![]() |
|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 73> |
Автор | |||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ova so moreto mora da ti go priznaam mu dade i shah i mat na mojot prijatel mesi ![]() sega ga vidam so kje dopise sa neiskuseno i nedoziveano , za da bide negova recenica ispravna.. kje smisli toj ne se sekiraj ![]() Изменето од anakin - 22.Мај.2009 во 13:39 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
||
Ха, колку сте смешни.......ликувате небаре сте кажале мудрост на векот
![]() Морето не си го искусил????Не зезај???? А што си го видел на ТВ, тоа не ли е искусување? Видната перцеприја зар не е искусување? Окото е сетило за вид и со него ги искусуваме, доживуваме (како сакаш кажи) појавите во светот (се разбира оние видливите) Бог сетилно не се доживува (на начин на кој сте навикнале да ги доживувате нештата)..... |
|||
МИР со сите
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
ај просветли не
како си го искусила ![]() |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
||
Јас не просветлувам мил Анакине.....но еве можам да ти објаснам ако веќе имаш желба да ме чуеш.......
го чувствуваш неговото присуство кога се што ќе побараш од него...добиваш... Еве ти пример.......итно ми треба еден документ...три дена бараме цела фамилија, никаде го нема како во земја да пропаднал...сите пцујат, обвинуваат еден друг кој е крив што го нема документот........нервоза, натрпеливост, кавги, конфликти....... На третата вечер веќе исцрпена од маката наречена потрага по документот, се помолив: Боже ти се знаеш кај е и што е. Те молам дај покажи ми кај да го барам документот оти знаеш дека ми е итно потребен и оти веќе немам сила не можам да издржам во оваа напната ситуација..... Што мислиш што се случи после 2 саати????? Го најдов СЛУЧАЈНО...на место кое сите го пребаравме сто пати претходно.... |
|||
МИР со сите
|
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
vau...aj mene neka mi dade nov pasos bez da platam kazna!
|
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
,.....moze i ke ti go dade,..samo treba da se pomolish
![]() ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ok......крај на муабетов....ја упропастивме темава....
![]() ![]() ![]() |
|||
МИР со сите
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Еве еден библиски цитат поврзан со темава што ќе им биде од корист на христијаните...
"...зашто ним им е познато она што може да се знае за Бога; Бог им го јави тоа. Па и Неговите невидливи својства, Неговата вечна сила и Божеството, можат да се согледаат од создавањето на светот, набљудувани преку творбите. Па така немаат изговор."
(Римјаните 1:19-20) |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
OK ateisti... sekogash sum ve pokanuval da doagjate na Veroispoved i sum go sakal i cenel vasheto prisustvo dodeka se odnesuvate so respekt prema vernicite na ovoj forum. Ne mora toa gostoprimstvo da go rasipuvate, neli ?
Inaku, jas bev iskren vo vrska so soznanieto za Kreatorot i mu dadov za pravo na Ateist deka onoa sto toj ne go dozhiveal, iskusil i ne go pochustvuval, deka toa za nego ne postoi. Istoto vazhi za site nas. Za nas praktichno nishto ne postoi za sto nemame nekoe soznanie. Vie, kako ateisti, go tvrdite tokmu toa i jas potpolno se slozhuvam so vas. Vo sprotivno ke morate da se slozhite so vernicite koi tvrdat deka postoi Apsolutna Vistina i deka taa voopshto ne zavisi od nas. Ako ste dosledni na takvoto razmisluvanje togash kje treba da se slozhite oti Bog postoi bez obzir dali vie ste go doznale ili ne. Изменето од Messenger - 22.Мај.2009 во 16:45 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
||
CEK BE PRIJATELE mesi
koi se ovie pre*acuvanja na nasa smetka nie se odnesuvavme korektno dodeka ne bevme nareceni slepci i bezcustvitelni individua sega ne mi izgledas mnogu fer Изменето од anakin - 22.Мај.2009 во 16:40 |
|||
|
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Тоа се ставови на атеистите кој не ги признавам, но ги почитувам, бидејќи човек што љуби треба да има разбирање кон друѓите.! |
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
se slozuvam so anakin...koja e svrhata da ima tema na koja site se slozuvaat...ako sme protiv ne znaci i deka sme nekulturni ili navredlivi....nie imame samo poinakvi argumenti...povelete razubedete ne....vo toa e neli poentata?ili ne
![]() |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
Добро де, секој има свое право на вероисповед... Дури и да не веруваш во ништо треба да очекуваш подршка од секој кој вели дека те сака.!
|
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
lane, ne se raboti za toa deka sprotivnoto mislenje navreduva. ![]() Se raboti samo kako e pretstaveno toa mislenje. Ubeden sum deka se razbirame okolu toa. Inaku temava, kako i sekogash do sega, e pravenje dupka vo voda bez obzir od koja strana se gleda. Kako sto vekje rekov, sekoja rabota ne se dokazhuva so vekje proverenite nauchni alati i pristapi. Bog e edna od tie neshta sto samo mozhe da se sogleda so lichno iskustvo i dozhivuvanje. Ne postoi nekakov neosoborliv argument koj nedvosmisleno kje pokazhe deka Bog postoi. Toa istoto vazhi i za eventualniot dokaz deka Bog ne postoi. Bilo sto da se podnese kako nekakov fakt od obete strani na gledanje, sekogash kje ima prostor za postavuvanje prashanje "A shto ako ne e taka?" ![]() Zatoa, za onie koi go dozhiveale Boga na nekoj nachin, Toj za niv postoi, a za onie koi ne go dozhiveale ne postoi. I toa e vo red. I za obete strani, vo ovoj moment, tokmu taka treba da bide. ![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |