друже не си видел........туку си заклучил отпосле дека изгореноста на твојот пријател е поради струјата и дека таа светлина, топлина и сл...била самата стуја.....Апла струја не си видел....(оти не се гледа бе друже) |
||||
МИР со сите
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne prijatele
vie ne sakate da mislite se sto treba da se misli, kje recite abe BOG e odgovoren za toa pa ne e prijatele nesto drugo e mo ne veronauticarite nego naucnicite kje moraat da mozgat za da sfatat uste ne otkrile se no ne se predavat so obicna recenica,, BOG E TOA I GOTOVO taka ne rekoa za mo;lnjite taka ne rekoa za plima i oseka, ne e posejdon toj nego sila na privlekuvanje na zemjata i mesecinata taka ne rekoa za otkazuvanje na srceto taka ne rekoa za DNK i genetika taka ne rekoa za astronomija nitu za svetlina i laser taka ne rekoa za atomska eksplozija nego baraat vistinska pricina za nivna pojava srekja so ima lugje koi ne sakat da se vadat na BOG nego rabotat so godini mengeleev ne rekol elementite e bozja rabota nego baral povrzuvanje i logika na atomite itd itd gi sakam kreativnite lugje koi ne se vadat so BOG |
||||
|
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Coveku Bozji,ostavi toa tuku ostana li ziv prijatelot tvoj sto go udri struja??? |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
lele deteeeeeeeeeeeeeee
molnja e struja od 1000 000 kv se gleda so golo oko isto kako i 10 KV struja od trafo stanicata aj ne mudruj, i fati se za kniga, batali biblija, gledas deka ne ti nosi niso dobro |
||||
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ostana no rakata mu se isusi |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |