IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Диети
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Диети

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 33>
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 13:24
ima lek sonce голема%20насмевка ko ke si u stres udri na sex i ke vis kako ke ti projde голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2009 во 11:15
eh sega blu,namali stres, a kako? nema odgovor
na site preoraka e namali stres,a tie so ti vikat taka se na lekarstva protiv stres
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 16:23
Колку и да гладуваш сепак организмот си има свои резерви. Може си ја исфрлила кока колата, но да не ја замени со сокови кои се поприродни НО со шекер!? Сведи се на еден главен оброк (без леб, бес шекер), и ужинки од салати и овошје. Не си дозволувај шекер во кафе, зашто се врзува со водата и ке имаш пирамида на стомак буквално. Трчај, пешачи, прави кардио вежби....и не заборавај-НАМАЛИ СТРЕС! Стресот е најкатастрофалното нешто што може да се случи во диетата.

П.С. Темата ја префрлив овде.
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 05:31
Маја, како поларна мечка и експерт за неуспешно слабеење можам да ти препорачам да продолжиш, кога ќе ја пробиеш бариерата (еј, организмот се брани, нема храна) наеднаш ќе почне да ти паѓа тежината. И не е доволно да одиш, треба да одиш брзо (6 км на час), ако веќе не трчаш. Држи го метаболизмот балансиран и активен (1000 мг Б12 мене ми дава многу енергија). Со нејадење можеш многу лесно да го доведеш во состојба на хибернација, што е катастрофа за секоја диета. И на крајот, немаш вишок тежина, тоа е само твоја представа. Ако ти е утеха јас 4кг можам да качам после подобра вечера. голема%20насмевкаголема%20насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 02:52
не се малку 4 недели
но имај во предвид дека ако си пред мензиз или ако веќе имаш секогаш вагата дава 1 до 2 кила повеќе
Барем со мене е така........
Кон врв
pcelickata Maja Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelickata Maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2009 во 02:42
за прв пат во животот сум опседната со мојата тежина и внимавам колку јадам и што јадам но наидувам на проблем, односно ефект нема. виока сум 160 см а тешка 54 кг. ме мачат тие четири килограми за кој сметам дека ми се вишок. вложувам напор веќе четири недели да ги намалам а некако не ми успева. Лебот без кој не можев да го замислам ниту едно јадење го исфрлив целосно, кока колата ја заменив со вода и прпродни сокови, претходно јадев доста обилно 3 пати дневно (а понекогаш и 4пати), сега јадам еднаш (многу ретко 2 пати) и оброците ми се без леб и доста мали, сендвичите и пицата без кои не можеше да функционира мојот организам не сум ги вкусила повеќе од 4 недели! понекогаш ми се случува цел ден да го поминам само на супа или салати! Но резултати нема! Дневно пешачам 40 минути најмалку,а вечерните седенки по кафичи ѓи заменив со прошетки низ градот (значи пак пешачам). Навистина не знам каде грешам и ќе ги замолам они кои имаат искутво со слабеење да ми кажат што да превземам и каде всушност е грешката во мојата исхрана. Можеби прерано сакам да забележам резултати? или?
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 19:31
mene neplanirana "dieta" mi se sluci- za 3 dena 3 kila sum oslabela i iskrena da bidam: ne mi stoiтага

tagata e najefikasna dieta duri i za strvnici ko mene, ama ne e zdrava a bogami ni preporaclivaтага

Najdobro se slabee, t.e. se neguva teloto koga vsusnost se cuvstvuvas-ubavo.

Zatoa sega se stavam na rezim: popravanje i jace vezbanjeголема%20насмевка
Vcera se castev kombiniran od sedmica ( koj patem go nemam jadeno so godini) sabajle si pravev palacinki so nutella i sl*govi...mh mhнамигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 15:10
Minatata nedela bev na sistematski od rabota. I standard rutina EKG, krv, pritisok, isprasuvanje...i jasno merenje visina i tezina. голема%20насмевка Visoka sum 170 cm i imav 64 kg. Vo rok od nepolna nedela od samo salati, kafe i sok...(sekogas gaziran) se simnav na 60. (nesakajki)... pa ako na nekoj ova bi mu bilo dieta neka poveli голема%20насмевка
Кон врв
warlike Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Март.2009
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај warlike Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2009 во 17:51
Nz so se zamarate so dieti Imam 15 god.Vo mart bev 81kg.Pocnav da treniram plivanje ,trcav,pravev po 500 stomacni na den jadev po potreba(koga sakam i sto sakam) i denes sum 73 kg.Zatoa ne se zzamarajte so nekakvi dieti koi go ke vi go namalat imunitetot i fatete da sportuvate
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 17:18
Originally posted by jenifer lopez jenifer lopez напиша:

Виното и мезето,го заменив со узо и салати???
znam deka sega dodeka sum na dieta nema alkohol, no za potoa ne znam zestoki pijaloci e podobro namesto vino ?
ima dieti kade sto e dozvoleno i alkohol i gazirani pijaloci. zavisi kakva kombinacija ti e dietata.
Кон врв
THEPRINCESS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Декември.2008
Поени: 4676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај THEPRINCESS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 15:19
bev na dieta, izgubiv i kilogrami ma da nemav potreba za gubenje, ne jadev nisto, ili jadev mnogu malku ali mi oslabna mnogu krvta i odtogas ne sum drzela pak dieta
Кон врв
mina_d Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2009
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mina_d Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2009 во 21:58
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

Porucek: eden keks i eden seks..              Rucek: dva keksa i dva seksa.              Vecera: tri seksa, bez keksa.              Savet: dokolku dietava ne dava rezultati , pojacajte ja vecerata....голема%20насмевка     

sigrno ima efekt neli? Provereno e...taka? Fala na sovetot Lanence
Сите луѓе знаат да сакат, тоа е вродено. Некои го прават природно, но повеќето треба одново да го научат!
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2009 во 21:52
Porucek: eden keks i eden seks..
             Rucek: dva keksa i dva seksa.
             Vecera: tri seksa, bez keksa.
             Savet: dokolku dietava ne dava rezultati , pojacajte ja vecerata....голема%20насмевка    
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
jenifer lopez Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jenifer lopez Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2009 во 15:19
Виното и мезето,го заменив со узо и салати???
znam deka sega dodeka sum na dieta nema alkohol, no za potoa ne znam zestoki pijaloci e podobro namesto vino ?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.