|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница <1 19202122> |
Автор | |
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EvAngelos vie teolog ste? od kade ste? sto rabotite koga ne ste na forum. Mnogu interesni odgovori. Prvoslaven hristijanin ste?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GoXI, на форумов сум регистриран под псевдоним (EvAngelos) и секако тоа си има своја причина, дискреција се разбира. Но фер е да ти одговорам на последното прашање. Јас верувам дека, согласно Светото Писмо, правилно ја славам верата, но согласно општо поимање на зборот "православен", јас не сум таков затоа што, прво, не верувам дека пишувањата на ткн. "свети отци" се боговдахновени (како што е случајот со Библиските книги), не се молам пред икони, не се поклонувам пред икони, не се молам на светци (туку само на Бог), не верувам во свети мошти, не верувам во митарства, не верувам во тоа дека блажената Марија е царица на Небото, Владетелка, Господарка на сите и сл, не верувам дека само одредени великодостојници имаат ингиренции да ја толкуваат Библијата, туку верувам дека таа е порака упатена до секој човек.. и уште многу други работи кои се очекува од еден православен да ги верува, а јас не ги верувам. Те молам DoXI, доколку имаш дополнителни прашања или пак сакаш да ја продолжиме дискусијата, да преминеш на темата: "РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО", за да не бидеме овде оф-топик. Поздрав. |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemoj ti na mene DoXI :)) Se salam. Da ja prodolzime diskusijata tamu
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто ја гледаш раската во окото на твојот брат
а гредата во своето око не ја чувствуваш? ( Матеј: 7.3 ) |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи (во Исус) се јави Божјата благодат, спасителна за сите луѓе. (Тит 2:11)
Изменето од spiros - 30.Април.2009 во 23:12 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Јован 3:17)Зашто Бог не Го испрати Својот Син во светот за да му суди на светот, туку светот да се спаси преку Него.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Trevata se susi, cveketo svenuva,a slovoto na nasiot Bog ostanuva vecno". (Isaija 40:8) |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako je Bog uz mene,ko moze biti protiv mene.
(Posl.Rimljanima 8:31) |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Книга на Исус Навин 1:9) Биди силен и биди храбар? „Не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.”
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trazi i bice ti dato; trazi i naci cesh; kucaj i bice ti otvoreno. Jer svako ko trazi,dobija; i onaj koji trazi,nalazi; i onom koji kuca bice otvoreno. Matej 7:7,8 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заради тоа и го поднесувам се ова, но не се срамам, зашто знам во Кого сум поверувал и уверен сум дека Тој може да ми го запази она што Му го доверив, се до оној Ден.
2 Тимотеј 1:12 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odgovori Jovan i rece:" Nastavnice, vidovme eden covek, koj vo Tvoe ime isteruva besovi, pa mu zabranivme, bidejki ne odi so nas." Isus mu rece : " Ne zabranuvajte! Oti, koj ne e protiv vas, toj e so vas." ( Luka 9:49) |
|
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
www.mkbible.net убаво си пишува на македонски, полесно ке те разбереме. |
|
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"АКО МЕ ЉУБИТЕ, ЌЕ ГИ ПАЗИТЕ МОИТЕ ЗАПОВЕДИ." Јован 14:15
(Исусови зборови) |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
Внеси реплика | страница <1 19202122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |