![]() |
|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 73> |
Автор | |
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ај Анакин докажи дека Бог не постои......зашто јас ќе ти верувам дека не постои само ако ми ДОКАЖЕШ.....никако поинаку....
![]() Нели по докажувањето си....ај да видиме..... ![]() |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
nefunkcionira brate
jas sum zaboraven od gospod za se morav krvavo da se potrudam, ne pomaga nikoj |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Постојат дирекни и индирекни објави за Бог.
Дирекнтите се: Исус Христос и Библијата.
Индирекните се: Космолошките сведоштва (дизајнот сведочи за Дизајнер, животот за Животодавец, законот за Законодавец и секако создането за Создател). Потоа моралноста и совеста кај човекот исто така сведочи дека некое морално и совесно Битие му ги вградила овие вредности на човекот.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
А си побарал помош од Него......???? |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Уште помалку постои, ако воопшто постои, несоборлив аргумент кој недвосмислено ќе покаже дека Бог не постои
![]() |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
milichko nepostoi nacin da se dokazuva nepostoenje zakonite na logikata vikat se dokazuva postoeckoto ....znaci se sto kje dokazes za nas postoi... se sto nemozes da dokazes ne postoi.. a dokazite se logicko razlicni ova dokazuvanje na nepostoecko vazi i za IQ EVAN Изменето од anakin - 26.Мај.2009 во 00:43 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
rezime
NE MI TREBA DOKAZ ZA NEPOSTOENJE MI TREBA DOKAZ ZA POSTOENJE |
|
|
|
![]() |
|
Стварно не постојат докази за докажување на непостоечко??? А кога докажуваш дека во вселената НЕМА кислород погоден за дишење на луѓето?
![]() |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Ne si zaboraven brat Anakine, na site im e otvorena vratata za spasenie... Probaj toa sto ti kazav. Samo treba da se molis so verba, od srce, i ke vidis . "Raduvajte se sekogas! Molete se postojano"! ( 1 Solunjanite 5:16,17) |
|
![]() |
|
ima razlika dali nesto nema na odredeno mesto i dali postoi
i tebe te nema vo NJUJORK no ti postois aj dokazi mi deka nepostoi AMON RA, deka nepostoi ZEVS I HERA I POSEJDON na olipm aj ne zezaj sea |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
anakin, замисли дека се шеташ во некоја непозната шума. Одеднаш здогледуваш убаво средена куќичка, со убаво дворче, со убава ограда, прекрасна порта итн. Во што ќе веруваш: 1. Куќата се самосоздала со спонтано организирање на песокот, дрвцата, водата итн? 2. Некој работник(ци) ја конструирал и изградил куќата?Изменето од EvAngelos - 26.Мај.2009 во 00:51 |
|
|
|
![]() |
|
jas mil moj sum videl i sam gradel kukja
znam deka covek ja izgradil no nikogas nesum videl nekoj da stvori planina , more, ebola, komarec taka da kje ostanam na mislenje deka nikoj toa nemoze da napravi koga kje vidam.... kje znam.... neupotrebuvam zbor poveruvam |
|
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Odlicna poenta Anakin! Nikoj osven BOG ne gi napravil tie raboti! Koj gi napravi planinata, ezerata, morinjata, okeanite, cvekinjata, zivotnite, lugjeto? Koj go napravi Sonceto i Mesecinata? Koj go sozdade Mlecniot pat? Koj ja sozdade vselenata? Mnogu blisku si do odgovorot. Shalom prijatele! |
|
![]() |
|
koga kje vidam.... kje znam.
А струјата си ја видел????????Па веруваш дека постои.......или пак НЕ? |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |