IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Веронауката падна на Уставен Суд
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Веронауката падна на Уставен Суд

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
Прашање: Дали се согласувате со оваа одлука на Уставниот Суд?
Одговор Гласови Статистика
45 [69,23%]
18 [27,69%]
2 [3,08%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:13

Е ај да ти извинам... !!!

Ама се работеше само за два часа неделно...

И ќе слушаат повеќе од колку што ти мислиш....сигурна сум...!!!
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:17
Ајде, можеби ќе дојде и тој ден да веронауката се воведе факултативно, па ќе ја освежиме пак темава тогаш, па ќе видиме колку од ткн. "православни" ќе ја слушаат православната веронаука намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:19

Не ми е баш најасно зошто сте толку против, и зошто ви смета...!!!намигнување
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:23
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Не ми е баш најасно зошто сте толку против, и зошто ви смета...!!!намигнување

Јас не реков дека сум против, само можеби има во моментов работи кои многу повеќе не засегаат. Ама пак не можам да поминам преку тоа, врховен поглавар на МПЦ, да излезе на ТВ, и јавно да бара промена на уставот. Што е многу-многу е
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:24
Pcelka, да не спамирам, на долниот линк можеш да ги прочиташ моите аргументи против веронауката во државното образование.

Изменето од EvAngelos - 21.Април.2009 во 01:24
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:26

Е па и јас не го разбирам судов... како што веќе еднаш реков...
  два дена пред Велигден, месец дена пред крај на школскава година...   изненадување

Ај ќе прочитам за ,,нештата,, да ми  бидат појасни...!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 01:42
зевање....
Овие деца имаат веронаука. Ќе речете, па тие учат за попови, треба да се такви. Не, такви треба да сме сите...
Да, потребна е веронауката. И тоа веднаш!

Ова некако ми е најблиско мислење ...!!!

maria_magdalena

Јас сум против изучување Веронаука во училиштата, во нашата средина таа ќе го продлабочи јазот меѓу етничките и верските заедници.

....Како да не ...!!!

Originally posted by EvAngelos

Владата не е ни свесна со што си игра. Со овој потег најсилно е погоден секуларизмот на државата и тоа неминовно ќе си донесе последици. Не знам што и требаше да го наметнува како задолжителен предмет. Верувам дека за пар години горко ќе се покае, но ќе има ли храброст да признае дека погрешила? Или пак ќе пробува со модифицирање да ги ублажува последиците?

Како и да е, коцката е фрлена. МПЦ агитира децата да учат православие, родителите сакаат информативен атеизам. Битката за клиентите е жестока.
Пародијата наскоро ќе започне. Нестрплив сум да го видам нејзиниот почеток голема%20насмевка

А уште понестрплив бев да го видам и нејзиниот крај хи,%20хи...

.......изненадување     ох .....не%20зборувам..... !!!

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 07:08
Ние во се сме единствени.
Кај нас се напаѓа Уставен суд со речник каков не користат ни јатрвите кога се караат-највисоките судски инстанци. Луѓе во Америка некој си суд таму Бил Клинтон, претседателот- го стави на клупа на страмот затоа што имал швалерки, па никој не излезе да каже дека се комунисти, пуританци или незнам што.
Кај нас одлуки со кои се укинува закон во нелогичен период.
Од ова произлегува дека и едните и другите негде грешат?! Каде?!.
Во одвлекување внимание од реалната ситуација во земјата. Кој овие денови прозборе за тоа дека цената на  јагнешкото рипна 2 пати, кој спомна дека луѓе умираат затоа што нема  лекови, односно немаат пари да си купатлекови, остануваат без струја за неплатени сметки?! Никој. Сите се занимаваме со критика на судиите и нивно сатанизирање.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 09:00
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

Фала за објаснувањето orlov  но сепак не се сложувам со тебе.Живеам во државо која по бројот на населението е за 5 пати поголемо од Македонија и во која се застапени 6 религии и сепак е успеено да се воведе Вероисоивеста во училиштата ,според потребите на учениците ,т.е според нивната религиозна припадност.

Ај молимте појасни ми го овој извадок од твојот пост, нешто не е во ред со смислата?............се застапени 6 религии и сепак е успеено да се воведе Вероисоивеста во училиштата ,според потребите на учениците.
Значи сепак според потребите на учениците а не  задолжително? И згора на се со висок степен на културен, политички општествен развиток. Тоа во такви цивилизации е и можно но сепак и таму....и самата велиш дека не е задолжително него според потребите на учениците. Ние сме далеку од тоа и културно и економски и политички. Еден ден и кај нас можеби ќе го има тоа. Но сега нас ни е важно као да опстанеме, а да им создаваме на децата доплнителни работи за да можело стотина поа или оџи да се запослат. Па при толкава армија на невработени тие сотина и нема да се приметат.
Лесно ти е тебе од таму да даваш ум. А би те запрашал зошто не остана патриот па да останеш тука своја меѓу своите туку полесно ти беше да избегаш од Македонија?
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 09:18
Што не ти е јасно  orlov ?

Дека во државните училишта ,ако децата веке одберат Вероисповест ,како опција ,имаат право да ги следат часовите  на религијата на која припаѓаат,без разлика дали се православни ,католици ,муслимани ,протестанти,евреи или будисти.......тоа сакав да го кажам!

И уште нешто......зарем патриотите се секогаш во својата држава?

Си зимаш  за право да ме осудуваш без да ме познаваш!!!
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 09:25

Дека во државните училишта ,ако децата веке одберат Вероисповест ,како опција ,имаат право да ги следат часовите  на религијата на која припаѓаат,без разлика дали се православни ,католици ,муслимани ,протестанти,евреи или будисти.......тоа сакав да го кажам!

Ни најмалку немав намера да те осудувам или прекорувам. Само прашав ако воопшто ти беше до убавата иднина на Македонија и покрај сите страви и ужаси кои ги живее најголемиот дел од народот- да не речам 85% зошто не остана тука него амина? Молам. Јас само прашав...............
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 09:31
Originally posted by orlov orlov напиша:

Ни најмалку немав намера да те осудувам или прекорувам. Само прашав ако воопшто ти беше до убавата иднина на Македонија и покрај сите страви и ужаси кои ги живее најголемиот дел од народот- да не речам 85% зошто не остана тука него амина? Молам. Јас само прашав...............

Јас ја напуштив Македонија уште пред 18 години......искрено ,размислував да се вратам ,но си реков .......има Македонија поголеми патриоти од мене......кои со наведната глава ги трпат сите стравови и ужаси.
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 09:46

Originally posted by orlov orlov напиша:

Јас ја напуштив Македонија уште пред 18 години......искрено ,размислував да се вратам ,но си реков .......има Македонија поголеми патриоти од мене......кои со наведната глава ги трпат сите стравови и ужаси.

Мудро.......
Значи токму во времето на почетокот на рспадот на уште не осамосотена Македонија.
И сега ни повеќе ни помалку него ќе мудруваме од надвор. Па од такви од надвор кои мудруваат Македонија е презаситена. На македонија и требаат тие мудри ,,јунаци,, ама со дигната глава тука.........на местото на НАСТАНОТ.

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2009 во 10:06
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Јас не реков дека сум против, само можеби има во моментов работи кои многу повеќе не засегаат. Ама пак не можам да поминам преку тоа, врховен поглавар на МПЦ, да излезе на ТВ, и јавно да бара промена на уставот. Што е многу-многу е

Исто како и барањето на едикојси нели...Зајко Кук*рајков..да сме ги свиткале Македонските-ни КИЧМИ?!
Чинам..дека и од ЗАЈКО нека е ..МНОГУ Е?
Или!!!
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.