|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 67> |
Автор | |
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Soulmate lyrics
Incompatible, it don't matter though 'cos someone's bound to hear my cry Speak out if you do You're not easy to find Is it possible Mr. Loveable Is already in my life? Right in front of me Or maybe you're in disguise Who doesn't long for someone to hold Who knows how to love you without being told Somebody tell me why I'm on my own If there's a soulmate for everyone Here we are again, circles never end How do I find the perfect fit There's enough for everyone But I'm still waiting in line Who doesn't long for someone to hold Who knows how to love you without being told Somebody tell me why I'm on my own If there's a soulmate for everyone If there's a soulmate for everyone Most relationships seem so transitory They're all good but not the permanent one Who doesn't long for someone to hold Who knows how to love you without being told Somebody tell me why I'm on my own If there's a soulmate for everyone Who doesn't long for someone to hold Who knows how to love you without being told Somebody tell me why I'm on my own If there's a soulmate for everyone If there's a soulmate for everyone |
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eric Clapton - Tears In Heaven
Would you know my name If I saw you in heaven Will it be the same If I saw you in heaven I must be strong, and carry on Cause I know I don't belong Here in heaven Would you hold my hand If I saw you in heaven Would you help me stand If I saw you in heaven I'll find my way, through night and day Cause I know I just can't stay Here in heaven Time can bring you down Time can bend your knee Time can break your heart Have you begging please Begging please (instrumental) Beyond the door There's peace I'm sure. And I know there'll be no more... Tears in heaven Would you know my name If I saw you in heaven Will it be the same If I saw you in heaven I must be strong, and carry on Cause I know I don't belong Here in heaven Cause I know I don't belong Here in heaven |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAMOĆA
Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da izdržiš samoću. Džinovske zvezde samuju na ivicama svemira. Sitne i zbujene sabijaju se u galaksijama. Seme sekvoja bira čistine sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume. Orao nikada nije imao potrebu da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepozaćeš po tome koliko si u stanju da prebrodiš trenutak, jer trenutak je teži i strašniji i duži od vremena i večnosti. (Miroslav Antić) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОДИСЕЈ
Блаже Конески - д-грејт Тој стар, а уште личен бродски пилот, тој морски волк со вилици што клапаат, не ти бил, сигурно, верен - кутриот - на сите патувања. Ниту ти можеби, Пенелопо, си го чекала секогаш во чисти прегратки, смерна. Што дека! Се гледа дека вие сега се сакате, и имате опит како влегува голема лаѓа полека како паун во тих пристан. Бидете заради тоа благословени, и блазе си ви! |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАФЕЗ
од Блаже Конески Триесет години. И што е сторено? Триесет скршени врчки. Детето во мене е затворено во еден кафез од брчки. |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bio si mi odsjaj u oku, |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cekaj me - Rade Serbedzija
Cekaj me, i ja cu sigurno doci
Samo me cekaj dugo Cekaj me i kada zute kise noci ispune tugom Cekaj i kada vrucine zapeku I kada mecava brise, Cekaj i kada druge nitko nebude cekao vise Cekaj i kada pisma prestanu stizati iz daleka Cekaj me i kada cekanje dojadi Svakome koji ceka, Cekaj me i ja cu sigurno doci Ne slusaj kad ti kazu kako je vrjeme Da zaboravis, i da te nade lazu, nek povjeruju i sin i mati da vise ne postoje, neka se tako umore cekati i svi drugovi moji i gorko vino za moju Dusu nek piju kod ognjista, cekaj i nemoj sjesti s njima, nemoj piti nista...cekaj me i Ja cu sigurno doci Sve smrti me ubiti nece, nek rekne tko me cekao nije,taj je imao srece. Tko cekati ne zna,taj nece shvatiti niti ce znati drugi da si me spasila ti Jedina cekanjem svojim dugim Nas dvoje samo znacemo kako prezivjeh vatru kletu naprosto ti si cekati znala kao niko na svijetu naprosto ti si Cekati znala kao nitko na svjetu Изменето од Andjelina - 25.Април.2009 во 00:09 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I wrote your name in the sky, but the wind blew it away. I wrote your name in the sand, but the waves washed it away. I wrote your name in my heart, and forever it will stay |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Два конца парај од срцето, драги,
едниот црн е, а другиот црвен, едниот буди морничави таги, другиот копнеж и светол и стрвен. Везилка - Б.Конески |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mizar - Amfilohij
Ne vredat vekje ništo iljadnici zborovi, Sal Skaredni Sramni Slova vo mrtvite tomosi. Od vašeto pero tečat mastila otrovni i crni se tragi lepat na prstite valkani. Rašireni race vo ime na ljubovta, zatvoreni oči vo ime na pravdata. A izgradiv dom na bregot so porti otvoreni, no vidovte samo slabost na kutar i nejak plen. O, nesvet i beden oče! Se zatemni svetol den. kje presečam desna raka što kon vas se podade. Rašireni race vo ime na ljubovta, zatvoreni oči vo ime na pravdata. Podari mi nasmev nadmen, gospodarski, i pak raspni go Onoj Koj božem go svedočiš. Izbriši si race so hartii bezvredni i kaži go zborot što ništo ne znači. |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ništa se ne događa kad si dolje i kad si sam
i kad noći vuku u podsvjest sve do sjećanja lavina kotrljajućih tegova na nogama pritiska i znoj tek kasnije počinje da smeta tek kasnije budi se grad neke poderane ulice... Jutro obilazi scenu rutinski
s dužnim poštovanjem ja se uklanjam s puta dvostruka krinka na njegovom licu čini suvišnom svaku providnost kako da se kontroliram kad me ubija osjećaj tako drugaciji od svega što razumijem od svega što želim da vidim Ako ikad dospijem tamo gdje prestaje strah
bit ću spreman da zaboravim Johny Stulic Изменето од zenmaster - 03.Мај.2009 во 00:44 |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Djordje BalasevicPa dobro gde si tiNikad nisam bio momakoko kog se dize larma ali mislim da sam faca i da imam nekog sarma mozda gresim al' ja sam takvog dojma Neki kazu da sam led a neki kazu da sam vatra meni stvarno nije vazno sta ko misli ili smatra kada ona o tome nema pojma I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar Ref. Pa dobro gde si ti bas sam ovih dana hteo da te zovnem hej, reci mi da l' jos uvek imas onaj broj sa dvesta tri pa dobro gde si ti sto ne navratis kod kuce sam po podne hej, reci mi kako mama, kako tata, kako baka, kako svi Svake noci sanjam film u kom je ona glavni akter smisljam koju boju voli smisljam kakav je karakter kako spava ili tome slicno Ja bih znao da je volim ja bih znao s njom da mastam da je cuvam, da je ljubim da je lazem, da joj prastam to bih hteo da joj radim licno I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar Ref. Nekad ne znam da li sanjam, nekad ne znam sta je stvarnost ja sam hteo tacno takvu to je cudna podudarnost tacno takvu ma ozbiljno vam kazem Jedni tvrde da je nezna drugi tvrde da je gruba jedni misle da je super drugi misle da je truba ja se slazem ma ja se uvek slazem I uvek smisljam neki novi stih il' neki fazon drugciji od svih Al' uvek kad je sretnem kazem ja istu stvar |
|
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
О сладок залог на моето несреќно откритие....
Застани да ја видиш мојата положба и чекорите со кои ме насочи. Согледав колку простодушно и се предадов на онаа што ќе ме расипе и ќе стане виновник за мојата смрт. На крајот ќе стигнам во твоите раце, каде што ми е судено да умрам. Така токму моето тело би послужило како доказ до колкава длабочина мечот во победениот може да навлезе. Г.Г. Маркес За љубовта и другите демони |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Volela bih da mogu
da te prelijem osmjehom... Voljela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem taj oblak beskrajne ceznje i neznosti i topline... Voljela bih da mogu da ti dotaknem lice... Priznajem Bilo je malo varka Moj pozar obojen zutim Htela sam da ti budem blize... Jer sam htela samo tebe |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |