|
5. Не убивај? |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prvo Bog veli:
- ubi za ova... - ubi za ona... - kamenuvaj gi za toa ... - ne gi shtedi nitu doenchinjata i niv stavi gi pod tvojot mech... - raspori gi utrobite na trudnite zheni i izvadi gi nivnite nerodeni rozhbi... - ubi si gi tatkoto i mjaka si... - ubi si gi bratot i sestrata... - ubi si gi sopstvenite deca i voopshto da ne ti bide zhal za toa... Pa potoa veli: - svrti go i drugiot obraz... - ljubi go blizhniot svoj kako sto se ljubish sebe si... - pravi im na drugite kako sto sakash da ti pravat i tie tebe... I toa ne bilo menuvanje na umot? Toa ne e sosem sprotivno uchenje? Toa bilo isto, samo sto e modifikacija za da ne prigotvi Bog za edno sekularno opshtestvo? ene .. pisatelite, apostolite na bibijata ne bile prelucidni i se zapletkuvaa malku vo svoite vizii ono izgleda e povekje poradi toa sto mnogumina zapletkaa prsti vo slovoto bozje i nemozele da se dokoordiniraat ova go kazuvam smrtno ozbilno ateisticki, oti ako isfrlitre site filozofski razmisluvanja i citate taka kako sti pisuva vo biblijata kje najdete milion nelogicnosti no denesna crkva gledajki gi nelogicnostite ,, filozofski gi amortizira , da za slovoto bozje nema prostor za polemiziranje i to mesi mesi..... ejjjjjjj.....ne brckaj vo osiloto |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
panta rei
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
duri i mojata ceshma
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зошто? затоа што бог така рекол? мене само законот ме спречува да кокнам некој, не господ.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
greska si bate ne BOG ne zakon nego treba da tre spreci samo eden fakt covekot vo tebe |
||
|
||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
човекот во мене ме спречува човек да убијам, а не звер некој од човек, особено ако на мене или некој до мене го искажал своето зверство. таков не заслужил да живее понатака и само законот може да ме спречи да го пратам , кај што му е местото!
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и тоа шо го збориш е дискутабилно па би било на широко но како и да е ДОБРО ШО ПОСТОИ ЗАКОН |
||
|
||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е добро де..............ако законот утне, на мене ке остане!
|
||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci da se pazime od abnormalen
|
||
|
||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не....барем додека има закон!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аме меси
цар си.... но мислам дека треба да реагираш таму на постовите за мастурбација некои верници си играат со психата на еден млад човек и тоа пред очите на свесни форумџии не иде,, ово форум треба да донесе нешо добро а не лоше а таму гледам сексуално забегување и мазохизам за садисти да не трошам збор Изменето од anakin - 24.Мај.2009 во 22:12 |
||
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не Месинџер, ако ги погледнеш писмата подлабоко ќе видиш дека не е менување на умот во однос на целта! Дали ти Месинџер несакаш да се истреби убиството, неправдата, криминалот, ... на планетата земја ? Не е ли и твојата активност тука една врста “света војна“ со твојот “меч“ против гревот? Или можеби си тука на форумот само да убиеш време? Писмото неможе да го разбере секој а најмалку оние што неверуваат на Милоста БОЖЈА! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mesi e tuka zatoa sto e tuka
a ti si tuka za nekakva sveta vojna???? spiros???? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |