|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 67> |
Автор | |
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pristao sam bicu sve sto hoce
evo prodajem dusu vragu svome i ostacu kao crna tacka posle ove igre kad me slome Pristao sam bicu sve sto hoce.. Mislio sam da se zvjeri boje ove vatre koja trag mi prati i to sam mislio a sad nosim kako mi ga skroje po meni se nista nece zvati Zablude sam eto prestao da brojim nemam kome da se vratim kuci dokle pevam dok postojim prijatelji bivsi prijatelji buduci pamtite me po pjemama mojim... Bebek |
|
bagrem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uff greska
TIFA |
|
bagrem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРЕВЕЗ
Ја загубив моќта одам со темен превез на срцето Ова што го гледам не е вистина Колку е студено Во твојот свет без љубов се ќе се престори во смрт и се почесто тоа те радува. Нема да можеш никогаш да бидеш моја пореба и колку да ме мразиш се ќе биде залудно. Понекогаш њубовта е совршено циничен убиец толку потребен лажен одговор. Само за миг ќе погледнам толпа луѓе Обично овде нема ништо, ништо што ми е потребно Во овој свет без љубов се ќе се престори во смрт и се почесто тоа те радува Понекогаш љубовта е совршено циничен убиец... Архангел |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зборувај со вечни зборови
и посвети ми ги сите мене ќе ти го дадам целиот живот јас сум тука ако ме бараш мислиш дека не сум искрена со ниеден збор што го кажувам Тоа се само зборови и зборовите се се што имам за да ти го одземам срцето...!!! |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
D. Maksimovic - Nasa tajnaO tebi necu govoriti ljudima. ni kakav je, ni da li je u nasim snovima i zudima Necu im reci da li iz osame, zedji, umora, Necu im reci kakav je sklad Necu im reci da li je zivot Necu im reci ni jedan slog jedini, Nikome necu reci kakva se zbog tebe pesma dogadja Ja vise volim da precutane |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moja te rec dotakla - Pero ZubacMoja te reč dotakla Kao ptica nevidljiva, Jer jesen je. Jer sve je |
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poziv - Oriah Mountain DreamerNe zanima me od čega živiš. Ne zanima me koliko ti je godina. Ne zanima me koji planeti djeluju na tvoj mjesec. Želim znati znaš li se radovati, Ne zanima me je li priča koju mi pričaš istinita. Želim znati jesi li u stanju vidjeti ljepotu, Želim znati jesi li dovoljno snažan Ne zanima me gdje živiš Ne zanima me koga poznaješ Ne zanima me gdje si Želim znati možeš li biti sam sa sobom |
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Khalil Gibran - ProrokZanijemih, Na to će Almitra: Pričaj nam o ljubavi. Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Sve će vam to ljubav učiniti, Budete li, pak, u strahu svome tražili |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Z. Golob - Osam izgubljenih stihovaPrvi je o tebi, ali nedorečen. Drugi je o tebi. Jabuka i voda Treći je o tebi. Ne poznam ga više. Četvrti o tebi. Ne vidim ti oči. Peti je o tebi, a ti si daleko - Šesti je o tebi, kao da te ima, Sedmi je o tebi, jedva da ga čujem. Osmi je o tebi. Govori i šuti. Već je na dnu ladje i već sa njom tone. |
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Патот на срцето од Ева Зоненберг...
Кога би можела да објаснам што значи врската меѓу овие зборови Себеси самата со големина на сусамово семе
Сина прашина посрамена од вечноста Дали е време да почнам да зборувам? Јазикот во линија со бели рози Ружините грмушки летаат назад кон својата татковина Што е загубено, а што најдено? Стоевме среде толпата која не можевме ни да ја именуваме Реката беше како наметка, која еден од нас ја облече Ти ја давам оваа река Кога го забележуваш детаљот, целото ти бега Затоа внимателно треба да го отфрлаш небитното Млада месечина тетовирана врз босо стапало Мавтаат, стануваат нетрпеливи, чекаат да потрчаат кон некого Постојано чекориме не напуштајќи ги нашите куќи Кој ова може да го поучи? Знаеш ли колку дождовни капки паѓаат на земјата? Множеството содржи единственост Непознатото не ограничува, тоа го открива важното: Љубовта се лебеди кои се одѕиваат на звукот на твоите крици Кога ништо не очекуваме, сè доаѓа кон нас: Го изговарав твоето име |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ATENSKA DJEVO, PRIJE NEG SATI Živote moj, volim te Atenska djevo, prije neg sati Živote moj, volim te Tako mi tvoje nemirne kose Živote moj, volim te Tako mi usni tih koje žudim Živote moj, volim te Atenska djevo, valja se nama Živote moj, volim te Lord Byron |
|
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo taga nosam Ja nosam ko svoja kozha I pak ja prashuvam nokjta Dali si zaspal mirno I dali e neshto isto Kako togash chisto Koga bevme kako deca Shto vo zaborav sega spijat... |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |