|
СЕКСОТ Е БОЖЈИ ИЗУМ |
Внеси реплика | страница 123 12> |
Автор | ||||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Мај.2009 во 15:14 |
|||
Intimnite odnosi ili seksot sekogas e provokativna i mnogupati kontradiktorna tema no sekogas pobuduva najmnogu interes. Iako seksot deneska e koristen, eksponiran najmnogu od gjavolot, sepak ne e izmislica na gjavolot. seksot e Bozji izum, nesto sto Bog go dal za da bide na blagoslov na covekot, i ne treba da ni bide sramno ako go upotrebuvame, normalno soodvetno tamu kaj sto treba. Mnogu cesto za seksot nie dobivame edna slika deka e toa nesto valkano, deka e valkana rabota deka e nesto ne sveto i netreba duri i da se koristi. Duri niz vekovite razlicni sveti lugje i grupi Hristijanski imale takvi stavovi deka vistinskite vernici ne treba da imaat voopsto seks pa duri ni so svoite zeni. Toa e pogresno. dokolku go upotrebuvame na vistinskoto mesto moze da bide golem blagoslov, vo sprotivno, nadvor od bozjata zamisla za seksot, moze da bide dosta destruktiven i da donese mnogu steta.
Ako citame vo Biblijata ke videme deka uste na pocetokot Bog gi sozdal Adam i Eva i gi stavi vo Rajskata Gradina. GI BLAGOSLOVI BOG I IM RECE: PLODETESE I MNOZETESE.. I BEA OBAJCATA GOLI, ADAM I ZENATA NEGOVA, I NESE SRAMEA (1 Moj. 1:28-2:25) |
||||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, но после брак...
А Сатаната е без полово суштество и тој нашол да не учи што е секс, затоа трепението за секс пред брак може да го уништи само сатаната ако го немаме Христа во срцето! |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, но не сите верски деноминации веруваат дека сексот е Божји изум. На пример, православните веруаат дека сексот, сексуалната страст кај мажот и жената се производ на падот во гревот. Тие веруваат дека пред падот во грев, Адам и Ева биле благословени да се размножуваат ама НЕ СО ПОЛОВ АКТ, туку некако со поглед или со мисла (немаат јасен став по ова прашање).
Што мислите вие за тоа?
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Хехе, имав гледано еден филм со високо развиена технологија како се размножуваат преку мислите...
Чудна работа е Религиозното учење. |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па мислам дека Господ Исус Христос убаво го има објаснето тоа : Марко 12:24 Исус им рече: „Не се заблудувате ли, зашто не ги знаете ни Писмата, ниту Божјата сила? Maркo 12:25 Зашто кога ќе воскреснат од мртвите, ниту ќе се женат, ниту ќе се мажат, туку се како небесните ангели. Ангелите небесни во рајот немаат сексуални односи, затоа и Христос нагласува дека луѓето во рајот ќе живеат како ангелите. Сите знаеме дека мажот и жената имаат сексуални односи во бракот, па затоа и сам Исус вели дека во рајот ниту ќе има брак, а ако нема брак нема да има ни секс, зар не? Изменето од macedon_alex - 24.Мај.2009 во 15:40 |
||||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
EvAngelos samo na Biblijata i veruvame a ne i na drugite verski dominacii. Mislam deka toa e tvoj stav sprema toa sto sum cital dosea od tebe.
Apostol Pavle koga ni zboruva za intimnite odnosi ni kazuva kade mu e mestoto na seksot ili kade ne mu e mestoto. PORADI OPASNOST OD BLUDSTVA, SEKOJ MAZ TREBA DA IMA SVOJA ZENA I SEKOJA ZENA SVOJ MAZ. MAZOT NEKA JA ISPOLNUVA SVOJATA DOLZNOST SPREMA SVOJATA ZENA A ISTO TAKA I ZENATA SPREMA SVOJOT MAZ! TELOTO NA ZENATA NE E SAMO NEJZINO TUKU I PRIPAGJA I NA NEJZINIOT MAZ. ISTO TAKA I TELOTO NA MAZOT NE E SAMO NEGOVO, TUKU I NA ZENATA. ZATOA NE LISUVAJTESE EDEN OD DRUG, OSVEN PO DOGOVOR ZA NEKOE VREME. (1 KOR. 7:2-6) So ovie zborovi Biblijata ni kazuva deka ne samo sto ne e pogresno mazot i zenata da imaat seksualni odnosi vo brakot, tuku se ocekuva ili toa e nivna dolznost. Interesno kakov zbor koristi ovde Biblijata. MAZOT NEKA JA ISPOLNUVA SVOJATA DOLZNOST. Znaci toa e moja dolznost vo brakot, jas sum dolzen moeto telo da go dadam na mojata zena i obratno. |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
macedon_alex, си ја утнал темата. Не збориме тука ниту за англиете, ниту за воскресението од мртвите, туку збориме за луѓето на земјата.. затоа приземји се малку
Така е GoXI, само на Божјиот Збор сме му послушни!
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Evangelos, ти праша за Православното гледиште за Адам и Ева и нивното размножување во рајот, јас за тоа и ти напишав, не за луѓето на земјата. |
||||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
на ова тема
и ваши постови имам еден голем СМЕХ |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
па насмеј се тогаш
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
па ти ме заменујеш многуууууууууу добро
|
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
SEKSOT E BOZJI IZUM
Apsolutno tochno! Definitivno ne e chovechki izum.
Kakov brak kaj Adam i Eva? I sthto ako nekoj nema nikogash oficijalen administrativen brak? Toj ne smee nikogash da ima seks? |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Внеси реплика | страница 123 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |