IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 14:26
Smislata na zivotot e najgolem zivoten problem.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2009 во 21:07
Eden zaguben den ne e voopsto zaguben,
ako vo nego razberes
deka site ostanati denovi,
do starosta
mozat da bidat tvoi.

Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2009 во 13:23
smislata na zivotot e da go zivees
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2009 во 13:39
zivotot nema smisla se dodeka ne gi otkries tajnite i ne gi izivees pridobivkite koi go cinat nego..!sto parano ke se uspee vo toa,tolku poopravdano e tvoeto-moeto prisustvo na ovoj svet.posle toa...i do svPetar da sedis..djabe e....плазење
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2009 во 13:44
Животот е состав кој не се брише., кое не се корегира ни со гума ни со коректор. Поминатотоизненадување останува, идното не можеш да го промениш.
Кон врв
Goldi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ЗЛАТНО МОМЧЕ

Регистриран: 10.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7729
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goldi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2009 во 22:12
Zosto sme tuka, zosto ziveeme, so e celta na mojot, tvojot zivot, so e celta na ovoj svet.....kamo da imase odgovor. Mozi i ne e strasno ako nema odgovor, nie kako luge skoro sekogas morame da najdime pricini za se, odgovori za se, za da imame kontrola na rabotite so ne opkruzvat.     Jas so mojot zivot nema da ostavam takvi golemi tragi so pravat golema razlika za cel svet ili za celi zemji, tuku jas kako poveketo od nas mozam prvo prvo da bidam covek i da pocnam od toa so sum od tamu kaj so sum. Za da dojdam do nekoj zaklucok nemora da mislam na golemo, tuku treba da se pocni od seto so te opkruzva vo momentot. Zivotot so mene mi e dadan mozi nema da bidi iskoristen za da go napravam cel svet podobro mesto, ama jas licno mozam da go iskoristam za toa kratko vreme so go imam ovde napravam MOJOT svet poubav! Mojot svet te. mojot zivot, lugeto okolu mene, okolinata. Uspeam barem kolku-tolku so ova,iako e samo edna kapka vo okeanot, ni to mozi, ama za mene e ezero! Uspeam so toa, koga eden den ke gledam nazad, togas ke mozam da recam deka mojot zivot imase smisla!
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
Кон врв
Goldi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ЗЛАТНО МОМЧЕ

Регистриран: 10.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7729
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goldi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2009 во 22:13
среќасреќаKoja e smislata na zhivotot? Hmmm....???
Za da se konkretizira ova ,treba da se najdat odgovori na mnogu prashanja.....koja e prichinata na nasheto postoenje,na univerzumot,na svetot,postoi li bog,koja e smislata na negovoto postoenje togash i tn? Bidejki nema odgovori na prashanja od vakov tip,se gubi i odgovorot na prashanjeto za smislata na zhivotot globalno,odnosno prisutno e ona chuvstvo na bezvredna kapka voda vo okeanot vo sporedba so goleminata i tajnata na univerzumot. No shto e pak vo sluchaj na sporedba so choveshtvoto otkako stanalo svesno za postoenjeto,pa razvojot,pa dostignuvanjata.......

Dali chovekot zhivee samo za da postoi? Neeee....raboti,uspeva,osvojuva,ljubi,se dokazhuva,se raduva,srejken e,posakuva,pobeduva,gubi,taguva,plachi....i pak odnovo raboti za da gi otstrani onie poslednite-gubi,taguva,plachi.....a pak ne e svesen potpolno za smislata na zhivotot.....na kraj(da rechime pred smrt) mozhebi ke se zaprasha koja bila smislata na negoviot zhivot osven postoenjeto i rabotata.I tuka sekoj individualno ke si go pronajdi mozhebi odgovorot.....zadovolstvoto,potomstvoto,steknatoto bogatstvo,pridonesot za napredokot na opshtestvoto......i tn.

Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
Кон врв
filipbutel1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај filipbutel1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2009 во 22:29
za mene smislata na zivotot e da si ja baras srekata vo prava smisla na zborot i da bide besprekorno cista istata.
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2009 во 22:37
Smislata na mojot zivot... hm...

Da se ziveam sebe si onaka kako sto znam, umeam, sakam.
Da go ziveam migot preku sebenadminuvanje, preku nadminuvanje na moite sopstveni granici.

Veruvam deka granicite (onie sustinskite) samite si gi postavuvame.
Od nas zavisi kolku sme limitirani, koj e nasiot maximum.

Duri koga ke gi nadmineme nasite granici vnatre vo nas, sfakame deka ne e se' onaka kako sto izgleda i deka nasiot maximum e samo uste edna preskoknata rampa, nova pobeda vo sebenadminuvanjeto.
Ottuka, veruvam deka sekoj covek vo daden moment i dadena situacija odi do svojot pretpostaven maximum, no ne veruvam deka e toa negov vistinski maximum.

Sekogas imam(e)  sila za edna pobeda poveke.
Sekogas imam(e)  potreba od edna nasmevka poveke.
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
filipbutel1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај filipbutel1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2009 во 22:59
Originally posted by Sho-Sana Sho-Sana напиша:

Veruvam deka granicite (onie sustinskite) samite si gi postavuvame.

se soglasuvam.dokolku nasite misli vodat kon povekje od nasata realnost i da zacrtame i se soziveeme so nekoi nasi celi koi bi ne napravile posrekni se e mozno ponataka.
Кон врв
Ackaa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Април.2009
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ackaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 14:01
Dali zivotot ima smisla i sto mislite koja e smilslata dokolku ima?pozz
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 14:02
Ackaa  има ваква тема,погледни ни подфорумов.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 14:04
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 14:09
smisla ima,
ama ni ja grabnaa
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.