IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате во БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате во БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 73>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 07:58
pozdrav evan
ne bi sakal sega jas tebe da te repliciram bi bilo na dolgo i siroko
no seto toa sto si kazal veze nema

se toa lugjeto go vidoa
magnetno pole se srekjava na sekoj cekor se cuvstvuva bre itd itd
elektronot e fotografiran
pred dve godini ja pustiv fotografijata tuka

Изменето од anakin - 19.Мај.2009 во 08:00
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 08:13
ако Ев вели дека постои - тогаш мора да постоине%20зборувам
оти Ев е најпаметен од сите овде, и плус тоа ми е симпатијаљубов
Ев изеди го, бејб!!!намигнување
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 08:55
Originally posted by Omar Omar напиша:

Сакаш ли име и презиме???збунетост Колку и факти да ми даваш НИКОГАШ нема да ме разубедиш дека Господ не постои....среќа

ДА сакам име и презиме. Не ми е целта да те разубедувам само ме интересира кој тоа го видел, ваков одговор дава само тој што не е сигурен во тоа што зборува.

И не мораш сите да ги наброиш, еве кажи тројца

Изменето од Ateist - 19.Мај.2009 во 09:01
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 09:18
Поздрав до Евангелос, Најголемиот атеист меѓу верниците или најголемиот верник меѓу атеистите, сеедно.
Сето тоа не ти држи вода. Појма немаш ти во што веруваат атеистите, гледај во што вие верувате. Се однесуваш како дете од 10 год. со инает. Кога немаш аргументи, напаѓаш по атеистите. Не ти чини тоа пред се како човек (ако тоа си) и како Верник (во што сум сигурен дека не си, само се декларираш како таков).

Темата не е какви се и во што веруваат атеистите.
Темата е дали бог постои или не
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 10:51
ma , kakov gospod ve spopal?!.збунетост..tuku, ,..gledam nekoi epten se vozbuduvaat so toa deka postoel ,..ili ne postoel,..pa duri i dokazi, revnosno  baraat,.za i protiv ..shto znachi deka ne se bash sigurni vo svoeto,....a, ednostavno,..ne e pri zdrav razum da postoi takvo neshto,...barem kako shto tie go zamisluvaat nivniot gospod.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:31
taka e..... mu se divam na BEJB Evan  ,koj najpameten eне%20вреден
a dali kje me jade??? tesko голема%20насмевкаизненадување

ono samo sloboden covek moze da se bori so sloboden covek
vernicite ne se zlobodni ,,za zal.. vo niv tlee sosnanie deka nekoj drug gi vodi
neka se oslobodi od stegata .... pa togaj ako saka moze so limonce i drugi zacini... tuka sum големо%20гушкање

Изменето од anakin - 19.Мај.2009 во 15:39
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:38
Исус го виделе илјадници луѓе. Исус го видел Бог Таткото и потоа им Го објавил на Своите ученици.
Мојсеј видел дел од Божјата слава, некои ја виделе Неговата сила (оние кои ги гледале и денес ги гледаат Божјите чуда).
Сите христијани го почуствувале Бог преку нивниот дух и во нивните срца. Прогресивно се снаоѓаат во верувањето, а Библијата ја читаат како вистина, како Божја објава.

da mozebi isus go videle iljadnici lugje
a so ako isus bladal i ne go videl Bog tatkoto , pa im raskazuval gacki na Svoite ucenici
Mojsej e samo lik od biblijata... neznam dali postojat arheoloski dokazi za postoenje na Mojsej

toa cuvstvoto vo nivnite srca e diskutabilno.... kako se manifestira toa cuvstvoto

tocno e deka biblijata ja citat kako vitSina i dogma, zatoa i se vernici. neli??????

i so?

ne se ubedi ni samiot sebe si , kamu pa mene i drugi sto nemat namera da veruvaat nego sakaat da znaat

drug pat kje kazam, za tvoite dokazi za crni dupki, elekroni i magnetni polinja... mislam deka e iluzorno oti site znaat deka postojat i dupkite i elekronite i magnetnite polinja, no ne site znaat deka postoi goSpod
ne slucajno e temata--- dali postoi gospod na iljadnici forumi
no ne veruvam deka na nekoj forum nekoj postavil tema
DALI POSTOI MAGNETNO POLE
голема%20насмевка

Изменето од anakin - 19.Мај.2009 во 15:43

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:52
Originally posted by anakin anakin напиша:

da mozebi isus go videle iljadnici lugje
a so ako isus bladal i ne go videl Bog tatkoto , pa im raskazuval gacki na Svoite ucenici
Mojsej e samo lik od biblijata... neznam dali postojat arheoloski dokazi za postoenje na Mojsej

голема%20насмевка

Anakin, ако Исус бладал дека бил Син Божји и дека Го видел Отецот, како тогаш и Марија Дева поверувала? Сепак таа му била мајка и ако тој велел дека е Син Божји таа уште кога бил мал ќе ги прекинела тие работи кај него, со тоа што јасно ќе му кажела дека не е Божји Син. А таа наместо тоа, ги пазела сите Негови зборови уште од мал бидејќи секако и Пресвета Богородица знаела дека Тој е Син Божји.

Кога Исус имал само 12 години и се изгубил еве што се случило

Лука

2:45 И кога не Го најдоа, се вратија во Ерусалим да Го бараат.

2:46 И по три дни Го најдоа во Храмот како седи меѓу учителите, ги слуша и ги прашува.

2:47 А сите кои Го слушаа им се восхитуваа на Неговиот ум и на одговорите.

2:48 Кога Го видоа се зачудија и мајка Му Му рече: „Чедо, што ни направи така? Гледај! Татко Ти и јас се измачивме, барајќи Те.”

2:49 Тој им рече: „Зошто Ме баравте? Зар не знаете дека Јас треба да бидам во она, кое што е на Мојот Татко?”

2:50 Но тие не го разбраа зборот што им го рече.

2:51 И слезе со нив и дојде во Назарет, и им беше послушен. А Неговата мајка ги чуваше сите тие зборови во своето срце.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:53
IMAM edno hipoteticko prasanje

ako gospod gi stvoril lugjeto i sakal da e niven gospod
kako sto pisuva vo prvata zapoved= jas sum gospod bog i eden edinstven
znaci mu bilo vazno da obznani deka postoi
ako se otelotvoril vo likot na Isus i obznanil seto toa
ako e so svoite vernici i im pomaga vo nivnite maki i gi daruva i kaznuva
ako e seto toa taka
zasto obznanuval seto toa.. za da veruvat vo nego polovina???
tretina???? desetina??? od naselenijeto??? od negovata kreacija

koja brojka na vernicite mu e dovolna za da obznaneto deka postoi imalo svojata cel

denes ako postoi i gleda milijarda i kusur kinezi koi neveruvat vo niedna religija , dali broj na vernicite e celta na obznuvanjeto deka postoi

od druga strana .. starite antici imale svoi bogovi na olipm
starie vikinzi imale svoi bogovi... indijancite imale svoi bogovi i drugi plemimja vo juzna amerika svoi

dali tie bogovi si gi izmislija ili i tie im obznanija deka postojat

AKO KAZETE DEKA SI GI IZMISLIJA SVOITE BOGOVI? KOJA E GARANCIJA DEKA NIE NE SI GO IZMISLIVME GOSPOD PO NIVNIOT TERK

cudni se ovie prasanja

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:56
macedon aj probaj da mi napravis paralela so bogovite na Maite i Aztekite
i site tie krvavi zrtvi za smiruvanje na besot na tie bogovi i nasiot BOG

i tie imale svoja bibija isklesana na piramidite i nacrtani bogovi, nacrtani slicno kako bogovite na starite EGIPKJANI i tie gi vidoa taka

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 15:58
Лука

2:45 И кога не Го најдоа, се вратија во Ерусалим да Го бараат.

2:46 И по три дни Го најдоа во Храмот како седи меѓу учителите, ги слуша и ги прашува.

2:47 А сите кои Го слушаа им се восхитуваа на Неговиот ум и на одговорите.

2:48 Кога Го видоа се зачудија и мајка Му Му рече: „Чедо, што ни направи така? Гледај! Татко Ти и јас се измачивме, барајќи Те.”

2:49 Тој им рече: „Зошто Ме баравте? Зар не знаете дека Јас треба да бидам во она, кое што е на Мојот Татко?”

2:50 Но тие не го разбраа зборот што им го рече.

2:51 И слезе со нив и дојде во Назарет, и им беше послушен. А Неговата мајка ги чуваше сите тие зборови во своето срце.

znaes so e ova????

pisuvanje na eden LUKA

sum go cital HOMER za BOGOVITE na OLIMP

sakas da ti gi pastiram negovite recenici

od kade , kazi od kade si siguren vo povistinitosta na LUKA od HOMER

recenici se recenici......koj znae kako kazani

izvini no tolku jas razbiramголемо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 16:00
"drug pat kje kazam, za tvoite dokazi za crni dupki, elekroni i magnetni polinja... mislam deka e iluzorno oti site znaat deka postojat i dupkite i elekronite i magnetnite polinja, no ne site znaat deka postoi goSpod................."

- hahaha,..a be nishto polesno  od toa da gi dokaze elektronite (iako ne gi gledame!!),..samo neka stavi dva prsta u shtekerot  doma,...pa , i te kako ke gi oseti ...samo,..dali posle toa ke moze na nas da ni raskazuva za "osetot" ,...ili pak ke mu "pricha"  samo na,.."svevishniot"?! збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 16:01
Originally posted by brza brza напиша:

"drug pat kje kazam, za tvoite dokazi za crni dupki, elekroni i magnetni polinja... mislam deka e iluzorno oti site znaat deka postojat i dupkite i elekronite i magnetnite polinja, no ne site znaat deka postoi goSpod................."

- hahaha,..a be nishto polesno  od toa da gi dokaze elektronite (iako ne gi gledame!!),..samo neka stavi dva prsta u shtekerot  doma,...pa , i te kako ke gi oseti ...samo,..dali posle toa ke moze na nas da ni raskazuva za "osetot" ,...ili pak ke mu "pricha"  samo na,.."svevishniot"?! збунетост

brzo ne e taka
pobaraj na internet
postojat sliki od elekronite, so mikroskopski fotoaparati fotografirani

Изменето од anakin - 19.Мај.2009 во 16:01

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 16:14
 ne be ,..brat,..mislev,..sekojdnevno ne gi gledame!..kako shto nekoi go g"gledaat"( chuvstvuvaat!) ,..nivniot im gospod.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 73>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.