|
Љубов помеѓу "различни"! |
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Автор | ||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta ne poznava granici... Jas nemam nisto protiv toa dali ke bide sakanata od druga nacionalnost... Sakam da bide covek so mene i da me vozvrakja na ljubovta...
|
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo ovie mali sredini, tesko izvodlivo...ljubovta na nos ke im izleze
inaku jas nemam nistoprotiv..........
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
живот!!! |
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Heh zosto e stalno albanec i makedonka ?
Zosto ne e albanka i makedonec? Izborot tie losh , Mk nema sozivoot megu tie dva narodi , sekogas ke si podceneta, nie sme glupite , nie sme bednite . Otvori ochi i najubav sovet mozi da dade osoba koja veke go pominala toj pat ako imas takva vo tvoja blizina... |
||
Ањичка
Нов член Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е вистинска љубов во прашање нема потреба од двоумење, но сепак пред да се одлучиш на било каков чекор размисли што ќе добиеш а што ќе изгубиш
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако гледаме само како црно или бело- тогаш ниту јас немам против ваквите врски, но ако треба да се согледаат и нијансите- е тогаш има многу за елаборирање...
Во глобала- немам ништо против, меѓутоа, по принцип- мислам дека и сум против овие врски. Парадоксално, нели? Изменето од Biba_G - 19.Април.2009 во 14:24 |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
многу е полесно да се справуваш со нетрпеливоста на роднините
отколку со меѓусебната |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде нешто од искуство (мајчинско/свекрвски)
Се што се прифаќа нормално, без предрасуди без забрани, без еуфоричност или придавање многу значение поминува или продолжува. Никогаш не сум гледала поинаку на снајките, освен како на идни снајки. не ме интересирала нивната вера, нивната националност туку нивната убавина, способноста да ми ги усреќат синовите. А имало и Македонки, и Влаинки, и Албанки, и Турчинки и Србинки, па и една Хрватица. Се надевам до женачка да запознаам и некоја идно/привремена снаичка Ромка, Бугарка, Американка |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e malku pokomplicirano...megutoa ne i zabraneto. Mislam deka treba da se opipaat i dvete strani na familijata za da se naseti nivnoto raspolozenie za vakva vrska. Ima familii koi se strogo patrijarhalni i si se drzat na svoite principi i tradicija....a ima i takvi koi najvazno im e decata da si se sakaat a se drugo ke se vrti okolu ispolnuvanje na nivnata zelba, bez razlika na rekcijata na komsiite ili posirokiot krug na prijateli.
I edna familija da spaga vo prvata kategorija ke treba da bides spremna na problemi od vidot; licni navredi...lisenje od viduvanje i bliskosti...srcevi udari...pa duri i baranje za promena na ime i vera...i sl. Ako mislis deka tvojata ljubov ke moze da gi kompenzira site ovie posledici, togas ostvari si ja taa ljubov.
Ako pak se raboti za vtorata kategorija na lugje....togas ne gledam nikakva precka osven vaseto ponatamosno razvivanje na vrskata.
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ти кажи кој/а му/и е симпатија за помалку од 24 часа ќе дознаеш кои се родителите и понатаму цела лоза ќе им ја проучиш. Изменето од Gabriela_S - 19.Април.2009 во 18:30 |
||
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e takvi se majkite koga se vo prasanje sinovite |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се сеќавам на еден пример,
сестра ми имаше една другарка, многу умно и симпатично циганче, која во осмо одд си фати дечко ем наш, ем од салам зафатена фамилија леле луѓе колку се сакаааааааа..... појма немате ама ептен имаа проблеми и од двете страни. На секој можен начин пробуваа да ги скараат и едните и другите. А тие никако не се откажуваа, години поминаа, не престануваа да се сакаат. Неа ја однесоа некаде во странство, ја омажија, и тој тука најде некоја девојка, се ожени Ги запустија децата... |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epa toa mi e muabetot celo vreme... Nie ke si pisime tuka, aj so sreka neka im e...ama ako toa navistina ni se sluci e togas lugeto oci ke im izvadat ako treba... Nesto balkanskiov mentalitet ne im dozvoluva na drugite da svatat deka 21 vek e, i deka nestata se menuvaat...a toa mnogu me nervira |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ти што би направил, баунти?
ако на пример, ќерка ти ти рече, заљубена сум во албанец |
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |