|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 493494495496497 824> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само да не се Македонците и Иван Јерекар од Власто, прашав јас што значи Јерекар на македонски и не дочекав одговор.
(Не случајно Буги ме нарече цинцараторот) |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А тој другиoт некако го скокаш а? Кажи сега, ќе отвораме тема за Црквата, или си знаеш дека си грешка, па да не си го губиме времето џабе? Изменето од macedon_alex - 28.Април.2009 во 16:09 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не правев обиди за превод туку си го преведов и убаво и си добив СРБИ И МАКЕДОНЦИ! Твоите обиди немаат значение, сепак се само обиди. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се само обиди. Сите се на -ок, само имаме Мацедонијајак. Тоа Сербек ејш Мацедонијајак значи Срби и жители на Македонија, независно од кој националност се, зошто имаме тогаш и Бугари и Грци и Власи и Албанци и Турци и ....
Ако видиш легендата ќе се убедиш дека етнички чистите територии се дадени со едно име, мешаните со едно име + ејш + друго име. Кога е прашање за Македонија таму е таква мешавина, што авторите се откажале да набројуваат сите народности и наместо да има ејш, ејш , ејш одлучиле да напишат Мацедонијајак, т.е. сите кои живејат во Македонија, Жителите на Македонија. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па ти ти и полиглота ќе излегнеш. Како така ништо не знаеш на маѓарски па сам си преведуваш? |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ја гледаме мапава Бугарија ниту малку не е чита територија. Пола држава е грчко-турска, Тракија и да не зборуваме. Преведи си го со преведувач, тогаш види за што станува збор. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На мапата пишува Бугари и Османлии. Значи се пак тоа се мешани територии.
Мене преведуваЧ не ми е потребен. ЈАС ЗНАМ НЕКОИ РАБОТИ И СИ ПРЕВЕДУВАМ. |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми преведува една страна за превод! |
||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Преведувај си, немам јас против. Инаку интересно е што кај Грците не пишува Бугари и Грци- значи Тракија и приморјето се чисти грчки. Врти-сучи пак на моето дојдовме. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А тие Бугари Османлии Аспаруховите ли се или некои новодојдени
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе османлии пишува не Македонци плус Османлии плус Бугари |
||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За улогата на Бугариjа и Кирилското писмо-во книгата на Jean Sedlar-East Central Europe In The Middle Ages,1000-1500:
Преславската школа и Црноризец Храбар: |
||
Aminta3
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toj се прави на Тошо на 638 страни. Самите Татари велат дека пропагандата ги направила Бугарите на Балканот “словенски“ народ. Инаку и тие во Татарстан и овие во Бугариja имале заеднички корен - туркомонголски! Татарите уште велат дека овие од Бугариja пројавувале иницијативи за поврзување со браќата во Централна Азија. Предками современных татар, башкир, чувашей, марийцев, а также крымских татар, болгар и балкарцев являются булгары. Булгары – народ, основавший свое государство «Великая Булгария» во второй половине V века. Говорили на булгарском языке, относившемся к наиболее ранней группе языков тюрков. Территория этой страны простиралась от Дуная до Урала. http://www.bulgar-portal.ru/ Глејте сега бегање од тема под притисок на фактите............. Изменето од macedon_alex - 30.Април.2009 во 15:49 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 493494495496497 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |