IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Ваша песна,состав или што било напишано
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваша песна,состав или што било напишано

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 138>
Автор
Порака
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 15:58
koj bi te zalel tebe,treba da ti zaviduvaat!
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 17:59
Прв пат се заљубив.....  Прв пат го доживеав тоа чувство на пеперуги во стомакот....  Мислев дека цел свет е мој....  Запоставив се.... И пријатели и факултет и фамилија.... 

Цело време со неа... Се чувствував како the king of the world...
 Но малку претерав со фантазиите....
Колку ли ме советуваа,сите се грижеа за мојата иднина...
Но слепилото од љубовта беше посилно.... Ја сакав.... Можеби ме маѓепса,не знам....

Помина време.... Кругот на пријатели се намали.... И тие малкуте што останаа почнаа да испаруваат,да бледат...

Седејки си сам в соба и чекајќи ја добив повик од непознат број... Телефонот го држев во рака и се мислев дали да одговорам на повикот или не....
А тој ѕвонеше ли ѕвонеше... "Ало" извикав нервозно.... Плачлив глас ми проговори..... И реков да не ме вознемирува и и го прекинав разговорот....
 Телефонот после тоа ѕвонеше и ѕвонеше.... Толку бев нервозен,што го зедов и го удрив со сета сила од ѕидот.... Се разлетаа парчиња на сите страни....
 Чувството беше виновно за се... Се една мисла ме прогонуваше дека сите се против мене и сакаат да ми го одземат тој момент на среќа, за кого долго копнеев, сакаат да ми го одземат мојот ангел...

По некое време некој тропна на вратата... Извикав "Не сум дома".... Cамо слушнав смеење и нејзиниот глас "Oтвори,јас сум".... Пресреќен истрчав и је прегрнав... Таа само ме оттурна и рече ‘‘Мора да разговараме‘‘.... Почна да плачи.... Ми рече ‘‘Не можам повеќе, сите се против нас‘‘.....Само ја прегрнав и и реков ‘‘А што демек ти зависиш од другите,а‘‘??? Почна да плаче и замина... Се истрча и исчезна.... Ја лупнав вратата....

Времето не ме чекаше.... Летна толку брзо, поминаа 2 недели.... Не бев ни капен, ни салам јаден, ни наспан....
Собата беше хаос... Расфрлени алишта, книги, валкани тањири со бумбарките на нив, се беше катастрофа....

Решив да се вратам барем малку во нормала, иако депресијата си го направи своето... Отидов и се туширав доооолго време,уживајќи во аромите на сапунот и шампонот.... Се облеков со последните чисти алишта барајќи во купот на подот, и излегов....
На прв поглед ме фати огромен страв, мислејќи дека цел свет се свртил против мене... Направив неколку чекори и почнав да се враќам во нормала... ‘‘Добар ден‘‘ ме поздрави едно малечко детенце, а јас почнав да се смеам како нездрав....
Во тој момент се сетив на телефонот.... Ииии останав без телефон... Можеби ме барал мојот ангел.... Се свртив и отидов со трчање во соба..... Барав, барав и конечно најдов еден дел од него... Ја испуштил душата... Кој ми е крив???? Мојата идиотска постапка.... Седнав на подот и почнав да плачам.... Прв пат во животот заплачив.... За се ми беше криво, што ја изгубив неа, моите другари, што немав слушнато ни глас од моите..... Се прашував зошто испаднав толкав голем идиот....

Повторно излегов и решив да се обратам кај некој, некој кој никогаш нема да ме одбие.... Тропнав на вратата, излезе тој ме погледна се поднасмевна и ми рече ‘‘Види кој гледам,мислев дека си дома,знам се!‘‘ Го прегрнав најцврсто и заплакав, извинувајќи му се и заблагодарувајќи се што ме примил.... Тој само рече ‘‘ Ајде смири се бе, доста се понашаш ко дете, па за тоа се најдобрите другари‘‘....

Излеговме на кафе.... Го замолив да ме ислуша, и почнав да мелам како воденица, пушејќи ја цигара и потпивнувајќи од кафето.... Му го зедов телефонот и ги заменав сим картите.... Почнаа да стигаат пораки, милиони пораки.... Кој ли би ме барал мене??? Повеќето беа неважни пораки, неколку пропуштени повици од бројот заради кој го скршив телефонот и една говорна порака,а од неа ниту една порака...вЛесно ме заборавила можеби...Пежив да ја преслушам говорната пораката,па нели надежта последна умира.... Преслушувајќи ја го испуштив филџанот и почнав да плачам..... Тато бил во болница, доживеал несреќа и не се знае дали ќе ја преживее ноќта... Се стаписав... Тоа било пред 2 недели... Почнав да пелтечам обидувајќи се да објаснам на другарот....
 Несреќата да биде поголема ја видов личноста заради која се откажав од се,фатена за рака со некој сосема непознат за мене човек....
 Тогаш сватив дека можеби сум најглупавиот и најнесреќниот човек што некогаш се родил на овој свет...

Изменето од Omar - 20.Мај.2009 во 18:25
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 18:05
дадиноаплаузголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 18:06
црвенеењецрвенеењецрвенеењецрвенеењецрвенеењецрвенеењецрвенеењецрвенеење големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 00:29
Музика жива док свира
балади некакви
мисли ми водат
за ова она
на неа
врз неа
а сакам
а душичка сум
што да претера сака
кога се не може и не треба
во момент свечен
во мисли вечен.
Не сакам само така
сакам и живо
емоции збеснати
емоции пред ерупција
со допир да кажам
она што никогаш
со збор не можев.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:07
Страчки, гачки
дрн дрн јариња
едноставно не ми иде
не ми иде
ништо што се тркала
а гуми има
оваа ноќ е една
од оние повеќето
онакви против кои се борев
јака муда
нешто смрди
пак се усрав
не сум јас
ти си
на кој ли јазик збориме
поплукај уште малу
време имам
за се што преставувам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:17
Кај оиш ти бе
глава у муда што си сторил
сал таму гледаш
се сеќаваш
ништо нема веќе.

По заборав сум тргнал
чичко мудар што глумиш
демек нешто научи
за ова време сето
не ме дави
сет у врат сум модар.

Муда плави
дур не имаш
да научиш ти нема
грб дур не се изнагледаш
да ме сватиш нема.

Ма глуп ќе си бидам
патот осветлен е
од вселена се гледа
отечен колку сум
бркај работа ти
дур да пцујам не сум почнал
погана уста имам
за такви ко мене знаеш
мудар си знам.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:33
Светкаат
мисли нечии
во зборови преточени
грди
алчни
во ќош собран
о’ колку лош си ти.
Мртво оно седи
не знае
дека на слика е само
ефтина наива е
во профил замислен
на рака потпрено.
Го зеде станот заради покривот
ѕвезди да гледа
дур глувци и шваби буби
по ќошови чкрипат
од отров за него наменет
се налапаа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:49
Глутници ко сребрени реки течат
никој не праша зошто
што на крајот чека
мами
карти крие
галама многу
никој не праша
од кој ветер дува
само ладно е.
Ние тие вие
исто било
некој к*рташак си игра
демек посебно било
демагогија чиста
ко солза од девица
ко жртва принесена
незнаење да покрие
за милост од некој на небо
што лебди
се подсмева.

Изменето од zbunet - 21.Мај.2009 во 22:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 22:58
О’ сакај ме
иако не знам како
да сватам дека е така
тоа што го гледаш
не е тоа.
Филмот не си го гледал
иако ти реков
од кај да копираш
час и половина
да вежбаш
пред огледало
ко режисер ќе галамам
ќе викам
да научиш мораш
инспирација не барај
само тоа што ќе ти се каже
те знам добро
да понудиш ново
ти немаш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 23:19
Ко прстен од Толкин
во вулкан фрлам
она што ми велеше дека моќ имам
што ме исцица
до самата срж
да се обновам морам
малце китче
малце боја
нови гуми
ќе чкрипнам пак
тубелес ќе се праам.
Еднонасочни
контра ќе им идам
демек поише знам
ама ќе знам
дека врска немам
полесно е така
капа немам
ама ќе се накривам
дур си свиркам.

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 23:24
Ama se ispukaaa,ognomet napravi
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 23:27
Маестро.......секоја честаплаузголемо%20гушкање
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 23:29
Не терај да певам
како страчка гракам
не ме терај да играм
ко мечка на вжарено се клатам
батали ми го оној
со труба
у мене што зевнал
доста му е
иљадарка му дадов
а да го не слушам
само сакав
кажи која сакаш.
Мубет ми кочи
у фаца ги гледам
што ли ќе речат
денес што му е
а за снимање сме спремни
за ринг тон да биде,
никако да дојде
само лаже
сега е шанса.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8788899091 138>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.