IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тетовирање и пирсање - Богоугодно?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тетовирање и пирсање - Богоугодно?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 20:50
Pirsanjeto i tetoviranjeto nemaat ama bas nikakva vrska so toa dali nekoj ce e dobar vernik ili los .......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 20:50
ja ako ubivam ke sum gresnik, ako se tetoviram ne. taka da...
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 20:51
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

ne gledaj da se sovpagja. tvoeto mislenje e smao tvoe milalithium. nema potreba drug da se slozi so tebe. големо%20гушкање

Така е! Понекогаш....
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 22:36
Originally posted by ahmar1 ahmar1 напиша:

....На пример кај маорите во Нов зеланд,во голем дел од Полинезија(инаку зборот тату ,од каде доаѓа нашето тетотаважа, е полинезиски) и на Папауа Нова Гвинеја.
...

Е зборот тату во тетово неважи, кај нас се знае од каде потекнуваат зборовите, што се користат за тетоважи !

Изменето од spiros - 06.Мај.2009 во 22:37
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 23:31

Ja ko so znam ne e dozvoleno vo mojata vera, ali ipak iam 5 tetovazi i pirs.

опааа...

ај кажи сега кај си тетовирана... признај тукаголема%20насмевка а може и слика да ставишголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнување
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2009 во 23:42

Ja ko so znam ne e dozvoleno vo mojata vera, ali ipak iam 5 tetovazi i pirs.

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2009 во 11:06
не сум јас по такви работи.... дури немам ни обетки голема%20насмевкаголема%20насмевка

него зборот ми беше.... сите знаеме дека кога ќе се роди бебе, веднаш на првиот Благовец му се ставаат обетки.... збунетост како што имам приметено, луѓето од западот,... некогаш не им дозволуваат на своите деца да имаат обетки......

значи да не се задлабочувам,... има може некоја за мене непозната разлика... православни, католици..... ама зошто ако не е во согласност со религијата..... на Благовец преполни се златарите.... и обетката е НЕКАКОВ вид пирс..... среќа
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2009 во 15:48
Se slozhuvam BisernA so kazhanoto...

Bi dodal ushte deka obetkite bile zhenski "ukras" odamna, no isto taka se koristeni za odbelezhuvanje na robovi. Imeno, porano zhenata nemala nikakvi prava, pa obetkata, kako zhensko odbelezhje, se koristelo za da se odbelezhat onie mazhi koi kako robovi nemale nikakvi prava i mu pripagjale na nekoj sopstvenik. Zatoa mozhete da vidite na filmovi so gladijatori ili pirati kako ovie nosat obetki ili se tetovirtani. So tetovazhite isto taka se odbelezhuvalo chija sopstvenost e robot (bukvalno kako zhigosuvanje na stoka).
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2009 во 19:12
Многумина ќе ми кажат дека Исус ми забранил многу работи, но едно знам, во Него го најдов мирот и верата и спасението! Господ е Пастир мој кој ме води од темнина кон светлина и од неволја во мир, од искушение во помазание...Тетовирање и пирсање несакам да практикувам, но мислам дека тоа е гадно во очите Божји! Доколку е некој тетовиран и се покае дури и тоа ќе му се прости, зашто Господ Исус Христос умре за нашите гревови и воскресна за да бидеме ние оправдани преку верата во Него.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:08
Zemi shilo i produpchi mu go uvoto na stepenikot pred vratata i toj kje ti bide rob zasekogash. Taka napravi i so robinkata tvoja.
Petta Kniga Mojseeva 15: 17
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:33
covekot go pravi da bide covek nesto drugo
a toa drugo ne moze da se istetovira

i ako trifun kostovski peese pesnicka za nesto takvo istetovirano , no toa e samo pesna

taka da temata tetoviranje i veronautika, nemat bas nekoi dopirni tocki

pogotovo ako vernicite smetat deka tamu pred posledniot sud kje stignat vo
duhovna energija

so da kazam, tetovirajte se, samo imajte na um deka, takvi sliki mozat eden den da vi se zdosatad i nemoze da gi sitnete na nekoj drug nitu polovnoплазење

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:36
Originally posted by anakin anakin напиша:

takvi sliki mozat eden den da vi se zdosatad i nemoze da gi sitnete na nekoj drug nitu polovnoплазење
Se simnuva so iskrena i dosledna vera vo naukata: laser, dodusa boli i skapo e(parite se zrtvata), no ne i nevozmozno.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:48

temata tetoviranje i veronautika, nemat bas nekoi dopirni tocki

Mozhebi da, mozhebi ne... vo sekoj sluchaj postavena e od vernichki aspekt bidejki ova e forum za veroispoved.

Patem, kako sto vide, postoi Biblijski citat so koj Bog objavuva nehto tochno vo vrska so toa.   
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 23:20

covekot go pravi da bide covek nesto drugoa toa drugo ne moze da se istetovirai ako trifun kostovski peese pesnicka za nesto takvo istetovirano , no toa e samo pesna taka da temata tetoviranje i veronautika, nemat bas nekoi dopirni tockipogotovo ako vernicite smetat deka tamu pred posledniot sud kje stignat voduhovna energijaso da kazam, tetovirajte se, samo imajte na um deka, takvi sliki mozat eden den da vi se zdosatad i nemoze da gi sitnete na nekoj drug nitu polovnoплазење

Se slozuvam so poslednata misla na prijatelot Anakin, tokmu poradi tie pricini ne sakam da se tetoviram.

Gledam deka mnogu luge sto bile vo JNA , vo poranesnata vojska na nasata poranesna drzava imaat tetovirano JNA, SFRJ, TITO itd.itd. a sega ne im e bas prijatno.

Od kade da znam deka ona sto mi se dopaga denes koga se tetoviram, ke mi se dopaga i posle 20 god?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.