|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 73> |
Автор | |||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Историјата ги потврдила, имено Дева Марија истотака како што вели и Светото Писмо, била со учениците Негови и им поверувала на Исусовите зборови.А доколку да речеме не постоела Марија или Исус, немало да ја споменат во Талмудот Еверите , ниту неа ниту Исус. Зошто би пишувале за лица што не постојат?! Скоро сите историчари се согласуваат дека Богородица и Исус постоеле. Знали ако постоеле истите, останува прашањето зошто Дева Марија не се спротивставила на Исус уште кога тој кога бил мал и почнал да зборува дека Бог Му е Татко, ? Веднаш можела да го прекрати тоа со тоа што ќе му кажела дека Бог не му е Татко. Сепак секоја мајка си знае чиј син носи зар не? Така и Марија Дева. Изменето од macedon_alex - 19.Мај.2009 во 16:14 |
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Магнетното поло никој не го видел, ниту електронот. Она што го забележуваме се ефектите од нивните дејства (ефекти).
Ако научниците го имаа "видено" електронот, тие немаше да ги кршат до ден денес копјата дали тој е честица или бран но ги кршат затоа што во некои ескперименти неговото дејство се однесува како бран (интерференција, дифракција), а во некои како честица (има импулс и сл.)
Слично е и за Бог. Ние теистите го немаме видено лицето Божјо, но го имаме видено делото на Неговите раце во прекрасниот дизјан кој владее во Неговото создание, во марко и микро светот, во животот, да, секоја жива клетка носи отисок од Божјиот прст, секоја галаксија зборува за Неговата сила, величие, секоја насмевка за Неговата љубов итн ама сум поетски расположен денес а?
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
se fativ za tvoeto prasanje zasto bi pisuvale za manitu amon ra i site drugi egipetski bogovi site vikinski bogovi za zevs, atina, posejdon zasto bi pisuvale ako ne postojat za bogovite na olim se znae mnogu povekje, koj so kogo, koj kakov sin napravi koga kaznil... se se znae.. ako ne postojat.. zasto se pisuvalo???? so e LUKA poinakov od HOMER ili indijanski i vikinski vrac koj toa go opisaa hm????? |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Историјата го потврдува постоењето на Исус и Марија Дева, а на Армон Ра и другите не. Тука е разликата. |
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
http://discovermagazine.com/2009/jan/070 ne e taka bejb, nepisuj na pamet Изменето од anakin - 19.Мај.2009 во 17:51 |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
istorija go potvrduva postoenjeto na egipskite faraoni i svestenici koi raskazuvaat i pisuvat i gi crtaa amon ra i drugite bogovi |
|||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А дали го потврдува постоењето на самите египетски Богови? Не. Додека на Исус и Марија Дева да. |
|||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Исус е Богочовек.Исус е и личност и Бог- Лjубов. Тоj е патоказ- морален и обшточовеков.
Амон-Ра - не. Тоj е само средство за утврдуване власта на фараоните. Не е никаков патоказ. Не можам да сфатам како може воопшто да се споредува еден езически светоглед со монотеистичниот модел за светот и човекот. А, да : Исус се дал во жртва, Амон земал жртви. Изменето од pagane - 19.Мај.2009 во 17:57 |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ovo e fotografija na magnetoto pole
|
|||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Малеее што бил личен електронот баш така и си го замислував, срцка тој убав
|
|||||
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
хахахахаа фотографија од магнетно поле сега ми текна на оној експериментот со магнет и железни струготини што го правевме во 7мо одделение.. хахаха за анакинчо наш и тоа е слика на магнетното поле.. а не како што велам јас, ефект од магнетното поле
|
|||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
luge alo forumdzii
vie tuka kazuvate filozofsko gledanje na postoenje na BOG ne e toa temata... ima bog filozovski vo site vo nas dajte fakti materijalo postoenje na BOG oti biblijata i raskazuvanje na apostolite e na isto materijalno ravniste so raskazuvanjeto na site drugi svestenici mnogu postari od apostolite |
|||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
eeeeeee moj bejb najumnickiot tuka na forum da ne mislis deka Gospod gi namestil strugotinite vo magnetnite linii |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |