|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 73> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај вака да размислиме........
Ако Бог не постои никому ништо...не сме живееле по никакви правила освен оние што сами сме си ги поставиле..и ОК..... Но што ако постои, а? Што тогаш на судниот ден? Што кога ќе не стават на испит колку тежиме на страната на злото, а колку на доброто, а? |
|
МИР со сите
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За тоа нека размислуваат сите кои Го љубат.
Страшен ќе биде судот, кога секому ќе му биде пресудено според неговите дела! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
covek treba da e covecen sam za sebe ne za suden den |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, но друго ќе биде мислењето кога ќе се доживее тој страшен ден!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
porano napisav edna misla
se dodeka ne sfatime deka rajot e na zemjata, do togas zemjata kje ni lici na pekol |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рајот на Земјата
Дали постои Бог или не? Ако не постоел Тој немаше да постоеме ниту ние ниту Земјата!!! |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само што ние обичните смртници овде објаснуваме и навагаме изговори да се оправдаме за нашите постапки и дела. И наогаме начини да докажеме дека Бог не постои.. Гледано Библиски ова е она што го пишува дека ќе се појават многу лажни пророци и дека ќе се хули Божјото име, тоа му преставува радост и задоволство на Сатаната!
Сепак Бог ќе победи! И е вечен победник! |
|
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали постои човек? Ако не постоеше човекот, ќе немаше ни бог, ниту библија. |
|
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еднаш пишував мислења на Свети Серафим Роуз во врска со овие нихилистички погледи. Да се повторуваме?
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Две недели трпев болка додека синоќа не се помолив и ете сабајлево болката исчезна како и да не постоела...без никакви лекови и слично.......
Бог ми ја слушна и ми ја исполни молитвата........БОГ ПОСТОИ за мене.......и за сите..... |
|
МИР со сите
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mesi rekol i jas se slozuvam
Ne postoi nekakov neosoborliv argument koj nedvosmisleno kje pokazhe deka Bog postoi. zasto e toa taka? ako nesto navistina postoi, sekogas postoi dokaz za toa vo denesno vreme neveruvam deka i edna rabota za koja ima nekakvo soznanie ne e dokazana zasto ako postoi takvo nesto golemo kako sto e gospod nema dokaz??? nikogas ne ste se zaprasale??? zasto takvo nesto ne e jasno na site kako da e toa nekoja masonska tajna, ili nekoja tajna organizacija bog ne bi trebalo da e toa,, tolku e golemo sto ne bi trebalo da ima dilemi no ne e taka nitu kje bide BOG e na isto mislovno ramnite kolku i bogovite na olimp ist e so vikinskite i egipetskite bogovi zatoa i ima konfrontacii moj bog e pogolem od tvojot bog toa e toa......... nema dokaz... covekci e da kazes....bez dokaz ne postoi se pojavi li dokaz........ postoi |
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se raduvam za tebe polzavce. AMIN! Tokmu preku silata na molitvata mozes da se osiguras deka Bog postoi i deka se grizi za tebe. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
king prijatele
toa ne e dokaz....... toa e samo zamisla ... ubava ...no sepak zamisla abe jas ne vikam deka vistinata e ubava.. i zamisla e ubava....nekogas e podobro zamislite da te napravt covek nego vistinata no tuka sega zborime za vistina |
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prijatele Anakin, jas ne sum covek koj veruva lekoverno. Dokazot deka Bog postoi najmnogu covek moze da se uveri koga ke oseti odgovor na molitvite. Niedna propoved, niedna kniga(pa ni Biblijata) ne moze tolku da te presvedoci deka Bog postoi, kolku sto e molitvata. Probaj edno nesto: Ako ima nesto sto ti e potreba vo momentov, ( a sepak e vo sklad so Bozjite pravila), moli se nekolku pati na den i ke vidis odgovor na tvojata molitva...Probaj! Ako e vo sklad so Bozjata volja, Toj ke ti odgovori na molitvata. Kaj mene toa se slucuva sekojdnevno. FALA MU NA BOGA ! |
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |