|
Зар сите Религии не водат кон Господ. |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Мај.2009 во 21:40 |
Ова е наслов на една книга, вазирана на Библијата и на религиите кој како ја протолкува Библијата.....
Оваа тема е да секој си ја представи својата религија и вера, секој конечно доколку сака да се изјасни во која Црква оди и што мисли за останатите? |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onoa "што мисли за останатите?" ne mi se dopagja...
Mislam deka dobi vekje lichna poraka za vakvi raboti, pa da ne bide potoa "izvinete ne sum znael". Ushte ednash kje te upatam do kodeksot na odnesuvanje na ovoj forum - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16046 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите религии чија вистинска цел е СОВРШЕНИОТ МИР И ЉУБОВ БОЖЈА, ќе се слеат со текот на времето во БОГА и никој нема повеќе од ними да се споредува или дури воздигнува над Оној чијашто Прамилост и Прамудрост - наместо земја, машко семе или билошто друго - се отелотвори во Исус Христос!
Сите! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јасно. |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Religiite se covecki tvorbi, samo EDEN e patot do Bog, koj ni go pokaza eden mlad covek od Galileja, po ime ISUS HRISTOS, pred okolu 2000 godini |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tuka se slozhuvame KINGDAVID... Bog ne pravi religii, lugjeto gi pravat.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус ни го покажа, да.
Исус рече: Јас сум Патот,Вистината и Животот. (Јован 14:6) Мислам дека беше тој стих или 16:4 не знам не сум сигурен. Што значи и Исус е Патот. Јас тој стих го сваќам вака, Исус е Патот кој не води до Вистината на Животот. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако смеам да дополнам ... ГОСПОД е ВИСТИНСКАТА Религија од која (за жал) луѓето прават (повеќе или помалку) егоистични институции!
Кога душата го надминува индивидуалниот (вертиклано) и колективниот (хоризонтално) егоизам - како тоа што ни го покажа Исус Христос со својот Спасителен крст - тогаш се влева во Сёопфатната Религија (поврзаност) која не се противи нити израмнува со ГОСПОД ВСЁДРЖАТЕЛОТ! Тајната на крстот ги надминува разликите и повржува (синтезира)! Го повржува Творецот и творбата,небото и земјата, БОГА и човекот , обрежаните и необрежаните, евреите и неевреите, православните и католиците, евангелискиот и сунитскиот ислам, машкото и женското, белото и црното, ...! Отворено небо, о прекрасна глетка Секоја душа една Христова клетка Некои од ними осветлени, совршено будни Други пак во темна духовна ноќ спијат И само затоа се чудни |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Дела Ап.: 26:5) Зашто ме познаваат од почетокот (ако сакаат да посведочат), дека живеев како фарисеј, според најстрогата следба на нашата религија.
1 Коринтјани: 11:16 Но ако некој мисли да се препира ние немаме таков обичај, ниту Божјите цркви. Евреите: 10:25 Да не ги напуштаме своите собранија, како што некои имаат обичај, туку да се бодриме еден друг, и тоа дотолку повеќе, доколку гледате дека наближува Денот! |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
covekot ja stvoril religijata ,
religijata ne go stvorila covekot
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па нормално.........религијата не го створила човекот...БОГ го створил......
|
|
МИР со сите
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nitu edna religija ne vodi kon gospod
religijata samo moze da ti go ogranici patot do nego koga kje kazam do nego... nislam na vaseto ... vnatresno cuvstvo.. koja jas nemam i ne ni sakam ... no koga se zboruva za vas.... batalete religija i kje stignete do toa vaseto podobro i pokreativno covek e toklu golem i kreativen kolku sto e svoj |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e tvoe mislenje a moeto e deka covek stvoril i religija i gospod no ako cuvstvoto deka opstite so nego e za vas prekrasno... togas stvorenoto e odlicno za Vas .... se e do percepcijata na ziveenjeto |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи Анакине религијата ја ограничува креативноста и големината на човекот според тебе, а?
|
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |