|
Висок притисок |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
vidivaka
Нов член Регистриран: 18.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Мај.2009 во 13:21 |
imam visok pritisok a im,amk 20 god pojdov pregled da napram nema niso snimavb se pak mi vela zdrav ssi aj apcina mi dadao ama pa sea ponekogas osejcam deka se tresam celiokoga ce spijam ama kmratko
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А психичката состојба каква ти е? Да не се секираш за нешто? Да не имаш маки некои, стресови?????
Да не си нон стоп само на брза храна? Да не се истоштуваш физички до максимум? Ова го зборувам да го размислиш во случај да си ги направил сите лекарски прегледи...крв, урина, ЕКГ...итн..... Пиши што и како испитуваше и што ти кажа докторот? Изменето од polzavce - 12.Мај.2009 во 02:57 |
|
МИР со сите
|
|
blokirana5
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...lele ne sakate da znaete kolkav imam jas pritisok.......eve na primer moze da pocnam so 220/140 ama ima uste nagoreeeeeeeee stignav do 250/170....i zamislete nisto ne mi najdoa???????
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima tema za nizok
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова не се однесува на тебе но уште една причина за покачен крвен притисок е и тежината. Доколку имаш проблем или било кој со вишок килограми зголемувањето на притисокот е една од пропратните нус појави на дебелината. Мастите се таложат во крвните артерии и срцето мора да пумпа со зголемени напори(просто кажано) и на тој начин се создава високиот крвен притисок. Доколку се работи за дебелина(предизвикувач) треба да е намали косумирање на сол и солени прехрамбени продукти, заситени масти и внесување премногу течности. Сите останати причини веќе беа наведени од други членови. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
250/170??
Da ne se raboti za nekoja greshka vo kucanje?
Ne mi se veruva deka nekoj ziv bi ostanal so tolkavav pristisok..
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
verovatno....sigurno... a zoso nema tema za nizok
|
|
|
|
vidivaka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE BE SE ESPITAV SE KRF EKG EHO SE VO RED,TEZINA NEMAM GOLEMA83 KG
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
83 ne ti e mnogu?
cek ...za masko ili zensko?
|
|
|
|
vidivaka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VOPSTO NESUM DEBEL DA IMAM NEKOJA TEZINA I JAS NEZNAM SEA CE ODAM VO SKOPJE DA VIDAM SO CE MI KAZA ALI SEGDE POJDOV NA SEKAKVI NISPITI E USTE VAMU ODAM MOZNO E DA E PISIHICKI PROBLEM NA NERVN BAZA SO ZNAM JAS ALI TESKO MI NEZNAM SO DA PRAM
|
|
vidivaka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MASKO SUM VOOPSTO NESUM DEBEL KOJ ZNAJ, SITE VELA SE E VO RED
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ќе испитуваш во Скопје? Каде те пратија, на која клиника?
Направи си анализа длабинска во себе: Кој си, што сакаш во животот, дали тоа што го сакаш го имаш, ако го немаш дали може да го имаш, дали си среќен, ако не си...што е тоа што ти недостига за да бидеш среќен, дали си поставуваш преголеми цели во животот, па нивното неостварување те прави несреќен итн итн итн..... Ова ти беа само пример прашања за интроспекција....Одговарајќи си ги можеби ќе сфатиш дека си посреќен отколку што мислиш или дека имаш повеќе причини за среќа, но си бил неблагодарен на животот........Можеби тоа ќе те поттикне да направиш позитивни промени кај себе, да гледаш порелаксирано на животот и ќе си го решиш проблемот........ Пак ќе речам......ПСИХОЛОГ...најди си..... |
|
МИР со сите
|
|
Marck
Нов член Регистриран: 15.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema potreba od psiholog,sekoja bolest vo makedonija ja povrzuvaat so psihata
pricinata za visok pritisok nikoj ne ja znae dodeka celosno ne se ispita i na kraj ke e "zdrava" so za zal hronicna bolest za koja ke mora celiot zivot sekoj den da zema terapija a so toa se odbegnuva rizikot za mozocen udar
ova i e hronichna hipertenzija(na zal nasledna) koja e tivok ubiec pred se go ostetuva srceto,bubrezite i vidot a bolniot e naviknat da zivee so visok pritisok se dodeka ne otkrie sam i ne zapocne so terapija
procitajte:
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грешиш пријателе.......
Од каде ти е таа груба генерализација дека во Македонија секоја болест ја поврзуваат со психата??????? Човекот убаво вели дека се испитал и се е во ред, но тој има висок притисок...... Значи што ќе постигне ако само голта апчиња за снижување на притисокот???? Ќе ја лечи последицата, а не причината...... Јас велам да се најде причината.......Прво да се побара дали постои органско пореметување, (да се провери холестерол, триглицериди, ЕКГ да се направи, да се провери урината, работата на бубрезите итн итн) а ако се е во ред мора да се провери и психолошката состојба..... |
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |