|
Веронауката падна на Уставен Суд |
Внеси реплика | страница <1 56789 19> |
Автор | |||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па и Зајко Кук*рајков летнал да бега што видел ОПАСНОСТ. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пчелке, зарем од досегашните постови кои ги дадовме јас и Евангелос, не виде што е тоа што „смета“ (пречи)? Навистина незнам што и како друго да се напише, за да се разбере!? Тоа што ме плаши е фактот дека во блиска иднина владава ќе пристапи кон поригорозни методи за сепак да ја издејствува веронауката. Дали со донесување нов закон, дали со политички притисок, дали со промена на судии на Уставниот суд ... Којзнае, како тргнала работава, нема да ме чуди ако дојде и до укинување на Уставниот суд! Па навистина, што ќе ни’ е таков суд? Само да ги бламира и понижува владите! А што убави рејтинзи си имаат! (Не само оваа. Ете, на пр. и онаа од ’94, кога се укина правилникот за регистерските таблици, па мораше цела МК да ги менува регистрациите на автомобилите). Изменето од Zlatnik - 21.Април.2009 во 11:03 |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АУУУУУУУУУУ. НЕМОЈ СЛУЧАЈНО ДА МИСЛИШ ДЕКА ЈАС ГО ПОДРЖУВАМ ТОА ВИТКАЊЕ КИЧМА. ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОТИВНИЦИ СУМ ЗА ПОПУШТАЊЕТО КОЕ СЕ ПЛАНИРА ВО СПОРОТ СО ГРЦИТЕ |
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Или!!!
Но..тоа е сепак приватна работа..нели??
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Иако е приватна работа, ќе ти одговорам. Гласав за Фрчковски, затоа што сметам дека тој колку и да сака не може да влијае сам во врска со промената на името на државата, сепак тоа е во најголем дел, работа и одлука на Владата. Лично сметав дека другиот кандидат, нема таков политички капацитет како што има тој. А што се однесува до Геровски, не заслужува ни да му го отстапан овој еден ред во текстов. Сакам да ти кажам, дека иако припаќаат на една политичка опција, не го делам истото мислење за двајцата. Па така секаогаш на избори гласам за опцијата која во моментот нуди повеќе или подобро. Никогаш не му робувам на партиското гласање, па затоа на последново гласање, моите гласови отидоа кај различни партии, односно Претседател од една партија, Градоначалник за независна опција, а советничка листа за друга партија. Можеби ова ќе ти личи дека всушност немам свој став за политиката, затоа ти кажав дека гласам за тој што сметам дека вреди да се гласа |
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве..во име на домашното-ми воспитание..ќе се (пре)правам дека никојпат те немам прочитано..односно дека нешто сум те ниту прашал..ниту нешто и дека си ми одговорил..
Конфузно е..сепак за мој вкус..даденото (т`нко ко летен шприцер) објаснение..
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Новаче и нинџа, да не забегавте малку од темата?
|
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жална ни земја во која секој се коли за своите политички опоненти а другите ги омаловажува.
Далеку сме ние од политичка култура и реалност. колку ли луѓе познавам кој политичките опции ги бранат во зависност кој ветер дува. Колку ли луѓе познавам кој трчаа по плоштади и воздигнуваа луѓе кои се покажаа како огромни штетници за земјава. А судиите од уставен суд беа на нивна мета, Тие заминаа судиите (судот) остана да ги брани законите на земјата. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Imaat pravo na shtrajk kako i site dosega, nivnite rabotni mesta se ukinati. Dali nekoj 'ke ja iskoristi ovaa zavrzlama za vnesuvanje pogolemi promeni vo Ustavot na Republika Makedonija. Moze li momentalnata lutina za ukinuvanje na edna odluka da donese do ushte ponesakani promeni so koi ke se otvori pandorinata kutija. Ne e li vreme da se razmisli malku so ladni glavi i da se bara drugo reshenie?
Вероучителите и НВО во одбрана на религијата
Вероучителите не ја коментираа одлуката на Уставниот суд, која што беше донесена во средата минатата недела и со која беше укинат членот 26 од Законот за основно образование, со што беше укината веронауката како предмет во училиштата. Тие најавија дека очекуваат поддршка и од колегите од муслиманската вероисповед да се приклучат на протестот. Протести против укинувањето на членот 26 од Законот за основно
образование имаше и во Охрид и Велес, од каде вероучителите најавија
поддршка за денешниот централен протест во Скопје. Можни се измени во Уставот?! |
|||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo nikoj slucaj Ustavniot sud ne trebase da ja donese ovaa odluka,bidejki predmetot veronauka ja imase najdobrata opcija,toa sto bese IZBOREN predmet.Znaci nikoj so sila ne bese prinuden da posetuva casovi po ovoj predmet tuku toa bese po volja na ucenicite...Ne docekaa nitu da zavrshi skolskata godina....Ne bi komentirala poveke..
|
|||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зарем веруваш дека ако Уставниот Суд не донесеше така ОДЛУКА дека овој предмет ќе се снајдеше во низата други ЗАДОЛЖИТЕЛНИ потребни и непотребни, научни и ненаучни предмети? Никако. Системот ни е таков каде се е ЗАДОЛЖИТЕЛНО и мора- демократски да биде така. Друга опција за жал не постои. Затоа овој по овој предмет Уставниот Суд постапи исправно и го спаси да не се изгуби као предмет во времето и просторот. Верувам дека ме разбра? |
|||
|
|||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така е MyWay ..Уставниот суд, укинува дел од законот, каде што имавме слобода на избор...!!! |
|||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Власта знае дека; ние сме полоши и од малите деца и ако единото за кое имавме слобода да го бираме го оставеше, по некое време нешто друго ќе и баравме и така лека полека таа или можеби некоја друга власт во некое дадено време нема да може да го контролира НАРОДОТ- неговите барања.........затоа му нареди на Уставниот Суд да го укине овој предмет како незаконски и сега таа си е мирна. Не е можно власт да опстојува ако нема закони. А Законите власта ги прави за да си биде мирна.........а Ти НАРОДЕ ај да те видам мрдни.......... |
|||
|
|||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Грешка си. Тој термин „изборен“ беше само за пред масите, да се изманипулираат (изиграат) тие кои не се за веронаука, а во пракса сите мораа доброволно да се изјаснат за истиот. Кој ќе ми даде само еден пример дека само едно дете не прифатило веронаука, ќе се повлечам од дискусијава.
Хм, ... по воља на учениците?! Јас сепак мислам дека ова е по воља на * - Старите свештеници и оние кои совреме се имаат сместено по верските институции одвај гледаа(т) да се оттарасаат од младите, па успеаја да издејствуваат да ги вработат како вероучители. Но, ете сега, пак ќе им тежат на „глава“! Дали во МПЦ (и во др. верски заедници) се води сметка за хиперпродукцијата на кадри? Или по дифолт, секој завршен теолог мора веднаш да добие работа? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |